A budapestiek ellenzik a főpolgármester-váltást, 51 százalékuk elégedett Tarlós István főpolgármester munkájával – derül ki a Nézőpont Intézet múlt héten készült reprezentatív közvélemény-kutatásából.

Az MTI-hez hétfőn eljutatott felmérés szerint Tarlós Istvánra a budapestiek 46, Karácsony Gergelyre 38 százalékuk szavazna most vasárnap.

A Nézőpont Intézet azt írta: a fővárosiak csupán 40 százaléka elégedetlen Tarlós István főpolgármester munkájával. Hozzátették: egy ellenzéki jelöltnek a hivatalban lévő főpolgármesterrel elégedett szavazókat szinte lehetetlen megnyernie a választás előtti 3 hónapban, különösen, ha többen is jelentkeznek a feladatra.

Emlékeztettek: a baloldal előválasztását ugyan Karácsony Gergely nyerte meg, de Puzsér Róbert (független) vagy Sermer Ádám (Liberálisok) személyében lesznek versenytársai az ellenzéki, elégedetlen szavazókért.

A Nézőpont Intézet szerint a baloldali főpolgármester-előválasztás ugyan megerősítette a zuglói polgármester hatalmi helyzetét az ellenzéki oldalon, de jottányit sem javított az esélyein.

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása 500 budapesti lakosság megkérdezésével készült július 2. és 5. között.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cincinntatus
Ha elmúlik Karácsony,
A szeretet lángja halványabban ég!
Nessy
Gondolom, meg vannak a fix válaszadóik!
solidedge
Ezek szerint csak a Tarlóssal elégedettek Budapestiek. Tipikus Fideszes retorika. Orbán miután megszerezte a szavazatok 49,27 %-át ezt törvénybe iktatva felfújta 67 %-ra, majd kijelentette hogy a magyarok nem akartak változást. Úgy gondolnám hogy aki ilyen kijelentéseket tesz csak a hülye szavazna rá, de a kétmillió feletti szám megijeszt.
papa.49
@Nessy: Szerintem a Lendvay utcában tették fel a kérdést a székházban !!!
Nessy
@papa.49: De az is lehet, hogy a kérdéssel együtt rögtön meg volt a válasz is. Lehet ellenőrizni? Nem!
papa.49
@Nessy: A BIRKÁK miatt valószínű !!!
simmering73
A benézőpont,meg az 51% akik tarlóst akarják. Ez volt a hét vicce.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.