Több budapesti kórházban is elviselhetetlenül meleg volt az elmúlt hetekben, légkondicionáló a műtőben sincs, a mobilklíma pedig növeli a fertőzésveszélyt. . A lap hivatalos tisztiorvosi iránymutatásokra hivatkozva azt írja, hogy a műtőkben hivatalosan maximum 25 fok lehetne, és a levegőt steril klímaberendezéssel kell biztosítani, ami képes óránkénti 20-szoros légcserét biztosítani. A fővárosi kórházak, beleértve a műtők légkondicionálása évek óta megoldatatlan.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: görbetükör
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Commenter: Tavasszal szólt arról a fáma, hogy tavaly 32000 ember halt meg, akiknek halálát a kórházi fertőzés okozta. Egy kisvárosnyi ember.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
görbetükör
Egyszer meg lehet tudni valaha, hogy hányan haltak meg az egészségügy gyalázatos helyzete miatt...?
Commenter
@görbetükör: Soha. Egy falunyi emberről tudunk akik mind kórházi fertőzésekbe haltak bele. Hogy hányan haltak meg orvosi műhibák, nem megfelelő ellátás, hosszú várakozás, és hasonlók miatt azt most sem tudni.
emerencia
Ahol nincs légkondi, szenvednek az emberek a hőségtől. Jogos elvárás, hogy ne kelljen a szörnyű hőségben dolgozni. Ahol pedig van, ott előbb-utóbb akad egy légkondi terrorista aki nem bírja. Akkor sem, ha nem őrá megy közvetlenül a hűvös levegő. Ilyenkor a kolléga nem hajlandó úgy öltözni, hogy ne fázzon vagy egyszerűen csak kijelenti, hogy ő azért beteg mert az évenként szakszerűen kitisztított rendszerből "rossz levegő jön". Innentől kezdve nincs menekvés, le kell kapcsolni miatta a gépet. Ismerek olyan embert, aki a munkahelyén 4-5 embert terrorizál ezzel.
görbetükör
@emerencia: A műtőben nem légkondi terrorista miatt nincs légkondi. A rossz levegő meg halálos fertőzést okozhat a műtött betegnél.
A drága légkondira nincs pénz, ez az ok, nem a kényes emberek.
Egyébként halkan megjegyzem, amíg dolgoztam, évente átlagban öt-hat alkalommal voltam náthás, allergiás, gégeproblémákkal, fülgyulladással küszködtem a légkondi miatt. Bár nem szóltam érte senkinek, de az is elvárható lenne, hogy egészséges légkondikat használjanak munkahelyen. Mert nem csak a hőségtől lehet szenvedni, krónikus gyulladás sem kismiska. :( Ráadásul az nem néhány napig, vagy hétig tart.
kereső
@Commenter: Tavasszal szólt arról a fáma, hogy tavaly 32000 ember halt meg, akiknek halálát a kórházi fertőzés okozta. Egy kisvárosnyi ember.
Commenter
@kereső: a "világszínvonalú" magyar eü ennyivel jobban teljesít... :( Borzalmas még csak olvasni is. Ez is mind a jelenlegi kormány lelkén szárad. Magyarságkutatásra van pénz káslernek de lassan nem lesz mit kutatni a kivándorlás, és a sok korai halálozás miatt, a népességcsökkenés miatt...
kereső
@Commenter: nevezzük már nevén a gyereket. Ez mind orbán viktor lelkén szárad. Mivel neki lelke nincsen, ezért kell Hágában felelősségre vonni- mint a szerb háborús bűnös tömeggyilkosokat.
Commenter
@kereső: Karadzic mellett lenne a helye...a Nemzetközi Büntetőbíróság előtt. Karadzic civilben pszichiáter legalább agyoncsaphatná az időt is, meg a nemzet beteghét is...
Maybe. Maybe Not.
Talán Rétvári Bence - az angyalarcú démon - mondta, hogy a magyar egészségügy minta a világ számára.
(most meg azt mondta, hogy a magyar oktatás).

DIKTÁTOROKNAK KÖTELEZŐ Rétvári Bencét olvasniuk, hallgatniuk!
Maybe. Maybe Not.
Istent pl. az olyanok miatt nem ismerik, nem szeretik, és nem is akarják megismerni, mint Rétvári Bence - az angyalarcú démon.

Rétvári Bencének egy megjegyzés: Pokol nincs (kérdezd a zsidókat), de van rosszabb a pokolnál.
verőce21
Szinte hihetetlen, amit a cikk állít. A műtőkben már húsz éve is minimumfeltételként szerepelt a steril klimatizálás.
Le kell bontani az ilyen kórházat, de legalábbis bezárni. (Belefér a 45-50 hazai kórház megszüntetésébe!)
Eladott Ország
Légkondicionált tehénfarm a sivatagban – megnéztük a Katarba reptetett magyar teheneket.
uploads.disquscdn.com/images/a58944d7fbc84b56dc427a674689b938bd3e713d2aa9a12fdf4e27bfe40c7611.jpg?w=600&h=453
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fi0.wp.com%2Fszabadmagyarszo.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2017%2F08%2Fimage-0-02-05-c6d611c2bd5246436e77e719fed70a9c927bb6cbfae115aac3c8be703a8d2703-V.jpg%3Fresize%3D768%252C576%26ssl%3D1&key=6gyceL9i2i4WLbXwW_edVQ&w=600&h=417
Bezzeg a Törökországba tartó kérődzőállatokat csak klímaberendezéssel rendelkező járművel szabad szállítani. Remélem a tisztelt fideszes naplopó urak önállóan is besorolják magukat a társadalmi ranglétrán, hadd ne kelljen már nekem leírnom...A pénzünkből épülő mexikói templomban és vietnami kórházban remélem lesz klimatizálás. Mi meg úgyis le vagyunk szarva.
emerencia
@görbetükör: Bocs, ha félreérthető voltam de egy percig sem gondoltam, hogy a légkondis terrorista miatt nincs a műtőben légkondi. Majd húsz évig szenvedtem egy könnyűszerkezetes épületben, (nem egészségügy) hosszú műszakokban, a leülés reménye nélkül a szörnyű melegben, folyamatos mozgásban, sokszor az ájulás szélén. 18 év után engedték meg először, hogy kinyitsunk egy ajtót, melyen legalább egy kis levegő bejöhet. Az idén először, 20 év után pedig van légkondi! Hurrá!!! Idős vagyok már, még min. két nyarat át kell vészelnem de vannak akik le akarják csökkenteni a légkondicionálást mert őket zavarja. Nincsen nekem ezzel semmi más problémám csak az, hogy így jóval a hatvanon túl, marhára szeretnék még majdan, ha megélem néhány egészséges nyugdíjas évet. A tartós hőség ugyanis jelentősen megterheli a szívet és az enyém már koromnál fogva nem olyan mint negyven-ötven éves koromban...
verőce21
@Eladott Ország: (15:00) Írod: "Mi meg úgyis le vagyunk szarva." - Nalátod! Végre, hogy rájössz. :)
görbetükör
@Eladott Ország: Lehet ezen gúnyolódni, de az állatok nem élnék túl a szállítást másként.
Ugyanis ők is élőlények. És nem nyolc órát töltenek hőségben, hanem az egész életüket.
És nyugtatókat kapnak, hogy viseljék, amig le nem vágják őket.
Irigykedhetsz, csak nehogy te is megkapd!
görbetükör
@emerencia: értem, sőt megértem. Csak azt akartam mondani, hogy tényleg van, akinek árt a légkondi, minden kényeskedés nélkül. Ahogy nekem is ártott, de egy büdös szóval sem ellenkeztem. Pedig azóta a gégém tönkre ment, a legkisebb idegeskedés, vagy hideg étel, ital után azonnal elmegy a hangom.
Jobb lenne, ha egymásra jobban odafigyelnénk, egymás problémáját nem degradálnánk le.
Az arany középútra kellene törekedni, mert azóta is bánom, hogy nem tiltakoztam kicsit jobban. :(
görbetükör
@verőce21: Ja, a betegeket meg majd hozzád vigyék?
Maybe. Maybe Not.
Szeretem a hőséget.
Amti én csinálok kánikulában, te annak a nézésétől is hőgutát kapsz, köcsög!

Miért szeretem a hőséget - vagy bármilyen extrém szélsőséget?
Mert az emberek állatokká válnak nyomás alatt - előbb-utóbb!
Kiviláglik az igazi természetük.
emerencia
@görbetükör: Életem legnagyobb részét légkondi nélkül töltöttem. Mégis szinte minden nyáron meg voltam fázva néhányszor. Gyerekkoromban a felnőttek közül is sokan voltak un. szénanáthások de többen panaszkodtak egyéb megfázásra, náthára pedig klímát akkoriban csak az amerikai filmekben láttunk. Valami nincsen rendben azzal, hogy sok a megfázásos beteg nyáron, akár tartózkodtak légkondicionált helyiségben akár nem.
görbetükör
@emerencia: Nem tudom, mi az igazság.De az viszont tény,hogy amióta nyugdíjas vagyok, itthon vagyok évek óta semmi megfázás,semmi influenza.Csak a megmaradt gégeprobléma. De kivédhető és csak rövid ideig tart, ha mégis valami van.
Maybe. Maybe Not.
Azt tudtad, hogy az első fény diffúz fény volt - világosság és sötétség dolgában?

Vagyis nem a Nap fénye volt az első életet adó fény (a növények növekedése szempontjából), hanem Isten fényessége.
Érted ezt?
Isten fényessége lett elválasztva Sátán sötétségétől. isten fényessége a teremtő fény.

Kemény duma, mi?
Pedig az van tesó, hogy ez így van.
Ökölpacsi?
Eladott Ország
@görbetükör: ma, 16:35; Nem irigykedek, csak arra céloztam, hogy ha az állatoknak jár a légkondi, a pihenőidő, akkor az emberek is megérdemlik nem csak a rabszolgatörvényt. A normális fizetés meg egy külön történet.
emerencia
@görbetükör: Ha legalább két hétig itthon vagyok nyugiban szabin, több kisebb egészségügyi problémám egyszerűen megszűnik. A munkahelyeken gyakorta fiatalokra szabott test/lelki munkakörülmények között kell helytállni ami sajnos fokozottan megterheli az idősb ember immunrendszerét. Most pl. második napja itthon vagyok ergo nem gyaloglom le a min. napi 20-30 ezer lépésemet és láss csodát: nem fáj a lában pedig holnap ilyenkor már tuti, hogy minden bajom lesz, de majd igyekszem szokásomhoz híven nem panaszkodni, nehogy kiselejtezzenek... Egyébként már több frissnyugdíjastól hallottam, hogy javult az egészségük mióta nyugdíjba mentek de ez természetesen nem vonatkozik minden betegségre.
görbetükör
@Eladott Ország: Nem, nem jár az állatoknak semmi. Csak élve akarják elszállítani őket.
Hogy a te is kaphass húst. Ne keress emberséget, mert az már sehol sincs!
Dr plágium
@görbetükör: tegnap, 12:48: Az titkosítva van, talán 100 év múlva megtudhatjuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.