Az egészségügyi szolgáltatási járulék összege 2020. január 1-jétől havi 7500 (napi 250) forintról havi 7710 (napi 257) forintra változik. A minden adózót érintő járulék ebben az évben is emelkedett havi 180 forinttal.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Eriksson: A fenébe is! Jó lenne, ha 300 forinttal meg lehetne úszni! Arról nem is beszélve, hogy hét napi kórház, vagy hét orvos beteg találkozó után már nem kellett fizetni!
Persze, jó, hogy a tandíj is le lett "népszavazva"! Most havi hatezer helyett annak a többszörösét kell fizetni! Remek bótjaink vannak! Most már se Nyugdíj kassza, se TB kassza, csak járulék címén minden megy a költségvetésbe, aztán onnan annyit kapunk, amennyit kormányunk úri kedve gondol! Maginflációs alapú nyugdíjemelés, annak is egy részét hitelezzük év végéig, az egészségügyről már szó se essék. Ott nem árt, ha aTízparancsolat mellett megtanuljuk a Reqviemet is!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eriksson
Napi 7 forint. Bizony, hozzá kell járulni az egészségügyi ellátás színvonalának emeléséhez.
Már csak a vizitdíj hiányzik.
Eriksson
Na meg aztán a temetés sokkal többe kerül.
Nessy
@Eriksson: A fenébe is! Jó lenne, ha 300 forinttal meg lehetne úszni! Arról nem is beszélve, hogy hét napi kórház, vagy hét orvos beteg találkozó után már nem kellett fizetni!
Persze, jó, hogy a tandíj is le lett "népszavazva"! Most havi hatezer helyett annak a többszörösét kell fizetni! Remek bótjaink vannak! Most már se Nyugdíj kassza, se TB kassza, csak járulék címén minden megy a költségvetésbe, aztán onnan annyit kapunk, amennyit kormányunk úri kedve gondol! Maginflációs alapú nyugdíjemelés, annak is egy részét hitelezzük év végéig, az egészségügyről már szó se essék. Ott nem árt, ha aTízparancsolat mellett megtanuljuk a Reqviemet is!
Sámannus
Most megtudják a matyarok hogy van vizitdíj. Szarbányai ihatja a fost a híg léről, én a fejét is bele nyomnám
Eriksson
@Nessy: Akkoriban, és most is csak azt mondom a fanyalgóknak: Ha otthon vannak, napi 3x étkezés, fűtés, világítás, teljes ellátás és orvosi kontroll nem jön ki napi 300 forintból. Én igennel szavaztam a vizitdíjra.

Az utolsó mondatod nagyon frappánsra sikeredett! :)))
Eriksson
@Sámannus: Nekem az a véleményem a véleményedről, hogy ha valaki akar valamit valakitől, akkor nem így kezdi a levelét.
csak úgy....
@Eriksson: gondolod, a napi 7 forint segít föltámasztani a halottat?
Sámannus
@Eriksson: Tudom, hogy megalázóan alpári a stílusom. Ne feledd el, ezzel az egész országot megalázzák, leginkább, azokat akiknek a bizalmát élvezik. A tetejébe pedig a lista sokkal sokkal hosszabb, mint gondolnánk. Nincs lelkiismeret furdalásom, hiszen a tombolásnak még nincs vége.
Eriksson
@Sámannus: Lehet valakire haragudni, elismerem. De attól ember az ember, hogy nem kíván másnak olyat, amit magának se szeretne. Különben is... Az idők változnak. Hol fenn, hol lenn. Csak türelem. Jön még kutyára úthenger.
Sámannus
@Eriksson: Köszönöm a finom moderálást, de én már nem hiszem hogy megjön a nép esze. az úthenger pedig nem takarítógép. Ha mi a média úthengerét nézzük annál piszkosabban nem avatkoznak az ország életébe, mint amit azzal tesznek. Ha érteni akarod akkor egy NATO tag és egy EU tag orosz befolyására gondolok amivel az illetékes miniszterelnökünk is ritkán kap lehetőséget, akkor is úgy kérdeznek alá hogy kimondják nyíltan mit akarnak hallani. Súlyosabb a helyzet mint gondolnánk, mert a hazaárulóink bemasíroztak olyan kelepcébe amiből a maffia már nem engedi őket kilépni. Illetve kiléphetnek, de max abból ami az országnak a legrosszabb lehet
nusika
...300 ft-os vízítdíj leszavazás után , több ezres egészségbíztósítás növekedés következett...ezt akarták a fideszszavazók !!!...ez most újból emelkedik, az egészségügy a béka ...s...alatt...csak így tovább ...szomorú idők következnek !!
Eriksson
@Sámannus: Nagyon egyetértek, hogy a közvéleményt nem annyira a politika, mindinkább a média határozza meg. Éppen ezért nagyon résen kell lenni, hogy mit hiszünk el és mit nem. Ahány portál, annyiféle magyarázat ugyanarra a történésre.
Talán a súlyozott átlag lehetne a mérvadó.
Amiről beszélsz a továbbiakban, személy szerint semmi ráhatásunk nincs, főleg itt írogatva. Lehet utólag bírálni és tanácsokat osztogatni óriási vehemenciával, de nem sok értelme van.
Szerinted van érdemben hatása?
Sámannus
@Eriksson: ... saját magunknak jelent fogódzót. Szerintem az is illúzió, hogy egy másik garnitúra képes lenne elszakadni a tehetetlen sodródástól, de jól példázza a Hableány víz alá nyomása a következményeket, ami velünk történhet.
Senki nem tudja megmondani, honnan kapjuk a következő maflást. A politikusaink csak menekülnek egyik sarokból a másikba. Hiányzik a taktikai érzék, és átszőtte a társadalmat a sok sok féreg. Sokkal többen vannak, akik ingyenélnek, minden teljesítmény nélkül, és kegyetlenül tudnak rabolni mindent.
Eriksson
Milyen igazad van! Valóban illúzió, hogy egy más vezetés jobb lenne. Emlékezz rá, hogy az a baloldal amely itt favorizálva van, már volt kormányon. Ugyanazzal a vezetővel. Akkor sem volt jó. Most mitől lenne az?
Meg egyébként is. Nincs más hátra, mint előre. Az útirányt úgyis megszabja az Eu, ha tetszik, ha nem.
Sámannus
Olyan nekünk az EU mint fűtetlen szállás nyitott ablakkal. Saját magunktól nem tudnak ők sem megvédeni. A pohos megmondta, amivel az EU megbüntet azt a népen veri le. Itt csak lopni lehet.
csak úgy....
@Eriksson: te ...,lassan nem tudok mást mondani rád,mint elmebeteg...
Eladott Ország
Ez a rohadék, aljas, gyilkos, trágya, emberszerű lény képmutatóbb, undorítóbb, mint adolf hitler azokon a fotókon, amelyeken a führer gyerekeket simogat, meg a kutyájával játszik.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/05/nagyg%C3%A9c2.jpg
kereső
Nem tudom-nem is néztem meg-hogy ki irta a cikket. De nagyon keverik itt a dolgokat. Ugyanis - az eü.szolgáltatási járulék nem azonos az eg,bizt járulékkal. Két különböző dologról van szó- papiron nem is egy kasszába megy a kettő. Az eg.bizt járulék-az amit levonnak a bérből ,vagy a vállakozó megfizeti maga után a jövedelméből( mondjuk akkor is megfizeti, ha nincs jövedelme). Ez százalékos mértékű-jelenleg 3+4= 7%, a brittó bérre vetitve.( erre a mértékre az orbán kormány emelte a fizetendő összeget, a leszavaztatott vizitdij után. A vállakozók minimum járulékapja: a mindenkoor minimálbér 150%-a).
Az eü szolg.járulék tételes hozzájárulás- és mindazoknak kell fizetni, akik nem rendelkeznek biztositási jogviszonnyal- azaz nincs jövedelmük amiből le lehetne vonni az egbizt.járulékot. Tehát nem érint minden adózót! Mekkora marhaságot képesek összeszedni a firkászok- legalább utána járt volna a témának.
Eladott Ország
Meg még kell elég sok lovetta a világ keresztényeinek gyámolítására is. Hogy az ember, aki az állítólag történelmi, erdélyi pápalátogatás mitikus helyszíne helyett inkább a BL-döntő helyszínén baszta zsebre a kezét keresztényileg, eljátszhassa, hogy ő a világ megmentője. A saját keresztényeinek megmentése várhat, nekik nincs joguk szegénynek sem lenni, őket üldözni, vegzálni, büntetni kell. Mert ők útban vannak, szem előtt vannak, belekavarnak a felkapaszkodott mocskok úri pöffeszkedésébe. Van ebben valami végtelenül aljas, ami nem csak a tételesen és tényszerűen felsorolható milliárdokban ölt testet, hanem sokkal inkább ebben a hányadék horogkeresztény álszentségben.
kereső
Vannak itt olyanok, és nem akarok ujjal mutogatni, akik a mai napig nyomják a fidess által kitalált-és sulykoltatott mantrát- hogy "voltak már kormányon, és akkor sem volt jobb". Cáfolom- jobb volt! "Azok" nem akarták megszabni életem minden rezdülését, nem forgatták fel "törvényesen" az élet minden területét- mindazt ami élhetővé tette az országot, nem akarták erősiteni a jobbágy mentalitást- nem akarták visszahozni az uram-bátyám úrhatnám világot, nem pátyolgattak -és relativizáltak ordas eszméket, nem dicsőitettek tömeggyilkosokat, Az oktatást, a kultúrát,a tudományt nem sajátitották ki, nem gyűrték maguk alá a sajtót. Nem hajtottak végre alkotmányos puccsot- átalakitva az ország társadalmi berendezkedését. És nem rombolták le a jogállamot. Ha mindezek után mégis valaki egyenlőség jelet tesz a két regnáló hatalom közé- arra csak azt tudom mondani, hogy hibbant az illető. Vagy ez a feladata, hogy a két kormányzás közötti különbséget összemossa- a fidess érdekének megfelelően. Mert amig ez igy lesz, addig lehet mondani, hogy nincs "alternativa"-és csak a fidess. Tessenek ezen elgondolkodni. Milyen országot "képzelt" el gyurcsány- és milyen országot "épit" orbán.
Lepényleső
Így van minden másban is;egyre ßarabbat,egyre drágábban,s ebben a "kormánypárt" elöl
van példamutatóan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.