A súlyosan beteg kislány kemoterápiát kap, még az idevezető úton lett beteg, azonban csak a kezelések idejére távozhat a tranzitból.

Szél Bernadett független képviselő és Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője közösen látogatott el szerdán a röszkei tranzitzónába. A tranzitban jelenleg 133 fő tartózkodik, ebből 77 gyermek.

A tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet miatt van egy 17 éves kísérő nélküli kiskorú is a tranzitzónában

– mondta Szél Bernadett a 24.hu-nak.

A látogatás során a képviselők azzal szembesültek, hogy a tranzitzónában a dolgozók gyakorlatilag kimondták azt, hogy „amíg Strasbourg nem avatkozik be, addig a törvények miatt a hivatal nem adhat ellátást”.

Agytumoros kislány is van a röszkei tranzitzónában

Szél Bernadett jogi útra tereli az ügyet:

ismeretlen tettes ellen feljelentést nyújt be a menetrendszerű éheztetés miatt az idegenrendészeti zónában.

A tranzitzónában egy 10 éves agytumoros kislány is ott van, akinek az édesapja azt mondta a parlamenti képviselőknek, hogy

az lenne a vágya, hogy legalább a gyermeke kimehessen.

A súlyosan beteg kislány kemoterápiát kap, még az idevezető úton lett beteg, azonban csak a kezelések idejére távozhat a tranzitból.

A cikk szerint a tranzitzónában él egy 3 éves süketnéma kisfiú is, aki egy vesével született. A szülők mind arra panaszkodnak, hogy nagyon nehéz kordában tartani a gyerekeket ebben a melegben. A felnőttek sok esetben különböző nyugtatókat kapnak, de mivel a gyerekek ezekből nem kaphatnak, ezért rendkívül nehezen kezelhetővé válnak sok esetben.

Van olyan család, aki több mint egy éve tartózkodik a tranzitban.

A hálóhelyiségekben nincsen légkondicionáló, ezért több család átköltözött a konyhában, hiszen legalább ott van.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(24.hu)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Amit a kormány ezekkel az emberekkel tesz az már EMBERTELEN mi az hogy 1 éve ott vannak nem képesek az itthoni gipszjakabok DÖNTENI, akkor menjenek a picsába !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@papa.49: a betegek mellett, ha már kórházba nem tudják vinni, orvos is kellene hogy llegyen. Ja, hogy lassan már mind kivándorolt...
papa.49
@Commenter: Majd amikor ők pucolnak el innen hasonló sors várjon rájuk is !!!
Commenter
@papa.49: odébb van az, ilyen "győzelmi" jelentések mellett. Amikor már a magyar betegek ellátása is közel van a teljes összeomláshoz,és ezzel sem törődnek, akkor miért törődnének egy menekült állapotával. Majd a civilek segítenek, vagy nem, az a férfi aki a kórházakba gyűjtött ágyakat azért, hogy ne a földön koszos matracokon kelljen aludniuk, már külföldön él. Humánus kezdeményezése a kórházigazgatók zöme által elutasításra került.
papa.49
@Commenter: Azt tedd hozzá a kórház fenntartók utasítására !!!
Commenter
@papa.49: ott van. A kórházigazgatókat pedig az EMMI utasítja.
vacsi
"A hálóhelyiségekben nincsen légkondicionáló"
A mi házunkban sincs, nem is lesz. Az élet rendje az, hogy nyáron meleg, télen meg hideg van! Nehogy már az Afrikából jött migránsok sírjanak a meleg miatt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.