Éjszaka nem lehetne alkoholt vásárolni a nemzeti dohányboltokban, a jegyző pedig akár be is zárathatná azt a trafikot, amelyik nem tartja be a korlátozást – ezt tartalmazza a Kocsis Máté fideszes frakcióvezető által benyújtott törvényjavaslat.

Trafikok: bevezetik az éjjeli szesztilalmat?

A korlátozás betartását az önkormányzat jegyzője ellenőrizheti, és akár egymillió forintos bírságot is kiszabhat, legsúlyosabb esetben pedig a vámhatóságnál kezdeményezheti a trafik bezárását is.

Számos állampolgár nyugalmát zavarják az éjszaka (22 óra után) is nyitva tartó dohányboltok, mivel egyesek az üzletben megvásárolt szeszes italt az üzlet előtti közterületen hangoskodva fogyasztják el. A jegyzőnek nincs hatásköre a nemzeti dohányboltok működésére, ezáltal a lakók nyugalmának megőrzésére

- indokolta meg Kocsis Máté, hogy az önkormányzatok a jövőben miért dönthetnek úgy, hogy a dohányboltokban éjszaka nem lehet majd alkoholt vásárolni.

(napi.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ila51
Azta mindenit , épp most lett kész alattunk Budapest legszebb nonstop nemzethyje , reggelre mint az okádék , úgy néz ki minden körül , végig a ház előtt ...micsoda veszteség lesz

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.