A visegrádi együttműködésről, a magyar-szlovák kétoldalú kapcsolatokról és európai politikai témákról is tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Zuzana Caputová szlovák köztársasági elnökkel, akit a Karmelita kolostorban fogadott csütörtök délután – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Orbán: "Évről évre jobb a magyar-szlovák viszony"
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Zuzana Caputová szlovák elnököt Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. július 11-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor gratulált a júniusban hivatalba lépett új szlovák államfőnek, és köszönetet mondott neki azért, hogy egyik első hivatalos útja Magyarországra vezetett.

A tárgyaláson egyetértettek abban, hogy Magyarország és Szlovákia fontos partnerei egymásnak a közös történelmi múltra és egymás nemzeti kisebbségeire tekintettel is.

A magyar miniszterelnök értékelése szerint

2010 óta fokozatosan javulnak a magyar-szlovák kapcsolatok, és mára nagyszerű eredményeket ért el együtt a két ország.

Mindketten kiemelték a visegrádi együttműködés fontosságát, amely "stratégiai kérdés Közép-Európa számára", főleg a mostani időkben, amikor a kontinens jövőjével kapcsolatos legfontosabb kérdésekről folyik vita az Európai Unión belül – közölte Havasi Bertalan.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Minden tiszteletem Caputova asszonyé, hogy ezzel a két latorral való találkozót megállta nevetés nélkül. Nagy megpróbáltatás lehetett.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Vajon miért olvasok viszony helyett iszonyt. Azt hiszem ez egyfajta propaganda következménye, mivel egyoldalú az ismeretünk egymásról. Lennének szlovák barátaink másként beszélnénk róluk. Persze csak akkor, ha a médiát kiiktatjuk.
Eriksson
A magyar -szlovák viszonnyal semmi gond nem volna, ha a nagypolitikai nem gerjesztené a nézeteltéréseket.
S a helyzet a románoknál is ugyanez.
verőce21
Čaputová úgy véli, a V4 országoknak olyan értékeket is meg kellene jeleníteniük, mint a jogállamiság, egyenlőség és szabadság - mintha a Sargentini-jelentést olvasnánk –, hogy ne az Európai Unió bomlasztóiként tekintsenek ránk!

Magyarul: elég már a saját érdekeink állhatatos képviseletéből, ideje végre szót fogadnunk a brüsszeli utasításoknak. Ezt erősítette az a kijelentése is, amelyben a további integrációt (értsd: további nemzeti hatáskörök elvonását a birodalmi központba) óhajtana ahelyett, hogy bizonyos hatásköröket visszakapjanak a tagállamok.

Ajánlanám neki, vissza a Felvidéket, és nem lesz tovább, amit bomlasztana!
kokopelli
@papa.49: ...miért? Gyorsan a fogadás után átment a mobil fertőtlenítőn!
verőce21
Čaputová fejet hajt az általa igen nagyra becsült Göncz Árpád emlékműve előtt, akit a szabadság és a demokrácia megtestesülésének tart. Kettejük életpályája is mutat hasonlóságot, hiszen mindketten egy szélsőséges liberális párt vezetőségi tagjából lettek köztársasági elnökök.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Sport - 2019. November 16., 12:45
Babos Tímea döntőbe jutott