Bíróság elé kerülhet az LMP politikusa. A megalapozott gyanú szerint Demeter Márta közérdekből nem nyilvános adatokat adott ki.

Felfüggesztette az LMP-s Demeter Márta képviselői mentelmi jogát az Országgyűlés pénteken.

A képviselők 131 igen, 52 nem szavazattal, kétharmados többséggel döntöttek a mentelmi jog felfüggesztéséről, amelyet Polt Péter legfőbb ügyész indítványozott Kövér László házelnöknél egy hivatali visszaélés ügyében indult büntetőeljárás nyomán.

A megalapozott gyanú szerint Demeter Márta közérdekből nem nyilvános adatokat adott ki.

Demeter Márta a parlament ülésén, még a szavazás előtt azt mondta, felségsértési pert indítottak ellene, ez senki előtt nem kérdés már. „Ez senkit nem lephetett meg Magyarországon.” Az ellenzéki képviselők csak végezni próbálják a dolgukat, de ezt a hatalom igyekszik ellehetetleníteni, mondta.

Polt Péternek azt üzente, "amennyiben van rá ideje és energiája, tegye meg, hogy néhány valódi bűncselekmény gyanújának is nézzen utána, ami a kormányoldal holdudvarához köthető. Költségvetési csalást, korrupciót, hivatali visszaélést, stb. emlegetett".

Amennyiben eljárás indul ellenem, állok elébe

- mondta.

Ahogy azt korábban megírtuk, az Országgyűlés mentelmi bizottsága Demeter Márta mentelmi jogának felfüggesztését javasolja. Így most bíróság elé állhat Demeter. A politikus a mentelmi bizottság ülése után hárította azt a kérdést, hogy nem érzi-e úgy, hogy hibázott, annyit mondott,

ezekre a kérdésekre már válaszolt.

Az ellenzéki politikus tavaly ősszel országgyűlési képviselőként a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást, majd azokat a közösségi oldalán közzétette azzal a valótlan megjegyzéssel, miszerint a honvédség a miniszterelnök közvetlen hozzátartozóját törvénysértő módon szállította. Demeter Márta a törvényi kötelezettségét megszegve, közérdekből nem nyilvános adatokat adott ki – közölte korábban a Legfőbb Ügyészség, amely szerint ez a cselekmény hivatali visszaélés bűntettének megállapítására lehet alkalmas.

A büntetőeljárás lefolytatására az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség.

Tavaly október 16-án Demeter Márta – aki akkor még az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának LMP-s alelnöke volt – írásbeli kérdésekkel fordult az illetékes miniszterekhez azt tudakolva, hogy a honvédség Airbusával miért utaztatták Orbán Viktor lányát. Kiderült azonban, hogy ilyen nem történt, valójában egy Orbán vezetéknevű magyar katona és családja utazott a gépen, engedéllyel.

A Fidesz az esetet követően Demeter Mártát feljelentette hivatali visszaélés és személyes adatokkal való visszaélés miatt, valamint a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult.

Az ügy folyományaként Demeter Mártát februárban a házelnök javaslatára a parlament felmentette bizottsági alelnöki tisztségéből és bizottsági tagságából, miután az Alkotmányvédelmi Hivatal nemzetbiztonsági felülvizsgálati eljárása során a képviselő személyében nemzetbiztonsági kockázatot állapított meg.

A Magyar Nemzet szerint Demeter Márta 3 évet kaphat tettéért.

Forrás: MTI, HVG

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maxipocak
Olyan koncepciós szaga van az ügynek...Hja, Virág elvtárs...
tudode
Ehhez a változathoz is illik azzal, hogy olyan isteni színjáték, mintha az ovisok papást, mamást játszanak!!!
.
A billog azokra száll vissza, akik CINKOSTÁRSKÉNT ítélték el 131-en, köztük 116 NYER gombocsKÁKKAL!
.
Demeter Márta méhkasba nyúlt bele, amelynek az eredménye az lett, hogy VÉDIK a VÁRTÁT azok, akik egy húron pendülnek azokkal, akik valójában JOGILAG nem többek, mint 00, mivel
.
---- Kinek esküdtetek? Ti, akik ott ültök Orbán parlamentjében?
.
olkt.hu/kinek-eskudtetek-ti-akik-ott-...
.
Kinek esküdtetek?

"""" Ti, akik ott ültök Orbán parlamentjében?

Kinek esküdtetek? A hatalom itt Orbán Viktoré, akit ti teljes erőtökből kiszolgáltok, és fent tartjátok a demokrácia látszatát, ami ebben az országban rég nincs. Orbán Viktort hatalomban tartva! Ti tartjátok Orbánt hatalmon. Mivel ez az alaptörvény nevezetű fércmű egy államcsíny által létrehozott alkotmányos puccsként jött létre. Ti ehhez asszisztáltok. Az alkotmány tartalmazta, hogy minden hatalom a népé. de ez az Orbán Viktor által alkotott jogrend érvénytelen! Ti egy illegitim kormányra tesztek esküt. Orbán Viktor Magyarországára. Egy létre hozott államra.2012-től egy illegitim hatalom kormányoz. Ehhez a színjátékhoz asszisztál minden poétikai párt. Az alaptörvény semmis. Valamint minden ráépülő törvény szintén semmis! A választási törvény is, amit Orbán egyedül magára szabott. Tehát azok a képviselők, akik egy illegitim kormánynak a választási törvényei által mandátumhoz jutott szintén semmis. Amit még szintén megspékel az, hogy választási csalás történt. Ha azok a képviselők és ellenzéki pártok tudatában van annak, hogy ez a kormány illegitim akkor tudatában vannak annak is, hogy az ö mandátumuk is illegitim. Mért ülnek be olyan parlamentbe? Miért tesznek esküt egy olyan jogrendre, ami alkotmányos puccs által lett létre hozva! Ne merje senki azt mondani, hogy erről nem tudtak a nagyságos urak és a hölgyek. Pontosan tudták nagyon is jól értették, hogy mi történik.""""
.
Ennyi SZELLEMI...
Borsodi
Ha Demeter Márta fideszes lenne bármelyik politikust köpködhetné,még rágalmazhatná is.Megúszná egy taps viharral.
www.youtube.com/watch?v=m9aYPbnl4L4
Nessy
@Borsodi: de ha másfél milliárdot sikkasztana, akkor sem görbülne a haja szála sem! Sőt, még kormánybiztos is lehetne! Itt már az egész paci kilóg, nem csak a lába, meg egyéb alkatrésze!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.