Június végén kigyulladt a MOM Sportközpont tetején található fabódé, aminek következtében egy nyolcéves kislány életét vesztette.

A tűzeset előtt három testvér a közeli parkban játszott, és amikor az édesanyjuk egy közeli boltba ment vásárolni, közülük ketten a MOM Sportközponthoz mentek.

A tizenegy éves fiú és a nyolcéves kislány felment a sportközpont lezárt tetejére, majd az ablakon bemásztak az ott lévő, használaton kívüli faházba és tüzet okoztak benne.

A gyorsan terjedő tűz elől megpróbáltak kimenekülni, de a kislány az épületben rekedt. A tűzoltók eszméletlen állapotban hozták ki az épületből, újraélesztését a mentők azonnal megkezdték, de a gyermek a szakszerű ellátás ellenére a helyszínen meghalt.

Az ügyben eljáró BRFK a Magyar Narancsnak most azt nyilatkozta, jelenleg gondatlanságból elkövetett emberölés vétség miatt indítottak nyomozást ismeretlen tettes ellen, de „gyanúsítotti kihallgatásra nem került sor” eddig.

Eközben lebontották a fabódét a MOM Sportközpontnál, a portál fényképein látható, hogy már nincs ott a sportkomplexum tetején.

A MOM Sport ezzel kapcsolatban közölte, hogy

az épület, amely korábban tárolóként funkcionált, a tűzeset következtében életveszélyessé és használhatatlanná vált. A lebontásáról előzetesen egyeztettünk a hatóságokkal.

(magyarnarancs.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.