Családja, barátai és tisztelői kísérték utolsó útjára Ungvári Tamás Széchenyi-díjas írót, műfordítót, kritikust, irodalomtörténészt, egyetemi tanárt pénteken Budapesten, a Kozma utcai izraelita temetőben.

Ungvári Tamás nem csupán a jelen, de a jövő generációi számára is maradandót alkotott – búcsúzott a 89 évesen elhunyt írótól Verő Tamás főrabbi.

"Szeretettel és hálával búcsúzunk. Mindannyiunkat egy kicsivel bölcsebbé tettél. Férjként, apaként, barátként, tanárként és tudósként egyaránt gazdagabbá tetted a világot" – mondta.

Végső búcsút vettek Ungvári Tamás írótól

Ungvári Benjámin beszédet mond apja, Ungvári Tamás temetésén Budapesten, a Kozma utcai izraelita temetőben 2019. július 5-én. A Széchenyi-díjas író, műfordító, kritikus, irodalomtörténész, egyetemi tanár életének 89. évében, június 29-én hunyt el. Elöl az író özvegye, Szekrényessy Katalin és fia, Dávid, jobbra Verő Tamás főrabbi. MTI/Bruzák Noémi

A szertartáson beszédet mondott Hegedűs D. Géza színművész, a család nevében pedig az író fia, Ungvári Benjámin búcsúzott, felidézve az együtt töltött évek emlékeit.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Nyugodjon békében.
.
www.youtube.com/watch?v=H0wqKMX-igU
.
Munkásságával megajándékozta az emberiséget. Köszönet!
amaramaistanna
„Serdülőkoromat tönkretette a második világháború, ifjúkoromat egy másik diktatúra. A berlini fal leomlásával beköszöntő szabadság hatalmas esély, bár kulturális hozama egyelőre csekély. Panaszáriát mégse várjon tőlem senki. Ha egyetlen mondatban kellene megfogalmaznom, mi volt az életem, ennyit mondok: menekültem előre”
- írta életéről honlapján.
.
Ungvári Tamás (Budapest, 1930. 09.25. – 2019. 06.29.) Széchenyi-díjas és József Attila-díjas író, műfordító, kritikus, irodalomtörténész, egyetemi tanár.
Tanár úr koszönöm, hálás vagyok,hogy egy ideig kortársa lehettem.Nyugodjék békében!
Jozefina
Én is szerettem őt!! Nyugodjék békében!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.