A DK-s európai parlamenti (EP-) képviselők az első pillanatban megkezdték Brüsszelben az áskálódást saját hazájuk ellen – írta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Molnár Csabának, a DK EP-képviselőjének címzett csütörtöki levelében.

Kocsi Máté szerint a DK áskálódik

A fideszes politikus a Facebook-oldalán közzétett levélben emlékeztetett, hogy Molnár Csaba szerdán szintén levélben arról tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz elnökét, hogy a DK képviselőinek kezdeményezésére az EP szociáldemokrata frakciója úgy döntött, nem szavazza meg a Fidesz jelöltjeit az EP szakbizottsági tisztségeire.

Kocsis Máté erre adott válaszában úgy fogalmazott: "nem őriz a politikai emlékezet az elmúlt évtizedekből példát" arra – sem a magyar, sem az európai parlament történetében –, hogy a megszerzett mandátumok arányában betölthető parlamenti tisztségek elosztásánál a képviselőcsoportok egymás ellen szavaztak volna.

Nem a politikusok egymás iránti udvariassága miatt van ez így – folytatta –, hanem azért, mert a mandátumok és a hozzájuk kötődő parlamenti tisztségek aránya a választók döntésén nyugszik.

"Önök tehát semmi mást nem tettek, csak szembefordultak a választók akaratával, arcul csapták a magyarok demokratikus döntését, melyet az európai parlamenti választáson meghoztak. Ez elfogadhatatlan és vérlázító" – reagált a frakcióvezető, aki szerint ismét bebizonyosodott, a DK-nak "a bevándorláspártiság jóval előbbre való, mint a magyar érdek".

A magyar érdek ugyanis az lenne, hogy minél több szakbizottsági tisztséget magyarok tölthessenek be – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a Fidesz ezért is támogatja a magyar jelölteket bármely európai tisztségre, míg Gyurcsány Ferenc neje és Molnár Csaba minden követ megmozgat, hogy Magyarországot megfosszák ezektől a lehetőségektől.

Kocsis Máté azt is megjegyezte, a DK "veszélyes vizekre evezett", mert ha elfogadottá válik, hogy politikai nézetkülönbségek miatt a frakciók nem támogatják egymás jelöltjeit a mandátumok arányában megszerzett tisztségekre, "a magyar Országgyűlésben is döntési helyzetbe kerülhetünk". A Fidesz-frakció vezetőjeként ugyanis nehezen tud majd érvelni azokkal a képviselői javaslatokkal szemben, amelyek szerint bevándorláspárti politikus ne tölthessen be parlamenti pozíciót – írta, jelezve, hogy ez esetben viszont Varju László nem lenne a költségvetési bizottság elnöke, Vadai Ágnes nem alelnökölhetné a honvédelmi és rendészeti bizottságot, Oláh Lajos pedig az európai ügyek bizottságában nem töltené be ezt a posztot.

Levelét azzal zárta, hogy a Fidesz-KDNP európai képviselőcsoportja mindent meg fog tenni a bevándorlás megállításáért, a nemzetek Európájáért, a keresztény kultúra és a határok védelméért. "Akkor is így lesz ez, ha Önök tovább folytatják áskálódó, Magyarország érdekeit sértő politikájukat" – írta Kocsis Máté Molnár Csabának.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Magyar vagyok és örülök, hogy az ámokfutó Fidesz ellen a DK áskálódik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@kokopelli: mátékának az egész homokozó kell. viktorka kinőtte a disznóólat, a homokozót, sőt Magyarországot is, neki Európa kell(ene)
Nessy
Néha eszükbe juthatna, hogy az ország másik fele, ukrán levelezőtagozatos segítség nélkül, nem rájuk szavazott!
CsipkeRózsa
A magyar parlamenti szavazások és az EP szavazások nem egyformák, a kettő nem függ össze. Kocsis ne dönthesse el, hogy nem szavazzák meg az ellenzéknek járó bizottsági helyeket.
kokopelli
@Aki Én: (14:54) borzalmasan hülye a csaj! Valószínű,hogy ott született,mert a magyar nyelvet
évtizedekig nem lehet elfelejteni még külföldön sem! A rövid agymenéseit átnézethetné egy igazi
magyarral! Nem csak a "hejjesirasa" ß@r,hanem a "foggalmazássa" is !!
Amikor a gyerekkori haver hazalátogatott szintén Canadából,akkor lebaltázott,hogy ne dumáljak
neki,mert ő benne van a "fészbuk"-ban!...közös betegség odaátról!?
Aki Én
@kokopelli: Az írásai alapján egy rettentően tanulatlan, ostoba, egyszerű ember, aki saját magával van legkevésbé tisztában. Tipikus fideszes. Teljesen egyértelmű, hogy aki nem látja mit művelnek ezek, az végtelenül ostoba.
kokopelli
@Aki Én: ...mintha a havert hallanám,amikor a csajt olvasom,aki Montreal-ban lakik,és az
állítása szerint "vesetechnikus"! A neje német és elmagyarázta nekem,hogy műtős ill. vesemo-
sásoknál (Dialyse) felügyel egy kórházban)! Rendes de kicsit egyszerű,és sajnos mindentudó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.