Átrendezte a májusi EP-választás a magyar pártok erőviszonyait.

Szárnyal a DK és a Momentum, de hogy áll most a Fidesz tábora? Itt a friss felmérés!
Fotó: Facebook/Fidesz

A Medián legfrissebb, a HVG megbízásából június végén és július elején készített felmérésében a győzteshez húzás nem klasszikus esete tűnik fel – írja a lap.

A részletes elemzésből az derül ki, hogy a vártnál jobban szereplő DK és Momentum támogatottsága a választást követően látványosan megugrott.

A DK a teljes népességben 7-ről 11 százalékra javított, így a Jobbikot és az MSZP-t is lehagyva jelenleg a második legerősebb párt.

A Momentum a teljes népességben 5 százalékra erősödött (pedig a 4 százalékot is idén tavasszal érte el először), a választani tudó „biztos” szavazók körében viszont már 6 százalékon áll.

Az EP-választás nagy vesztesének tekintett

Jobbik és MSZP jelenleg a választópolgárok 6-6 százalékát tudhatja maga mögött, az LMP szavazótábora pedig lényegében megfeleződött (a teljes népességben 5-ről 3 százalékra, a választani tudó „biztos” szavazók körében 6-ról 2 százalékra zuhant).

A Fidesz támogatottsága szinte változatlan maradt, a szavazókorú népességben a tavasszal mért 41 százalékról 40-re, a választani tudó „biztos” szavazók körében viszont 56-ról 57 százalékra mozdult.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Persze a fidesz "szárnyal". Majd meglátjuk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@maci0427: Mármint? Szerinted Ki számít ITT, "baloldalnak"??? Minden magát DEMOKRATÁNAK definiáló Párt, avagy csak az MSZP???
maci0427
tulipan --- Mindenki baloldali aki nem a jobboldal ellen van ! Ez fordítva is igaz ! A lényeg az, hogy annyi párt van már baloldalon aki a Fidesz ellen van, hogy kevés ennyi lehet máshol és még sem érnek el semmit sem a választásoknál, mert megosztják az embereket ! De könnyebb választási csalásokat emlegetni meg külföldi szavazókat, ami éppen igaz is lehet , sőt, de basszus ha csak a több mint 2 millió nyugdíjas szavazatát nézzük és a többi több millió elégedetlenkedő embert akkor ezzel bármelyik kormány lelehetne váltani ! Na itt látszik meg az, hogy sokan hazudnak - kamuzna arról , hogy kire és kikre szavaztak ! Ilyen egyszerű ez !!!
tulipan
@maci0427: Sajnos, az a 2 millió nyíögdijjas messze nem mind baloldali!!!
kereső
@maci0427: @tulipan: Ne mondjátok már,hogy a fidess jobboldali? És ma Magyarországon már nem is kell jobb-és baloldalról beszélni ( majd valamikor talán, ismét), hanem demokratákról,a jogállam hiveiről- és ezzel szemben van a fidess és oldalbordája a kdnp. Nagyon jól mondta a jobbikos Jakab- vannak tisztességesek,és van a fidess kdnp. Itt tartunk. A fidess meg hiába utalgat arra, hogy "polgári kormány"- ez szembeköpése a polgári /demokrata értékeknek, mert ők azt se tudják, hogy azt esszik-e,vagy éppen isszák.Hagyjuk már a jobb meg a baloldalt pihenni. Egyezzünk mmeg, hogy konzervativ jobboldali demokrata párt nincs , nem is volt Magyarországon a rendszerváltás utáán. Kezdeménye lehetett volna az mdf- de sajnos elfajzott.
idppp
@kereső: A Fidesz nem jobboldali, ez egy kaméleon párt! Amiből haszna van a félnótás csúti tolvajnak éppeny olyan nézeteket vall, igazi szélkakas! Jelenleg a szélsőjobb megnevezés illik rá, de nincs messze a neonácitól!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.