Egy közeli és egy kimondottan távoli járat indítását jelentették be.

Erdélybe is utazhatunk repülővel

Új járatokat indít a Wizz Air Erdélybe és Oroszországba – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Mint mondta, az olyan országok számára, mint a mienk, ahol nincs állami tulajdonú légitársaság, fenn tudjon a kormány tartani „pragmatikus együttműködést” légitársaságokkal.

Október végétől naponta fognak közlekedni járatok Budapest és Marosvásárhely között. A járat tíz éve üzemelt, de október 27-től már napi szintű lesz. Ettől azt várják, hogy az eddigi 38 ezer helyett 132 ezer utas tud ezen a vonalon közlekedni évente.

Szintén október végétől, egész pontosan 30-tól közvetlen összeköttetés jön létre Magyarország és a Tatár Köztársaság, Kazany között. Moszkva és Szentpétervár után ez lesz a harmadik orosz desztináció. A járat üzemeltetésének lehetőségét egy pályázaton nyerte el a Wizz Air, heti két közvetlen járatot fognak indítani.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója arról beszélt a sajtótájékoztatón:

a vízió az, hogy 2027-re Budapestről elérhetővé váljon India és az Egyesült Államok nyugati partvidéke is.

"Ez nem azt jelenti, hogy most bejelentettük volna a New York-i járat indítását" – mondta, csupán arról van szó, hogy ez ott van a tervek között. Mindenesetre 2023-tól érkeznek az Airbus A321XLR gépei, amelyekkel ekkora távokat is meg lehet tenni, ebből első körben húszat vesznek.

Kelet-Európa egy felfedezetlen piac, miközben Nyugat-Európa szűk keresztmetszet a légitársaságok számára – ezzel indokolta a kazanyi járat elindítását.

Forrás: hvg.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Erdély és a fapados Wizzair?
"" Két összeillő ember...""
Ha nem is ember, de úticél és a tökéletesen hozzáillő utaztató. Kis szerdncsével nem kdll menni, mert nincs hely rajta. Vagy nem indul a gép.
Mindkét változat jó...
papa.49
A Marosvásárhelyi járat mint ,,ablakos tótnak a hanyatt esés,, !!!
A Tatár köztársaságba, meg minek ???
papa.49
Ez a társaság még azt se tudja ellátni ami most van, hol a csomagokat, hol az utasokat felejtik el elszállítani !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.