A miniszterelnök szerint "fordulat várható Európában".

Orbán Viktor: "sokat elárul, hogy egy hétgyermekes családanya a jelölt"

Orbán Viktor és a magyar delegáció érkezik az Európai Tanács ülésének keddi napjára 2019. július 2-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Az elmúlt években súlyos hibák történtek az Európai Unióban (EU), és ezeket mind ki kell javítani

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedd este az M1-nek, miután kiderült, hogy Ursula von der Leyent jelölik az Európai Bizottság élére. A kormányfő azt mondta, hogy a gazdaságpolitikával, a migrációs politikával és a nemzeteknek megadott tisztelettel egyaránt voltak gondok, ezért bőven van feladat, de most az esélyek a problémák megoldására sokkal jobbak, mint korábban voltak.

Orbán Viktor kiemelte, hogy véleménykülönbségek továbbra is vannak, ezért a jövőben harcok lesznek. Azt mondta, hogy fontos győzelmet arattak, de a nemzetközi politikában mindig új viták jönnek elő. Viszont most már erőnk is van, hogy érvényt szerezzünk az akaratunknak – tette hozzá.

A miniszterelnök azt hangoztatta, hogy a közép-európai térség, a visegrádi négyek (V4 – Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) szerepe a mostani eseményektől függetlenül is kiemelt. Ez a szövetség sikertörténetnek számít. Bár vannak más országok is, amelyek együttműködnek egymással, de egyikük sem annyira szolidáris a partnereivel, mint jelenleg a V4-ek tagjai – mondta.

Nagy volt a tét, arról kellett dönteni, hogy a következő években az európai intézmények élén kik állnak majd, és magyar szempontból olyan emberek kerülnek-e pozícióba, akik tisztelik Magyarországot és ismerik Közép-Európa történelmét, illetve akik értik a keresztény kultúra fontosságát

– mondta Orbán a Híradónak.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy az Európai Bizottság elnöki tisztségének betöltésére felmerült a neve két olyan politikusnak (Timmermans, Weber) akik Magyarország szempontjából több mint rosszak lett volna, hiszen ők korábban már bizonyságát adták annak, hogy nem tisztelik Magyarországot, a magyarokat.

Az ő megválasztásukat sikerült megakadályozni, helyettük egy hétgyermekes német családanyát jelöltek

– emelte ki Ursula von der Leyenre utalva.

Ez már önmagában sokat elárul arról, hogy fordulat várható Európában

– vélekedett Orbán Viktor.

Szakértő: érvényesült a V4-ek álláspontja a bizottsági elnökjelölt tekintetében

Érvényesült a visegrádi országok álláspontja az Európai Bizottság elnöki pozíciójára ajánlott politikus kiválasztásának tekintetében

- mondta Pócza István, az Alapjogokért Központ vezető elemzője szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette,

az új jelölt, Ursula von der Leyen német néppárti politikus személye jóval nagyobb garancia az európai unió egységének megőrzésére, mint az eddigi csúcsjelöltek, Manfred Weber vagy Frans Timmermans.

Manfred Webernek nincs olyan kormányzati tapasztalata, mint Ursula von der Leyennek. A jelölt az egyetlen olyan politikus, aki Angela Merkel német kancellár eddigi minden kampányában részt vett, így feltehetőleg szoros kapcsolat van közöttük – jegyezte meg.

Forrás: 24.hu, MTI

72 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ha ez győzelem, akkor milyen lett volna a vereség? Ehhez képest ő itt alant Michel Barnier Ursula von der Leyen, csak azért, hogy nagyon világos legyen. A hétgyermekes családanya, akitől Orbán az európai fordulatot várja. Ez valóban érdekes fordulat lesz, ha a tényeket nézzük: a 2013 óta hadügyminiszterként dolgozó von der Leyen a CDU liberális-balszárnyához tartozik. Az Európai Egyesült Államok híve, simogatja a migránsokat, pár éve egy szír menekültet is befogadott a házába, ahogy azt a jobboldali morális fölény óbégatni szokta (ha annyira szeretik őket, fogadják is be ők), ráadásul nemcsak a melegek házasságát, de az örökbefogadási jogukat is támogatta. Remélem, Schmidt Mária is jól van, hiszen mégiscsak Merkel emberéről beszélünk, Merkelt viszont Hitlerhez hasonlította a drága ideológusszasszony. És ha mindez nem volna elég: kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/07/soros.jpg
Akkor most már csak az érdekelne úgy igazán, hogy mit ünnepel a sakálmédia és a Fidesz mostanság? Most akkor ez a hölgy is Soros embere és fizetett ügynöke? Netán egy Gyurcsányné? Orbán Viktor ezt akarta? Egy liberális baloldali politikust? Van ebben valami diszkrét báj, nem? Arról nem beszélve, hogy von der Leyen 2015-ben a CNN-nek adott interjújában élesen támadta a magyar kormányt (megtámadta mimagyarokat), amiért embertelenül bánt a menedékkérőkkel a röszkei könnygázas oszlatáskor. Tehát Orbán most azért győzött, mert megfúrta Weber urat, és minden elkövetett azért, hogy ne ő legyen az Európai Bizottság elnöke, majd támogatta azt a von der Leyent, aki már 2015-ben megtámadta a magyar kormányt? Most ezt ünneplik győzelemként?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@Clavigo: "ennyi rögzült..."...Az tőle nem is volt kevés!
kokopelli
A coladobozos Havasival éppen valami táncot adnak elő szinkronban,vagy nem tudják,
még,hogy éppen miről volt "nagybaszó" ? (:-()
Commenter
@kereső: von der Leyen legyen bármennyire is elkötelezett egy egyesült Európa mellett háttéralku által került jelölésre, megfúrtak egy átláthatóbb rendszert csak azért hogy Webert büntessék. Döbbenettel láttam, hogy maga Mark Rutte sem állt be Frans Timmermans mögé, ő eredetileg a dán jelöltet támogatta csak azért ő liberális. A pártérdekek már megint felülírták az Unió és az unió polgárainak érdekét. Frans Timmermans Hollandiában győzelemre vitte a baloldalt ezt nem látta vagy nem akarta látni Macron aki egyre kevésbé népszerű hazájában? Timmermans volt az egyetlen aki teljes erővel képes lett volna nekimenni a nagypofájú szélsőjobbnak. Timmermans jogtudós is! Olyan ember akivel az EU és polgárai nagyot nyertek volna. Egyre nagyobb a felháborodás von der Leyen körül is, talán, talán, fordulhat még a kocka. Miniiszterként von der Leyen nem igazán brilírozott, most rá bíznák Európát? Érthetetlen! :((
tulipan
Jó erős csapat lesz, EURÓPA élén! Nemhiába próbálta meg a narancsoS haramia vezér, AZONNAL csökkenteni értékét a 7
gyerekkel!!
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/europa-nok-lagarde-leyen-liberalizmus.687315.html
Cincinntatus
Ursula von der Leyent szemmel láthatóan nem kínozza az isiász!
Ursula von der Leyen kevesebbet iszik, mint Juncker.
Ursula von der Leyen nőnemű. Az EU vezetésében túl sok a hímnemű, tehát ezen a kártékony helyzeten javít, ha egy nőnemű egyed tölti be ezt a fontos pozíciót!
Ursula von der Leyen nevében szereplő von nemesi származásra utal.
Ursula von der Leyen nem mondott még olyan ostobaságot, mint az előítéletekkel terhelt Weber.
Ursula von der Leyen nem iszik, nem dohányzik és nem nőzik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.