Az MSZP, a DK és a Momentum képviselői nem szavazták meg a bizottsági elnöki, illetve alelnöki posztokra a Fidesz politikusait. Bayer szerint ezzel a „Momentum, az MSZP és a DK ezt a jogállami alapkövet is felrúgta, felmondta az írott és íratlan szabályokat, a szokásjogot, így a magyar választópolgárok kinyilvánított akaratával is szembeszállt”. Ezzel – folytatja – erkölcsi értelemben hazaárulást követtek el a fenti pártok. Bayer javaslata az, hogy:„követelem, hogy a magyar kormányzópártok azonnali hatállyal váltsák le a magyar parlament bizottsági elnöki és alelnöki stallumaiból nevezett pártok képviselőit. Sehol sincs törvénybe foglalva, hogy ellenzékieknek kell betölteni ezeket a fontos pozíciókat, ez eddig csak a szokásjog alapján működött így. A szokásjogot pedig felrúgták. Akkor viszont legyen felrúgva tényleg, és a kormánypártok ne legyenek se elnézők, se megértők, se úriemberek. Ezekkel szemben ilyesmire nincsen lehetőség!”

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Készül a totális pártállami diktatúra. Jobb lett volna ha 89 előtt Orbánt ültették volna a miniszteri székbe. Nem kellett volna a rendszerváltás körüli cécó.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Jót tenne neki 1 év a ,,fekete delfin,, börtönben, aztán ő volna a HAJÓKŰRT ...
reagens
Teljesen igaza van. Az ellenzék egyetlen kormánypárti politikus bizottsági tisztségét sem szavazta meg. Ha így akarták hát a kormánypárt tanítsa meg velük mi az a tisztesség. Szavazzák ki az ellenzékieket ahogy ők tették velük. Éljen már a többség a jogával és válaszoljon minden pimaszságra és primitívségre.
Macskaszem
@reagens: Kezdjük ott, hogy titkos szavazás volt, és nem túl hihető, hogy dajcstompi megszavazta mondjuk Dobrev Klárát. Csak az ellenzékiek nyíltan, egyenesen kimondják, a fidesznyikek meg elhazudják, mocskolódnak, rágalmaznak.
reagens
@Macskaszem: Ez bizony csak feltételezés a részedről. Alapját sem látom. A tagok elleni szavazást az ellenzék megkommunikálta tehát ők mondták magukról. Ebben az esetben nem hihető amit vélelmezel.
kereső
Nem tudom , hogy aranyszáj végig gondolta-e ezt. Mert ha az ellenzék nincs a parlamentben, hogy mintegy függöny mögé rejtse az orbáni rendszer igazi valóját- akkor , orbán és csicskái nem mondhatnák még mindig ,hogy Magyarország demokratikus jogállam- vannak ugyan "sajátosságok", na de ez a "szuverén ,erős, nemzet " érdeke. És a magyar társadalom ezt igy elfogadja, hiszen együtt múködik - választ, szavaz,és ezzel legitimálja a gránitszilárdságút, és minden jogszabályt ami arra épül. Az ellenzéki pártok elindulnak a választásokon - annak ellenére, hogy tudatában vannak,hogy a választási tv. maga biztositja a fidess győzelmét mindenkor.És letették az esküt- már kétszer is a puccsal bevezett alaptörvényre. Bayer meg ez ellen beszél.
Qqberci
@solidedge: "Jobb lett volna ha 89 előtt Orbánt ültették volna a miniszteri székbe."
Azért ne ess túlzásokba!...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.