Rendzavarás, atrocitás nélkül zajlott le a 24. Budapest Pride felvonulás szombaton a fővárosban.

Peksa Kama, a Budapest Pride szóvivője a rendezvény végén úgy értékelte, hogy az elmúlt évek legbékésebb és legszabadabb menete volt a mostani.

Apró tüntetés mellett, de békében lezajlott az idei Pride

Csupán egyetlen olyan esetről tudott, hogy ellentüntető keveredett a felvonulók közé, ám őt a rendezők kitessékelték.

Az MTI tudósítói a tömegben DK-s, MSZP-s zászlókat, illetve a Liberálisok lobogóit látták. Továbbá a politikai pártok közül – a szervezők tájékoztatása szerint – a Momentum, a Párbeszéd és a Kétfarkú Kutya Párt is támogatta a rendezvényt. Sajtóbeszámolók szerint Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára is részt vett a menetben.

A felvonulók között feltűntek a Liberálisok politikusai, Bősz Anett és Sermer Ádám, valamint Karácsony Gergely (Párbeszéd), az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje is.

Apró tüntetés mellett, de békében lezajlott az idei Pride

A felvonulás idejére a belvárosban nemzeti radikális aktivisták ellentüntetést rendeztek, a Budapest Pride betiltását követelve, az Erzsébet tér és a József Attila utca sarkán a menettől mintegy 30 méterre kordonnal elválasztva. A két tábor között kutyás rendőrök álltak.

Az ellentüntetés egyik szónoka, Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, jogvédő azt mondta, hogy egy "törpe minoritás" az egyenjogúság égisze alatt többletjogokat szeretne magának, ami ellen tiltakozni "alapjog és nemzeti kötelesség".

Felszólalt Budaházy György is, és az ellendemonstráción jelen volt Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke is. Az ellentüntetők közül többen "normálisak" és "hetero" feliratú pólót viseltek, de feltűntek nemzeti színű és árpád-sávos zászlók is.

Apró tüntetés mellett, de békében lezajlott az idei Pride

Amikor a Budapest Pride menete az Erzsébet térre ért, a kordon mögött álló ellentüntetők egy "Undorító a másságotok" feliratú molinót tartottak a magasba, illetve egyebek között a "tiltsák be!" rigmust skandálták.

Amikor meglátták a pride-on feltűnő MSZP-s zászlókat, a "hazaárulók, hazaárulók!" rigmust skandálták; a DK-zászlókra reagálva pedig azt kiabálták: "Gyurcsány takarodj!"

(MTI)

(Fotók: Kovács Tamás, Kovács Attila, Szigetváry Zsolt/MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Most olvasom a Londoni felvonulást, ami egy népünnepély volt. Miért nem tudunk mi is úgy viselkedni, mint több nagy városban? Aki nem akar ne menjen oda, és kész! Ugyanakkor kedves hazaffyak, a családon belüli erőszak nem zavarja honfiúi lelketeket!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
most mutatják, hogy már a pedofília elfogadását is követelik...kezdem gyanítani, hogy sok családban máris próbálgatják a saját gyerekeiket...

ha ez így megy tovább, cifra világ lesz... tele leszünk sérült emberekkel.
Nessy
Most olvasom a Londoni felvonulást, ami egy népünnepély volt. Miért nem tudunk mi is úgy viselkedni, mint több nagy városban? Aki nem akar ne menjen oda, és kész! Ugyanakkor kedves hazaffyak, a családon belüli erőszak nem zavarja honfiúi lelketeket!
Nessy
Tisztelt uraim! tegyék a kacsójukat a szivükre, és vallják be, hogy utcán, strandon bizony megfordulnak a csinos lányok után! Tessen mondani megkérdezték a nemi identitásukat? Lehet, hogy némi meglepetés érné a kérdezőt!
marswalker
Budaházy "szarházi" György nagyobb faszopó, mint a buzik.

"Tiltsák be"- skandálta "smart" a kritikán aluli kis náci buzi tömegecske.
A mi Hazánk mozgalomban fontos az erőnlét: Tízen tudnak száz fekvőtámaszt csinálni, de százan még tízet sem. Közben lépnek kifele az alapítók, vagyis marad a férgese.
Bravó !!!
marswalker
Vajon miért gondolja a terrorista Budaházy , hogy Istennek csak a buzikkal van baja?
Ez a faszarcú náci köcsög miért gondalja, hogy ő majd a mennyországba jut (szűz Mária segedelmével?
Én is tudok hülye lenni (ha akarok), és sok hülyét ismerek (akik tényleg...), de ez a Budaházy, meg az aberrált teen wolf hülye húga mindent visznek - de csak is Orbán után szabadon !!!
Jozefina
Igen, nagyon békésen vonult a tömeg Budapesten. Szerencsére az ellentüntetők ereje is fogyatkozóban.van. De még nagyon-nagyon sok minden hiányzik egy "világvároshoz" méltó felvonuláshoz. Elég csak a Londonból érkező információkat olvasni és nézni!!!
kepek.444.hu/2019/07/06/london-pride-polgarmester-az-elen-mogotte-masfel-millioan?_ga=2.145296436.162593275.1562150618-1508854004.1542122187
Igaz náluk már az 50-ik volt, nálunk a 24-ik!!!
maci0427
Értelmetlen nagy nulla az egész ilyesmi !
1magyar
Mutogatósok ezek, pedig egyébként ha valaki mutogatja a "micsodáját" azt meg büntetik.
Ezeket nem lenne szabad engedni, hogy vonuljanak a gyerekek érdekében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.