A visegrádi együttműködésről, a magyar-szlovák kétoldalú kapcsolatokról és európai politikai témákról is tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Zuzana Caputová szlovák köztársasági elnökkel, akit a Karmelita kolostorban fogadott csütörtök délután – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Orbán: "Évről évre jobb a magyar-szlovák viszony"
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Zuzana Caputová szlovák elnököt Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. július 11-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor gratulált a júniusban hivatalba lépett új szlovák államfőnek, és köszönetet mondott neki azért, hogy egyik első hivatalos útja Magyarországra vezetett.

A tárgyaláson egyetértettek abban, hogy Magyarország és Szlovákia fontos partnerei egymásnak a közös történelmi múltra és egymás nemzeti kisebbségeire tekintettel is.

A magyar miniszterelnök értékelése szerint

2010 óta fokozatosan javulnak a magyar-szlovák kapcsolatok, és mára nagyszerű eredményeket ért el együtt a két ország.

Mindketten kiemelték a visegrádi együttműködés fontosságát, amely "stratégiai kérdés Közép-Európa számára", főleg a mostani időkben, amikor a kontinens jövőjével kapcsolatos legfontosabb kérdésekről folyik vita az Európai Unión belül – közölte Havasi Bertalan.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Minden tiszteletem Caputova asszonyé, hogy ezzel a két latorral való találkozót megállta nevetés nélkül. Nagy megpróbáltatás lehetett.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Minden tiszteletem Caputova asszonyé, hogy ezzel a két latorral való találkozót megállta nevetés nélkül. Nagy megpróbáltatás lehetett.
RonaGyuri
ugyan csak te vagy egyre retardáltabb!!! =))
Eladott Ország
A felcsúti aranypocakos gólkirály nem foglalkozik nőügyekkel. Csak tesztelik a balliberális csajt.
brick
Kezet fogni Orbánnal?
Szarba nem nyúlunk, baszd meg!
brick
A pávatáncos cigány geci!
Nem leszel örökké védve kiemelten...
brick
Nincs konszolidáció.
Nincs megbocsátás.
papa.49
A Szlovák ME. megbánja még ezt a látogatást később !!!
tudode
Akkor kettős a beszéd, összevetve azzal a találkozóval, amelyet a Sándor palotában a pártkatonának mondott Zuzana Caputová szlovák köztársasági elnöke - mintha szöges ellentét lenne a két ország között,
.
---- A szlovák államfő Zuzana Caputová Áder Jánossal közös sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy hisz a liberális demokráciában és nem Soros György ügynöke
.
444.hu/2019/07/11/a-szlovak-allamfo-zuzana-caputova-ader-janossal-kozos-sajtotajekoztatojan-beszelt-arrol-hogy-hisz-a-liberalis-demokraciaban-es-nem-soros-gyorgy-ugynoke
.
Akkor miről prüntyög a Közép-Kelet Európa géniuszkája, mr. Viktorovics, csak nem ASZTMÁS megint!
kokopelli
@papa.49: ...hogy milyen magas ez a hölgy!...wow! (;-))
papa.49
@kokopelli: A ,,seggdugasz,, csutitetűnél nem nehezebb magasnak lenni olyan ,,mint a kutya ÜLVE ,, ))))))))))
brick
Ne nyúlj szarba!
Ezt nem tanítják a szlovák iskolában?
brick
Én csak egyszer fogom meg Orbán kezét, amikor elvágom a torkát.
Te tényleg azt hiszed, hogy ez elfelejtődött, hogy ez nem történik meg?

Te hülye vagy?

Ez meg fog történni az életedben.
brick
Én azért születtem, hogy megöljem Orbánt.
Csak egy feladatom van.
Bevégzem.
Ki-bebaszot terminátor vagyok?
De tényleg?
colibri
Azért kellett a csutinak a Karmelita kolostor, meg a hozzáépített nagy erkély, hogy ott fogadást tartson és fotózkodjon és utána ország-világnak szétkürtölje, mutogassa, hogy kik járnak hozzá. Az sem számít, hogy elbeszéltek egymás mellett, mennyire másról szólt a szlovák elnökasszony, mint orbánc. Csak hab a tortán, hogy a találkozó után Göncz Árpád sírját kereste fel.
volvós
Csak egyszer menj el Pozsonyba O1G...de TEK-esek nélkül. Hálát adsz az Istennek,
ha élve hazvánszorogsz...Ott nagyon útálnak !!!
Borsodi
@brick: @brick: Akkor bekerülsz a történelem könyvbe mint hazánk megmentője.
Egyébként a Magyarokat évről évre jobban utálják a Szlovákok,a rendőrök a Magyar rendszámra úgy repülnek rá mint muslinca a borra.Ja és forintot nem fogadnak el.
simmering73
Annyira jó, hogy be is olvasott a bajszos sz@rnak.
Sámannus
Vajon miért olvasok viszony helyett iszonyt. Azt hiszem ez egyfajta propaganda következménye, mivel egyoldalú az ismeretünk egymásról. Lennének szlovák barátaink másként beszélnénk róluk. Persze csak akkor, ha a médiát kiiktatjuk.
Eriksson
A magyar -szlovák viszonnyal semmi gond nem volna, ha a nagypolitikai nem gerjesztené a nézeteltéréseket.
S a helyzet a románoknál is ugyanez.
verőce21
Čaputová úgy véli, a V4 országoknak olyan értékeket is meg kellene jeleníteniük, mint a jogállamiság, egyenlőség és szabadság - mintha a Sargentini-jelentést olvasnánk –, hogy ne az Európai Unió bomlasztóiként tekintsenek ránk!

Magyarul: elég már a saját érdekeink állhatatos képviseletéből, ideje végre szót fogadnunk a brüsszeli utasításoknak. Ezt erősítette az a kijelentése is, amelyben a további integrációt (értsd: további nemzeti hatáskörök elvonását a birodalmi központba) óhajtana ahelyett, hogy bizonyos hatásköröket visszakapjanak a tagállamok.

Ajánlanám neki, vissza a Felvidéket, és nem lesz tovább, amit bomlasztana!
kokopelli
@papa.49: ...miért? Gyorsan a fogadás után átment a mobil fertőtlenítőn!
verőce21
Čaputová fejet hajt az általa igen nagyra becsült Göncz Árpád emlékműve előtt, akit a szabadság és a demokrácia megtestesülésének tart. Kettejük életpályája is mutat hasonlóságot, hiszen mindketten egy szélsőséges liberális párt vezetőségi tagjából lettek köztársasági elnökök.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.