A visegrádi együttműködésről, a magyar-szlovák kétoldalú kapcsolatokról és európai politikai témákról is tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Zuzana Caputová szlovák köztársasági elnökkel, akit a Karmelita kolostorban fogadott csütörtök délután – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Orbán: "Évről évre jobb a magyar-szlovák viszony"
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Zuzana Caputová szlovák elnököt Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. július 11-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor gratulált a júniusban hivatalba lépett új szlovák államfőnek, és köszönetet mondott neki azért, hogy egyik első hivatalos útja Magyarországra vezetett.

A tárgyaláson egyetértettek abban, hogy Magyarország és Szlovákia fontos partnerei egymásnak a közös történelmi múltra és egymás nemzeti kisebbségeire tekintettel is.

A magyar miniszterelnök értékelése szerint

2010 óta fokozatosan javulnak a magyar-szlovák kapcsolatok, és mára nagyszerű eredményeket ért el együtt a két ország.

Mindketten kiemelték a visegrádi együttműködés fontosságát, amely "stratégiai kérdés Közép-Európa számára", főleg a mostani időkben, amikor a kontinens jövőjével kapcsolatos legfontosabb kérdésekről folyik vita az Európai Unión belül – közölte Havasi Bertalan.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Minden tiszteletem Caputova asszonyé, hogy ezzel a két latorral való találkozót megállta nevetés nélkül. Nagy megpróbáltatás lehetett.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Annyira jó, hogy be is olvasott a bajszos sz@rnak.
Sámannus
Vajon miért olvasok viszony helyett iszonyt. Azt hiszem ez egyfajta propaganda következménye, mivel egyoldalú az ismeretünk egymásról. Lennének szlovák barátaink másként beszélnénk róluk. Persze csak akkor, ha a médiát kiiktatjuk.
Eriksson
A magyar -szlovák viszonnyal semmi gond nem volna, ha a nagypolitikai nem gerjesztené a nézeteltéréseket.
S a helyzet a románoknál is ugyanez.
verőce21
Čaputová úgy véli, a V4 országoknak olyan értékeket is meg kellene jeleníteniük, mint a jogállamiság, egyenlőség és szabadság - mintha a Sargentini-jelentést olvasnánk –, hogy ne az Európai Unió bomlasztóiként tekintsenek ránk!

Magyarul: elég már a saját érdekeink állhatatos képviseletéből, ideje végre szót fogadnunk a brüsszeli utasításoknak. Ezt erősítette az a kijelentése is, amelyben a további integrációt (értsd: további nemzeti hatáskörök elvonását a birodalmi központba) óhajtana ahelyett, hogy bizonyos hatásköröket visszakapjanak a tagállamok.

Ajánlanám neki, vissza a Felvidéket, és nem lesz tovább, amit bomlasztana!
kokopelli
@papa.49: ...miért? Gyorsan a fogadás után átment a mobil fertőtlenítőn!
verőce21
Čaputová fejet hajt az általa igen nagyra becsült Göncz Árpád emlékműve előtt, akit a szabadság és a demokrácia megtestesülésének tart. Kettejük életpályája is mutat hasonlóságot, hiszen mindketten egy szélsőséges liberális párt vezetőségi tagjából lettek köztársasági elnökök.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.