Kertész József állítja: nem követte el azt, amiért tényleges életfogytot kapott.

Már csak Kertész József van életben a 2012-ben brutálisan megölt kisfiú, Szita Bence gyilkosai közül. Jelenleg a Kozma utcai börtön különleges részén raboskodik, és nagy erőkkel próbálja bebizonyítani ártatlanságát. Tényleges életfogytiglanra ítélték, de jelenleg úgy tűnik, Strasbourgig megy, hogy ezen változtatni tudjon. Célja, hogy újratárgyalják az ügyét, ennek érdekében az ügyvédjével kérelmet nyújtottak be a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához. A Borsnak adott nyilatkozata szerint a bíróság be is fogadta azt.

Strasbourgtól vár segítséget Szita Bence gyilkosa

A lap egy szakember véleményét is kikérte: dr. Vidákovics Béla Zsolt szerint általában azok az ügyek végzik Strasbourgban, amelyekre itthon nincs jogorvoslat, illetve megfelelő jogszabályi alap.

„Lehetséges, hogy egy kérelmet befogadnak, de évekig tart, míg elbírálják, aztán a legtöbb esetben elutasítják.”

Szita Bence édesapja, Gyöngyi Sándor szerint nem csak Kertész, de Bogdán József is írt kérelmet még a halálát megelőzően. Ám attól nem fél, hogy megkegyelmeznének gyermeke gyilkosának.

„Több minősített része is van ennek a borzalmas, gyalázatos bűntettnek, amit elkövettek. Erről kint sem vélekednek majd máshogyan, hiszen ott is észérvek alapján döntenek” – mondta az áldozat édesapja.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(borsonline.hu)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
És a szerencsétlen kisfiú, akit ÉLVE eltemetett, kitől várhatott segítséget?! Mindössze 10 éves volt!
Csizmás Kond
Az ilyen takony szaralakokat mát a tett elkövetése után fel kéne akasztani vagy vízbe-fojtani nemhogy még etetni és jogot adni ahogy néhány pénzéhes ügyvéd különböző trükkökkel kiszabadítsa,
...sőt az ilyen ügyvédet aki gyerekgyilkosokat akar szabadítani vele kény vízbe-fojtani
jesz
Na igen...ezek a szarháziak nagyon ismerik a (vélt)jogaikat...m.richard a nagy arcával, az ukrán kapitány a hátterével, ez a gyilkos pedig ott se vót...

Az ügyvédek teszik a dolgukat..az egyik simán csak ismertségre akar szert tenni, a másik repülőt szeretne venni, és a védence ezt megteszi, a harmadik meg csak imádja a szavak csűrésér-csavarását..ha nyer, ha nem...

Stassbourg egy agyament hely, ahol csak az iratokkal találkoznak, ebből kifolyólag könnyedén hoznak olyan ítéleteket, amik népszerűsítik az alja munkájukat..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.