Nem lesz. Az Országos Nyugdíjas Parlament korábban öt kérdésben kezdeményezett országos népszavazást.

A Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB) Karácsony Mihály, a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület elnöke öt kérdést nyújtott be, ezek közül egyet sem hitelesített az NVB

— írta meg a Napi.hu.

A lap szerint volt, amelyet azért nem, mert a kérdés nem az Országgyűlés feladat- és hatáskörébe tartozott, vagy mert az alaptörvény vagy a költségvetés módosítását igényelné, amelyekről nem lehet népszavazást tartani. Több kérdésnél is hivatkoztak arra, hogy nem egyértelmű.

A kérdések az önkormányzati idősotthonokban a havi térítési díj évenkénti emelésének mértékére, a havi legkisebb és legmagasabb öregségi nyugdíj közötti különbség maximalizálására, a túlmunka kiegészítő szolgálati időként való figyelembevételére, az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények büntetésére, valamint a nyugdíjemelés mértékének differenciálására vonatkoztak.

Forrás: Napi.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@laja70: Az állam is és a nyuggerek is tévedésben vannak. Az állam azt gondolja, hogy aki nem adózik, az nem fontos. Ez téves, mert a nyugger is adózik több módon is (ÁFA, jövedéki adó,stb,).
A nyugger azt gondolja, hogy ő is számít valamennyit. Ez is téves. Ha bármennyit is számítana, az állam nem merné átverni évente.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
@Eladott Ország: Hogyan lehet megkurtítani a kifizetendő, jogosan járó nyugdíjakat? Hát ezt már meg is teszik!
Cincinntatus
Bajnai szüntette meg a "svájci indexálást" (amikor az időskori ellátásokat egyrészt az infláció, másrészt az aktív korúak jövedelmének emelkedéséhez kötötték).
A Bajnai kormány spórolt a nyugdíjrendszeren is, 2009-ben már nem fizették ki a 13. havi nyugdíj második részletét, 2010-től pedig teljesen megszűnt ez a juttatás.

Akkor Karácsony Mihály, a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület elnöke nem kezdeményezett népszavazást!
Miért?
Jozefina
És ez csak romlani fog, amíg ez a korrupt banda garázdálkodik az országban!!!
Minden nyugdíjasnak legalább egy disznófarm járna, mint lölőéknél!!!??
Nessy
Azért okos a kormány! Azokat a tételeket, amelyek padlóra küldik a kisnyugdíjasokat, az emelés alapjául szolgáló "tisztított mag infláció" nem tartalmazza! Zöldség, gyúmölcs, támogatott gyógyszer, energia, stb.
Ha tehát olcsóbb lesz a toronydaru, csökken az inflációs ráta, ami a nyugdíj emelés alapja!
A svájci indexálást 210-ben már a fidesz kormány törölte el.
A MANYUP pénzt is ők voltak szívesek "megvédeni", ami olyan jól sikerült, hogy egy fillér sem maradt belőle!
De igazuk van! Hiszen még ezért is vannak akik kezet csókolnak Orbánnak, és imaláncot indítanak az egészségéért!
Cincinntatus
@Nessy: A Bajnai-Oszkó szakértői kormány is tisztában volt a Manyupok kártékony tevékenységével, amelyek évről évre csak hizlalták az államadósságot.
Közgazdasági Tanácsadójuk, Kun János tudományos konferencián, az MTA közgazdasági szakfolyóiratában, de még a Népszabadságban is kitartóan érvelt a manyupok megszüntetését célozva.
A Bajnai-Oszkó szakértői kormány mögött álló MSZP-SZDSZ parlamenti többség azonban
NEM MERT A MANYUP RENDSZER HASZONÉLVEZŐ BANKÁRAINAK ÉRDEKEI ELLENÉBEN CSELEKEDNI,
mert tudták, hogy a bankárok jól fizetett prókátorai kígyót-békát kiabálnának rájuk az úgynevezett szabad sajtó munkatársainak széles tömegeit is mozgósítva.
Az MSZP-SZDSZ parlamenti többség elviselhetetlennek érezte volna, ha a bankárok testvéri tankjai az az úgynevezett szabad sajtó gyülevész hordáival együtt ellenük fordulnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.