Az Európai Bizottságnak olyan vezetőre van szüksége, aki tiszteli a közép-európai országokat – erről a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője beszélt a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Rogán: olyan vezetőre van szüksége az Európai Bizottságnak, aki tiszteli a közép-európai országokat

Rogán Antal azt mondta, a magyar kormányt a választók azzal bízták meg, hogy állítsa meg a bevándorlást, így az európai vezetők közül nem lehetett olyan személyeket jelölni, akik egyértelmű bevándorláspártiak.

Jelezte: Frans Timmermans, a szocialisták csúcsjelöltje és Manfred Weber, az Európai Néppárt jelöltje is egyértelműen bevándorláspárti politikusok, ráadásul Manfred Weber nyilatkozataiban több alkalommal is sértően beszélt Magyarországról és a magyarokról, amikor azt mondta, nem kér a magyarok szavazataiból.

A magyar politikus úgy látja, hogy Közép-Európa és benne Magyarország egyértelműen összefogott, és nem engedett olyan uniós jelölteket megválasztani, akik sértően beszéltek az egyes nemzetekről, ezért határozottan megvétózták Timmermans és Weber megválasztását.

"Nem lehet az Európai Bizottságnak olyan vezetője, aki nem bírta a közép-európai országok, tehát az új tagállamok támogatását. Ez egy új fejlemény" – szögezte le. Mint mondta, az elmúlt 10-15 évben megváltozott az a helyzet, hogy a nyugat-európai tagországok ráerőltethetik akaratukat az "új tagállamokra", "Közép-Európa most hallatta a hangját".

Rogán Antal szerint óriási különbség van Nyugat- és Közép-Európa között. Míg Nyugat-Európa már együtt élt a bevándorlással, addig Közép-Európa ebből a szempontból más. A közép-európai országok olyan vezetőt akartak választani, aki nem akarja akaratát ráerőltetni más országokra – mondta. Véleménye szerint Timmermans-szal és Weberrel az volt a legfőbb probléma, hogy nem tisztelték a közép-európai országokat.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője szerint lehet megelőlegezett bizalmat adni az új vezetőknek, "Ursula von der Leyen asszonyt is úgy lehetett megválasztani, hogy Orbán Viktor telefonon beszélt a jelölttel, és megkérdezte őt arról, hogy bizottsági elnökként hajlandó-e kellő tiszteletet tanúsítani Magyarország és a közép-európai nemzetek iránt. Erre – Rogán Antal szavai szerint – ígéretet kaptunk.

A politikus úgy vélte, hogy az Európai Bizottság elnökének semelyik ország vezetőjének nem kell megfelelnie. A bizottság elnökének olyan embernek kell lennie, aki nem az európai nemzetek ellen harcol, hanem konszenzust teremt, hidakat ver a különböző nézetek, nemzetek közé, mert viták mindig lesznek, mert Európa a nemzetek Európája, "és minden nemzetet tisztelni kell" – jelentette ki.

Rogán Antal úgy vélte, az, hogy az Európai Tanácsban a 28 tagállam közül 27 igennel szavazott a jelöltre, azt jelenti, hogy támogatni fogják a jelölt megválasztását.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Hogy beszélhet tiszteletről az, aki senkit és semmit nem tisztel. Egyik héten nem alkalmas a Wéber, másik héten megszavazzátok, a következőn megint ócsároljátok, ahogy csak bírjátok. Ilyen sz@r embereket senki nem tisztel, de ez csak a fideszre vonatkozik, nem a magyar emberekre, mert ilyen szavahihetetlen ócska gecik sehol máshol nincsenek, csak a fideszben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gauntlet
Nem elég szégyen az hogy egy felfüggesztett (!!!) csapat tagjaként néppárti tisztségeket kaptok ???
Az ég megáll! Deutsch Tamás a korrupció elleni bizottság tagja! Igaza van az Amerikai Népszavának: miért nem egyből Mészáros Lőrinc??? Pusztulj Merkel rezsim, pusztulj !!!
Macskaszem
Hogy beszélhet tiszteletről az, aki senkit és semmit nem tisztel. Egyik héten nem alkalmas a Wéber, másik héten megszavazzátok, a következőn megint ócsároljátok, ahogy csak bírjátok. Ilyen sz@r embereket senki nem tisztel, de ez csak a fideszre vonatkozik, nem a magyar emberekre, mert ilyen szavahihetetlen ócska gecik sehol máshol nincsenek, csak a fideszben.
balos
o1geci egyik spermiumja befáradt a pofonok völgyébe!
Sámannus
Tóni mindent el is hiszel amit a muszkák eléd tolnak? Felolvasol minden szart, csak hogy játsszátok az okosat.
kereső
No mi van? A legnagyobb tiszteletre vágyó is előkerült? Most már majd ismét közvetlenül hazudik-nem a "szóvivőin" keresztül? Egyébként meg mi a francot tiszteljek egy bűnözőn? Cserdi polgármesterét azt igen, meg a falu lakóit -őket igen.Mert kiérdemelték. De rajtatok-akik loptok, csaltok, hazudtok, és tönkre teszitek a hazámat- mégis mi a francot kéne tisztelni?Bűnözők..
papa.49
Roggyanttonyó a többi 23 ország már nem is fontos ???
Gülüszemű hülye EL VAGY TÁJOLÓDVA KURVÁRA, keresd fel az orvosodat, hogy altasson el végre !!!
Commenter
Rozzanttonyó a kötvényeseidről beszélj meg a fehérgalléros bűnöző haverjaidról V. ker-i innovátor...szánalomlény ez is.
Borsodi
@Macskaszem: Az egyik legelvetemültebb társaság a fidesz -kdnp. semmitől sem riadnak vissza és nem tisztelnek senkit,és semmit.Egyedül ők azok akik az érdekeinket védik.Ezért ennyire boldog ki egyen súlyozott nép a mienk.
Nekünk meg egy Magyar miniszterre lenne szükségünk aki nem akar földönkívüli lenni,és nem játéknak tekintené az országot.
Commenter
@Borsodi: pont ez, ez a semmitől sem riadnak vissza az ijesztő.
terlasz
Ezek egyre hülyébbek: már nem csak Magyarországnak képzelik magukat, hanem közép-európai országoknak is.
RonaGyuri
a propi támogató olvasatától eltérő kritikát Toncsi szóhasmenéséről a cenzor törölte:

nepszava.hu/3042259_rogan-szerint-orban-bizalman-mulhat-az-eb-elnokenek-kinevezese
RonaGyuri
@RonaGyuri: Aki eztet beveszi, az már nem csak egy lónál szamarabb

Te Toncsi, ez még egy agyalágyult propaganda minisztertől is sok(k)

Már az MTI hír megfogalmazásában is van nem kis pikantériája a dolognak; „a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában”! Rogán Toncsi, Kossuth rádió és a Vasárnapi újság az egy olyan combo, ami eleve predesztinál az elképesztő hazugságra. S akik erre számítottak, azok nem tévedtek.
A sokak által felkapott „Az Európai Bizottságnak olyan vezetőre van szüksége, aki tiszteli a közép-európai országokat ” elvárás még csak a kezdet, lévén a jelölt maga is közép-európai. Igaz a derék Weber is az volt! =))
Aztán rákapcsolt és elárulta, hogy „Megszavazta a bizalmat Ursula von der Leyernek a magyar miniszterelnök, de előtte azért még elbeszélgetett vele”!!!
De aztán belehúzott: „a néppárti jelöltet a szocialista és liberális pártszövetségek kaszálták el, akik ezzel az egész csúcsjelölti rendszert is bedöntötték”
Majd visszatért Orbán előzetes meghallgatására és még egy kicsiz kiszínezte. Megtudhattuk, hogy: - ahogy egy publicista leírta - „az Európai Néppártban felfüggesztett, így szavazati joggal sem rendelkező Fidesz elnök felhívta az Európai Bizottság vezetőjének jelölt német miniszterasszonyt – akit 28 uniós államból jelenleg 27 támogat – és tiszteletet követelt tőle Magyarországnak; az pedig ezt a tiszteletet megígért neki, csak így válhatott jelölté.”! =))
Amire még rá tudta tenni, hogy, szerintük: „az Európai Bizottság elnökének semelyik ország vezetőjének nem kell megfelelnie.”!!! =))
RonaGyuri
Azért Toncsi nagy kihívóra talált ebben a hazugság-versenyben:
A független füpolgi a pártlap vezércikkét jegyzi

de semmi gond a vakhitű birkáknak ez is rendben van

Bár a címben már ellőttem a poént, de azért ízlelgessük a dolgot: a párt központi napilapja mai vezércikkét a főváros regnáló és újrainduló „független” főpolgármestere jegyzi. Az már csak hab a tortán, hogy mindezt megtetézték egy igazán szerény címmel is „Tarlós Istváné a budapestiek bizalma”!
Nos ha azt hiszed Wazze, hogy ezt már nem lehet tetézni, nagyon alábecsülted a fityesznyik gátlástalanságot. Mindjárt a lead-ként azt ordibálja, hogy: „KARÁCSONY VÁROSVEZETÉS HELYETT A GYURCSÁNY-FÉLE FORRADALMAT VIZIONÁLJA”! Sőt arra az esetre, ha nem lenne egyértelmű a totál amnéziásoknak még hozzáteszi: „Én nyugalmat akarok, és megvédem a várost. Karácsony Gergely (Gyurcsány nyomán) tüntetést, „forradalmat”, szakadatlan háborúskodást ígér. Ráerőltetné a városlakókra a feszültséget. Karácsony gerillaharcról álmodik.”
Szegény Kertész még csak a rendszerváltás katarzisának hatásáról beszélt az emlékezetre! =))
Macskaszem
@RonaGyuri: Nagyon-nagyon szánalmas vergődés a Rogáné csakúgy, mint a Tarlósé. Vesztüket érzik, és a nagy erőlködésbe egyre vadabb és nevetségesebb nyilatkozatokat tesznek. Ellenzéki oldalon végre komoly összefogás mutatkozik, és a budapestiek körében eddig sem tarolt a fidesz, de ha megvalósul az egy-egy ellen koncepció, Tarlós kezdhet csomagolni.
vacsi
Így igaz! Mint ahogy az is igaz, hogy Magyarországnak is olyan vezetőkre lenne szüksége, akik tisztelik a magyar népet!
Sámannus
...akik tisztelik a ragacsos kezűeket mi? Seggfejkém hol élsz te?
RonaGyuri
@Macskaszem: és még nincs is vége:

Egy majom azért akadt

Bár kétségemet fejeztem ki, hogy akad olyan, aki komolyan vette Toncsi tegnapi „beszámolóját” Őfenesége hogyan rendelet lábhoz az új EB főnök jelöltet.

Nos mára kiderült, a derék Magyar Hírlap vezércikke erről árulkodik, hogy Boros Bánk Levente politológus, a Médianéző Központ igazgatója ilyen majom. Sőt nem csak benyalta, de még tovább is „gondolta”. Arra jutott, hogy: „Eddig hazánk és a régiónk legfeljebb tudomásul vehette a nyugat-európai országok uniós döntéseit, de ennek most vége”! =))
kereső
@RonaGyuri: Na ja, ezért sem található egyetlen V4-es politikus + csatolt részek, az Eu vezető poziciójában.Köszönjük Emese. Szép volt.
tulipan
Magyarul: engedelmesen fejet hajt a narancsos hiénák előtt!
Nessy
@RonaGyuri: De az uniós pénzek kellenek! Tessen mondani mit is kellen tisztelni? A pávatáncot, jellemtelenséget, csalást, lopást, hazudozást?
Annyit megtanulhattak volna, ( ha lett volna kitől!), hogy a tiszteletet csak ki lehet érdemelni! Nehéz elérni, de annál könnyebb elveszíteni!
Hofipisti
Piszkosul érdekelne már, hogy miben kellene megjelennie országunk iránti kellő tiszteletnek? Mit gondolnak minderről azok, akik ezt követelik, s közben ő maguk is nagy ívben lesz@rják "imádott" népüket - no nem nemzetüket, mert annak határon túli részét tömik ezerrel a mi pénzünkből, s Repülős Viki hobbijának, szórakozásának megfelelően. hazudnak ha megszólalnak, s bármi letagadhatatlan disznóságukra fény derül azt titkosítják. Hasonló disznóság, s Magyarországgal szembeni alapvető tiszteletlenség, hogy amit a "Fényes tekintetű" elképzel, azt "kiemelt, nemzetstratégiai beruházás"-nak minősítenek. E besorolásban lassan már az óvódai WC-kefe is meg fog jelenni.
Egyébként, ha elhinném Tóni - akinek a saját lakása alapterületének valós meghatározásához is több hónap, és többszöri nekifutás kellett - telefonról szóló híradását, azt hiszem, még mindig zengene Európa NY-i fele a röhögéstől, ami egy ilyen kérdés feltevése nyomán kirobbant volna. Az ilyen Tónikat az igazi őrségi emberek már rég elkergették volna furkósbottal. Mikor leszünk már mindannyian őrségi emberek?
tudode
A kikupálódott szittya kocsma gyermeke kitágította azok körét, még amelyek között szinte minden szinten az UTOLSÓK KÖZÖTT KULLOG a zunijó vásott kölke zsibis teljesítménye, aki SOROS ELNÖKSÉGE óta annyit csúszkált, mászkált a szőnyeg alatt, mint az elődei közül egyik sem oly annyira, hogy UNDORODNAK TŐLE, elkerülik mint a bacit, KORRUPCIÓS CSÁSZÁRKÉNT, lepipálva még a repülős Gizi nénit is!
evacica
Antilop, már megint hülyeségeket beszél! nem is kell ráfigyelni! Bolond lyukból bolond szél fúj! Talán Neki és bandájának kéne először tisztelni a magyar népet!
Lepényleső
Tisztelik az országokat,nem úgy a benne élő hazug csalókat,rablókat,népet nyomorítókat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.