Akár hónapokat is igénybe vehet, amíg megszületik Bige László szolnoki kénsavgyárának hatósági bezáratása ügyében a döntés.

Korábbi hírek szerint már a héten újraindult volna a szolnoki kénsavgyár, de a Népszava most arról ír, ez egyelőre mégsem történik meg.

A korábbi értesülésekkel szemben

mégsem várható, hogy a héten újraindulBige László nagyvállalkozó hatósági vizsgálatok kereszttüzébe került szolnoki kénsavgyára.

A cikkben mindezt azzal magyarázzák, hogy a Bige Holdingnál egyelőre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra (JNSZ MKI) várnak, pontosabban arra, hogy a hatóság fellebbez-e a Debreceni Törvényszék múlt heti, köztes döntése ellen.

A közigazgatási és munkaügyi bíróság a felperes kérésére hatálytalanította a katasztrófavédők a veszélyes üzemnek minősülő tevékenységet megtiltó határozatának azonnali végrehajtását. Csakhogy a katasztrófavédelem ez ellen is fellebbezhet, azt azonban nem tudni, élnek-e lehetőséggel.

Szakértők szerint mindezt

a hét végéig kezdeményezhetik, ám a Debreceni Törvényszék szerda esti tájékoztatása szerint egyelőre nem érkezett az ügyben fellebbezés. Úgy tudni, amíg ez nem dől el, a gyárban várnak az újraindulással.

A lap szerint az is kérdés, hogy ha a JNSZ MKI az utolsó pillanatban mégis a fellebbezés mellett dönt, mikor hozhat erről döntést a Fővárosi Törvényszék, hiszen ott is nyári szünet kezdődik. A helyzetet az is bonyolítja, hogy a JNSZ MKI egy másik akta keretében a kénsavgyár felfüggesztéséről is rendelkezett, a Bige Holding azonban ezt is megtámadta.

Bigét korábban gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, két napig bent is tartották.

Címlapkép: YouTube/RTL Klub

(nepszava.hu)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Valakinem nagyon kell Bige gyára... A NER már csak ilyen...
nevemnick
Biztos gondolkodik a ,,visszautasíthatatlan" árajánlaton...
maci0427
Majd a hatalom eldönti, hogy mi lesz !
Eladott Ország
Mikorra várható a tulajdonosváltás, Bige "megrendült egészsége" vagy "családi okok" miatt? ...és...ki az új tulaj?
Gáz Lölö vagy Hüjevej Tiborcz?
tudode
Hagyja magát, gyorsabban szabadul, ha kivetették a cuccára a hálójukat!
rokker33
Mindenki írja hogy a fidesz meg a közeli "barátok"akarják lenyúlni a gyárat! Arra senki sem gondol, hogy esetleg tényleg ez a Bige László a hibás és egy kapzsi fösvény ember, aki nem költ semmit a fejlesztésre!!Nem látta senki a gyárat belülről, lehet tényleg veszélyes és elképzelhető, hogy vannak hiányosságok csak ezt Laci bácsi nem akarja tudomásul venni!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok