Az amerikai nemzeti ünnepen rendezett fogadáson szólalt fel Orbán Viktor miniszterelnök.

Ezt mondta Orbán a Függetlenség napján

Az amerikai-magyar kapcsolatok azon is alapulnak, mit gondolunk a nemzetről és a függetlenségünkről. Jelenleg egyformák az amerikai és magyar értékek, hiszen megegyezik a család és kereszténység védelme, az állampolgárok biztonsága, emellett a keresztény közösségek védelme is összeköt minket

– mondta udvariasan Orbán Viktor miniszterelnök rövid, alig pár perces beszédében az amerikai nagykövetség július 4-i, függetlenség napi fogadásán a Budapesti Kongresszusi Központban kedd este. A kormány az elmúlt években eddig csak miniszteri szinten képviselte magát ezen az évente megrendezett fogadáson. Erről maga Orbán is megemlékezett beszédében amikor angolul mondott köszönetet, és azt is mondta, utoljára kilenc éve vett részt ilyen eseményen. Most ott volt vele együtt Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter és Lévai Anikó, Orbán Viktor felesége is.

Beszédének központi eleme az ország függetlenségének és szuverenitásának fontossága volt, ezeken az alapokon fekszik az Egyesült Államok is Orbán szerint. Azt is mondta, a két országnak kapcsolatában voltak mélypontok, de mostani amerikai kormány Donald Trump vezetésével pedig tökéletes partnere ezekben a felsorolt kérdésekben a magyarnak, mert azonos érdekek és értékek vezérlik mindkettőt, mint a család védelme, ami anyából, apából és gyerekből áll, valamint a keresztény közösségek védelme.

Ezután röviden felidézte, miről is beszélt kilenc évvel ezelőtt, idézte Thomas Jeffersont, aki megírta a függetlenségi nyilatkozatot. Végül beszéde végén "Isten óvja Amerikát, Isten óvja Magyarországot!" felkiáltással elköszönt.

Az amerikai elnök szerint Orbán hozzá hasonlóan ellentmondásos személyiség, de ez nem baj. Orbán azt mondta, újra fiatalnak érzi magát a Fehér Házban.

Orbán Viktor egyébként májusban találkozott Donald Trump amerikai elnökkel a washingtoni Fehér Házban. Trump akkor azt mondta, hogy Orbán hozzá hasonlóan „egy kicsit ellentmondásos személyiség", de ezzel nincsen baj. Szerinte a magyar miniszterelnök jó munkát végzett, biztonságban tartotta Magyarországot.

A fogadáson David Cornstein, az Egyesült Államok budapesti nagykövete is felszólalt. Beszédét viccelődve kezdte amikor azt mondta, az Egyesült Államok születésnapját ünneplik ezen a fogadáson. Arra kérte a résztvevőket, ünnepeljék még az együttműködést a két ország között, ami miatt különleges vendégek is vannak a teremben, utalva ezzel Orbán Viktorra. Ezután azt mondta, a szabadságot ünneplik most, nemcsak a függetlenségünket. Azt a szabadságot, ami kortól, színtől, nemtől függetlenül megadatott nekik, és a függetlenségünket, ami a szellemi, a szólás- és a vallásszabadságból fakad.

Cornstein ezután arról beszélt, milyen jó folyamat indult el az elmúlt egy évben, mióta ő nagykövetként itt van Magyarországon, majd köszönetet mondott azoknak, akik Magyarország és az Egyesült Államok előnyét keresve dolgoztak a kapcsolatok erősítésén.

Forrás: index.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Amikor ez a tetű megbukik az lesz a magyar függetlenség napja !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Na akkor!
.
Simicska tudna RÉM MESÉKET elrebegni, zsebében a sugárzásmérővel, hogy akinek ilyen BARÁTJA volt/van, nincs szüksége ellenségre.
.
Persze, hogy független, hiszen megbuherálta, csalással, ÖVÉ AZ ORSZÁG, magának építgeti betömve a száját a hajbókolóinak!
.
Azt énekelhetjük az ITT VAN AMERIKA HELYETT, itt van Felcsút kRÉMJE, reszkessen mindenki aki él, és mozog!
verőce21
@tudode: Addig örüljetek, amíg "Felcsút kRÉMJE" vigyáz rátok!
colibri
@verőce21: Mondd, te éltél 2010 előtt, netán az "átkosban"? vagy amikor nem orbánod ült a bársonyszékben, akkor te hibernáltattad magad? Miért hiszitek azt, hogy orbán után/nélkül nincs élet Magyarországon? Miért van az, hogy a Gyurcsány-féle hazugság örökös bűn, míg az orbán sokkal nagyobb rendű és be nem vallott hazugsága dicshimnuszt érdemel??
papa.49
Amikor ez a tetű megbukik az lesz a magyar függetlenség napja !!!
tulipan
@verőce21: Inkébb magára vigyázzon, az elfolydogáló narancskrém!
kereső
A "Függetlenség " napjának meggyalázása, amikor is egy hazáját?-országát éppen orosz-kinai függésbe taszitó zsarnokot látnak vendégül-és még fel is szólalhat.
verőce21
@colibri: (08:09) Kérded: "Miért van az, hogy a Gyurcsány-féle hazugság örökös bűn"? - Azért van, mert a liberalizmus, a szivárványos álmok, a hazaárulás bukásra vannak ítélve!

De hatalmas véráldozatot fog követelni a liberalizmussal megbolondított tömegek miatt! Ferenc testvér, a Szemkilövető, már megpróbálta 2006-ban kirobbantani a fegyveres konfliktust, idegen zsoldosokkal, de a normálisok sokkal nagyobb tömeg, akik nincsenek megfertőzve elérhetetlen vágyak és javak..., szivárványos szabadságálmok megfogalmazásával. És okosabbak is annál, hogy vérfürdőbe kergessék az országot.

A Rákóczi szabadságharc óta 150 évenként a liberálisok mindig megpróbálják forradalmakba, vérfürdőbe, megtizedelésbe kergetni az országot, ami kétszer sikerült is (Rákóczi, Kossuth Lajcsi). És mindig elbukott a hebehurgyaság, az ország pedig 20 éves letargiába, passzív ellenállásba, visszafejlődésre jutott. A Deák-féle okos politizálás, a kiegyezéssel sokkal nagyobb fejlődést hozott, mint a széllelbélelt, mindent azonnal akarok liberális felfogás. Na ezért nem kell a népnek a Szemkilövető, a többség mindig Orbán okos, higgadt politikája mellett fog kiállni.
Elporladhattok mindannyian, a nép nem hisz nektek, hiába óbégattok! A nép nem akar újabb húsz év letargiába esni miattatok! Bukásra vagytok ítélve!
colibri
@verőce21: Hiába mész visszfele százéveket a történelemben, nem hatsz meg vele. Lehet nem hiszed, hogy Gyurcsány nem a kedvencem, de én nem nevezem szemkilövetőnek és tudom, hogy ami akkor történt, az mind a fidesz miatt történt. Természetesen a "zsoldosok" a Fradi kopasz ultrák voltak, ebben egyet érthetünk.
Elárulom, te is ti is bukásra vagytok ítélve! Mert nagyon hamar eljön az idő, amikor szart sem ér orbán okos, higgadt politikája, meg a szögesdrótos 3 m magas kerítése. A természet elpusztítása, a klímaváltozás, a sok kapzsi, tolvaj, kivagyok semmirealó ember elhozza azt a jövőt, amikor nem számít, hogy illiberális, vagy liberális, ti is pusztultok a többiekkel együtt!
csak úgy....
@verőce21: "Orbán okos, higgadt politikája..." :) ugye,te humorista!?
verőce21
@colibri: (09:38) A klímaváltozás jóval lassabb, évszázadokban, évezredekben mérhető folyamat, mint ami itt forrong ebben a ~36 embertelen emberben ezen a blogon. A társadalmi változások, a szadesz romjain épült pártokkal forradalmat provokálnak ki előbb-utóbb Magyarországon, mint Fletó megkísérelte már 2006-ban.
A kossuthlajcsik is, már ugyanígy itt járnak közöttünk, készen az erőszakos, liberális-kommunista változtatásokra, de nem adunk alkalmat nekik azokra! Mi sokkal többen vagyunk, akik egyfélét, békét akarnak.
Ehhez tartsátok magatokat, és igazodjatok a többségi békés társadalomba!

(lásd. még ebben a témában korábban leírt gondolataimat!)
propeller.hu/itthon/3433835-leugrott-masodikrol-egy-beteg-del-pesti-korhazban#v2462202
csak úgy....
@verőce21: fogadok,hogy a zasszonykád egy nem fideszes fószerral kavar az hátad megett! pofán vágni nem mered,mi maradt neked tutajos? a propeller :)
csak úgy....
@verőce21: nem tartod nevetségesnek,hogy a szerinted és talán még,a rajtad kívül max. 2millió emberke ,-a krumplis "cigót" ,ukránt,szerbet,románt ,gondolom a szavazó bázisból,mindenkit említettem ,hogy ti orbánt tartjátok a világ eszének?
több ,mint 700 millio ember él európában és ezekböl,pont a viktor lenne a világ esze? :)
tulipan
@csak úgy...: Szokása szerint URES HABLATY !
kokopelli
@tulipan: ...a nem keresztény lakosságát az USA-nak meg leß@rja a Zorbán? Nem súgott neki
senki,hogy ha nem 100%-ig, de az irodalmárok nagy része "olvasztótégely"-ről ír? Fel kellene ké-
szíteni a csutit,mielőtt baromságot hablatyol! Megint égés ezerrel!?
tulipan
@kokopelli: Ez a Csuti, és sajna az egész leflizetett BANDÁJA, annyira sötét, hogy képtelenség felvilágosítani!!!
RonaGyuri
ezt a derék cenzor nem kedveli:

hvg.hu/itthon/20190710_A_kommunizmusba_vagynak_a_Fidesz_szavazoi

pedig ennek kapcsán jót lehetne elmélkedni Őfenesége karizmáján!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.