Az egészségügyi szolgáltatási járulék összege 2020. január 1-jétől havi 7500 (napi 250) forintról havi 7710 (napi 257) forintra változik. A minden adózót érintő járulék ebben az évben is emelkedett havi 180 forinttal.

(Forrás: varosikurir.hu, Városi Kurír által)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Eriksson: A fenébe is! Jó lenne, ha 300 forinttal meg lehetne úszni! Arról nem is beszélve, hogy hét napi kórház, vagy hét orvos beteg találkozó után már nem kellett fizetni!
Persze, jó, hogy a tandíj is le lett "népszavazva"! Most havi hatezer helyett annak a többszörösét kell fizetni! Remek bótjaink vannak! Most már se Nyugdíj kassza, se TB kassza, csak járulék címén minden megy a költségvetésbe, aztán onnan annyit kapunk, amennyit kormányunk úri kedve gondol! Maginflációs alapú nyugdíjemelés, annak is egy részét hitelezzük év végéig, az egészségügyről már szó se essék. Ott nem árt, ha aTízparancsolat mellett megtanuljuk a Reqviemet is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Eriksson: te ...,lassan nem tudok mást mondani rád,mint elmebeteg...
Eladott Ország
Ez a rohadék, aljas, gyilkos, trágya, emberszerű lény képmutatóbb, undorítóbb, mint adolf hitler azokon a fotókon, amelyeken a führer gyerekeket simogat, meg a kutyájával játszik.
https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/20...
kereső
Nem tudom-nem is néztem meg-hogy ki irta a cikket. De nagyon keverik itt a dolgokat. Ugyanis - az eü.szolgáltatási járulék nem azonos az eg,bizt járulékkal. Két különböző dologról van szó- papiron nem is egy kasszába megy a kettő. Az eg.bizt járulék-az amit levonnak a bérből ,vagy a vállakozó megfizeti maga után a jövedelméből( mondjuk akkor is megfizeti, ha nincs jövedelme). Ez százalékos mértékű-jelenleg 3+4= 7%, a brittó bérre vetitve.( erre a mértékre az orbán kormány emelte a fizetendő összeget, a leszavaztatott vizitdij után. A vállakozók minimum járulékapja: a mindenkoor minimálbér 150%-a).
Az eü szolg.járulék tételes hozzájárulás- és mindazoknak kell fizetni, akik nem rendelkeznek biztositási jogviszonnyal- azaz nincs jövedelmük amiből le lehetne vonni az egbizt.járulékot. Tehát nem érint minden adózót! Mekkora marhaságot képesek összeszedni a firkászok- legalább utána járt volna a témának.
Eladott Ország
Meg még kell elég sok lovetta a világ keresztényeinek gyámolítására is. Hogy az ember, aki az állítólag történelmi, erdélyi pápalátogatás mitikus helyszíne helyett inkább a BL-döntő helyszínén baszta zsebre a kezét keresztényileg, eljátszhassa, hogy ő a világ megmentője. A saját keresztényeinek megmentése várhat, nekik nincs joguk szegénynek sem lenni, őket üldözni, vegzálni, büntetni kell. Mert ők útban vannak, szem előtt vannak, belekavarnak a felkapaszkodott mocskok úri pöffeszkedésébe. Van ebben valami végtelenül aljas, ami nem csak a tételesen és tényszerűen felsorolható milliárdokban ölt testet, hanem sokkal inkább ebben a hányadék horogkeresztény álszentségben.
kereső
Vannak itt olyanok, és nem akarok ujjal mutogatni, akik a mai napig nyomják a fidess által kitalált-és sulykoltatott mantrát- hogy "voltak már kormányon, és akkor sem volt jobb". Cáfolom- jobb volt! "Azok" nem akarták megszabni életem minden rezdülését, nem forgatták fel "törvényesen" az élet minden területét- mindazt ami élhetővé tette az országot, nem akarták erősiteni a jobbágy mentalitást- nem akarták visszahozni az uram-bátyám úrhatnám világot, nem pátyolgattak -és relativizáltak ordas eszméket, nem dicsőitettek tömeggyilkosokat, Az oktatást, a kultúrát,a tudományt nem sajátitották ki, nem gyűrték maguk alá a sajtót. Nem hajtottak végre alkotmányos puccsot- átalakitva az ország társadalmi berendezkedését. És nem rombolták le a jogállamot. Ha mindezek után mégis valaki egyenlőség jelet tesz a két regnáló hatalom közé- arra csak azt tudom mondani, hogy hibbant az illető. Vagy ez a feladata, hogy a két kormányzás közötti különbséget összemossa- a fidess érdekének megfelelően. Mert amig ez igy lesz, addig lehet mondani, hogy nincs "alternativa"-és csak a fidess. Tessenek ezen elgondolkodni. Milyen országot "képzelt" el gyurcsány- és milyen országot "épit" orbán.
Lepényleső
Így van minden másban is;egyre ßarabbat,egyre drágábban,s ebben a "kormánypárt" elöl
van példamutatóan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. December 15., 19:16
5+1 jel, hogy nem iszol elég vizet
Itthon - 2019. December 15., 19:08
Valaki ezt egy kicsit túlgondolta
Itthon - 2019. December 15., 19:03
Pénzt keresni munka nélkül? Lehetséges!