A jövő évi költségvetés egyszerre segíti a bérek, a keresetek és beruházások növekedését, valamint a közterhek, az adók és az államadósság csökkentését – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Varga: nőnek a bérek, csökkennek az adók

A tárcavezető elmondta, a költségvetési bevételek megfelelő formában történő csökkentése olyan lehetőségeket nyit meg, amelyekkel a vállalkozások és a munkavállalók is élni tudnak.

A gazdaságvédelmi akcióterv keretében további adók csökkenek és olyan új támogatások nyílnak, amelyek bővítik a vállalkozások hitellehetőségeit – tette hozzá.

Példaként említette, hogy jövőre a szociális hozzájárulási adó (szocho) 2 százalékponttal csökken, a kisvállalati adó pedig egy százalékponttal mérséklődik.

A kormány az idegenforgalmi ágazat fejlődése érdekében csökkentette 18 százalékról 5 százalékra a szálláshelyszolgáltatás áfáját – húzta alá Varga Mihály.

A pénzügyminiszter elmondta, Orbán Viktor miniszterelnökhöz hasonlóan olyan költségvetést szeretne, amely hiány helyett többletet halmoz fel.

Varga Mihály szerint jó úton járnak ehhez, amit az is mutat, hogy a 2010-ben 83 százalékon álló államadóssági arány jövőre már csak 67 százalék lesz. Ezzel egy időben az államháztartási hiány jövőre a bruttó hazai termék (GDP) mindössze egy százalékára rúg majd – mondta.

A tárcavezető kitért arra is, hogy az első negyedév kiugróan magas, 5,3 százalékos növekedése meggyőzte az Európai Bizottságot arról, hogy az idén is 4 százalék feletti lehet a magyar gazdaság bővülése.

Varga Mihály kifejtette, hogy a jövő évi költségvetésben több terület is az ideinél jelentősen több forrást kap majd. Családtámogatásokra 2228 milliárd forint áll rendelkezésre, ami magában foglalja a babaváró támogatást, a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kibővítését, a gyermekes családok jelzáloghitelének átvállalását, a családok autóvásárlási programját és a bölcsődei fejlesztéseket is.

A pénzügyminiszter megemlítette a négygyermekes anyák személyijövedelemadó-mentességének biztosítását is, ami 40 ezer édesanyának nyújt összesen 20-22 milliárd forintos segítséget.

A lakástámogatások összege megközelítőleg 300 milliárd forint lesz jövőre, ami a 2010-es érték duplája.

Varga Mihály fontosnak nevezte, hogy 2020-ban oktatásra és egészségügyre is több jut. Egészségügyi célokra közel 2000 milliárd forint áll majd rendelkezésre, ami több mint 184 milliárd forinttal magasabb az ideinél és 770 milliárd forinttal haladja meg a 2010-es szintet.

Oktatásra 2000 milliárd forintot meghaladó keret biztosított, az ideinél 60 milliárd forinttal, a 2010-esnél pedig 645 milliárd forinttal több – közölte.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Hát nem nagyon, de nagyon gyönyörű? Rákosi elvtárs a kanyarban sincs, ennyit talán Kim Ir Szen gürcölt szeretett népéért, vagy talán még ő sem. Tiszta szerencse, hogy legalább a délutánt bajtársai körében tudta tölteni ez a szent ember. Én és családom minden nap imádkozunk a Nagy Vezető egészségéért és hogy bírja ezt a rengeteg munkát az ország érdekében. Ráadásul mindezt szinte ingyen, csak önzetlen hazaszeretetből! Hiszen gondoljunk bele, hogy alig él egyik hónapról a másikra! Ő szegény maradt, miközben a környezete – szülők, testvérek, feleség, gyerek, vő, de még a falu gázszerelője is – dúsgazdag lett körülötte. De ő semmit nem akar magának, dolgozik látástól vakulásig és nem azt nézi, hogy másnak mekkora vagyona van! Csak kiül-áll-fekszik a Dunára néző teraszra és azon töpreng, mi mindent tehetne még ezért az országért! Nincs még egy ilyen ember, mint Ő! Nem is érdemeljük meg, hogy éppen a mi országunk tulajdonosa vezetője ez a szent ember. Sztálin még éjszaka is dolgozott, Mivityánk a kanyarban sincs. Mesélték, hogy a Kremlből haza sem mentek az elvtársai, amíg az ő ablakában világos volt. Mázlisták a fidesznyikek, a Karmelitából nem látszik, ha éjt-nappallá téve lop... értünk gürizik a vezérük. A bajtársai körében töltött késő délután talán segített kicsit ellazulni ennek a hihetetlen munkabírású hősnek. Itt láthatók a bajtársak:
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/07/bajt%C3%A1rsak.jpg
Gauntlet
A rejtett hátra mutogatást muszály mindig belerakni ???
advocat
Misike! Mondottad volt, hogy a magyar nyaraljon itthon, ha drága az euró. De nem jársz piacra, élelmiszerboltba. Mert a drága € miatt bizony az ottani árak is nagyon emelkednek. csak egy példa. A nemrégen még kétszáz alatti áru akármi, ma emiatt már 229.-. Miért drágulnak egyes sok importot használó - amúgy magyar áruk? Jársz cukrászdában. Miért annyi a az "1 forintos" fagyi? Már 250.- feletti az ára! És sorolhatnám.
Nem kellene ezzel is foglalkozni? Mert a nyugdíj meg 2,7 %-ot ha emelkedik. Igaz, olcsóbb a színes tv.
tudode
A messziről gyütt, menteket át tudja verni a NEMZET FŐKÖNYVELŐJE, de az államháztartáshoz nem értőket nem, mert PERC emberKÁK rókázzák a társadalom asztalára, hogy MINDEN NAGYON SZÉP, mindennel megvannak elégedve, miközben a HATALOM, és a LÓVÉ OLTÁRÁN feláldozzák a jövőt olyan adatokkal, amelyek KÖSZÖNŐVISZONYBAN sincsenek a VALÓVILÁGGAL:
.
---- Az utolsó töltényig fogunk harcolni - interjú Csaba Lászlóval
.
nepszava.hu/3040575_az-utolso-toltenyig-fogunk-harcolni-interju-csaba-laszloval

--- Nagy hibát követ el a kormány - itt a figyelmeztetés
.
www.napi.hu/magyar_gazdasag/nagy_hibat_kovet_el_a_kormany_itt_a_figyelmeztetes.686680.html
.
Aztán MÉGSEM LETT NULLSZALDÓS a ktgv., ŐFÉLESÉGE már 1%-osról álmodozik akkor, amikor azt sem tudhatja, hogy miről kurutyol!
volvós
..." Varga: nőnek a bérek, csökkennek az adók "...
Gondolom misike, ezt a kormánytagogra értetted és nem a nyugdíjasokra,
vagy minimálbéren élőkre...Anyukád hogy van ?? Mert sokan emlegetik !!
jesz
tetszik a fotó: egymás mellett-mögött ül tűz és víz...
simmering73
A fizetésünk nem emelkedett, az adócsökkentést leszarjuk, mert a százféle járulék -melyek folyamatosan emelkednek-viszi el a fele a fizetésünk, az infláció pedig vágtat.
cikicakk55
Én nem értem,hogy ezek a f..sz fejek milyen matekot tanultak az iskolában? Már 9. éve eszi őket a fene a kormányon és minden évben többször halljuk tőlük,hogy nekünk mennyire jó,mert szárnyal a gazdaság,a nyugdíj megtartja a vásárló értékét,az egészségügyünk világszínvonalú, fiataljain csupa zseniből állnak és még is azt látom,hogy a környezetem és én is,egyre szegényedünk. Pár éve még nyáron mikor szezonja volt 1-2 alkalommal tudtam gyümölcsöt venni,legalább a gyereknek és a páromnak. Már tavaly sem tudtam,de az idén szó szerint elszabadultak az árak. Tudom,hogy aszály,forróság,vagy épp a sok eső, a jég, a korai,vagy kései tavasz,stb. kevés a gyümölcs és ezért drága. Közben látom,hogyan rohad el a kofák asztalán,hogyan fonnyad el a zöldség. Megértem én Őket is,mert rengeteget dolgoznak reggeltől estig. Nem is rájuk haragszom. Inkább más téma. Az idén már kevesebb gyógyszert váltok ki,mint pár éve,mert valamiért az 5 éve még 600ft-os gyógyszer,most már 3000ft. Már ha lehet kapni. Nekem nem vigasz,hogy olcsóbb a motor,az autó,az okos telefon,a varrógép, a színes tv stb. Nem múlik rajtuk az életem,de az élelmiszereken és a gyógyszereken igen. A nyugdíjas is tud éhes lenni.Ruha már nem kell,de helyette kéne gyógyszer,de nem futja. Miről beszél ez az idióta? pár ezren vannak,akiknek igaz amit mond,de az országban 9,5 millió ember él.
tulipan
Mo. egy gazdag ország lenne, ha orbán nem herdálná el a magyar adófizetők pénzét a határon túli magyarokra:
a vajdasági magyaroknak 3,3 millió forintot ad a magyar kormány házvásárlásra, mindenféle önrész és előtakarékoskodás megkövetelése nélkülA külhoni magyar családok éve programsorozat keretében 600 millió forint értékben támogat a kormány határon túli magyar családbarát vállalkozásokat

Kiderült, hogy a Szlovákiában, Romániában, és Szerbiában működő magyar fociakadémiák eddig összesen 16 milliárd forintnyi magyar állami támogatást kaptak. A pénz Magyarországról a Magyar Labdarúgó-szövetségen és a Bethlen Gábor Alapon keresztül áramlott.
Orbán 300 ezres nyugdíjat ad a magyarok pénzéből az ukránoknak
2018-tól a határon túli magyarok is megkaphatják a magyarországi anyasági támogatást
Foci, templom, iskola: 84 milliárd forint állami támogatás ment tavaly a határon túlra
Az eredetileg betervezettnél sokkal több pénzt használhatott fel 2018-ban a Bethlen Gábor Alap - írja a hvg.h. A határon túli magyar kezdeményezéseket finanszírozó alap 90,2 milliárd forintot költhetett, elsősorban a Miniszterelnökség egyedi döntései alapján.A pénz nagy része Erdélyben landolt.
a legtöbb pénz,
■44 milliárd Erdélybe ment,
■10,6 milliárd Kárpátaljára,
■6 a Felvidékre,
■5,5 a Vajdaságba,
■4,6 Magyarországra,
■de Horvátországba és a diaszpórába is milliárdon fölüli összeg jutott.
Ha ez mind itthon maradt volna, nem lenne szegénység Mo.-on.
F_Viktor
fityesz matek, náluk ez jelenti a béremelést, az adók csökkentését:
Ez miska gyerök megfeledkezik pl. a tegnapi hírről, amit érthetően a lakáj-médiájuk elfelejtett megemlíteni a haszonállataiknak:

"...a parlamenti ülésszak utolsó napján a képviselők elfogadták a jövő évi költségvetést. A tudósításból kimaradt, hogy az egészségügyi szolgáltatási járulék összege 2020. január 1-jétől havi 7500 (napi 250) forintról havi 7710 (napi 257) forintra változik. A minden adózót érintő járulék ebben az évben is emelkedett havi 180 forinttal"
tulipan
"A hazugságnak három fajtája létezik: hazugság, szemérmetlen hazugság és a statisztika."

Mark Twain
Klubtag
@tulipan: ...ez mára új fokozattal bővült, úgymint: fidesz-propaganda
Klubtag
...továbbá züllik az oktatás, hülyül az ország, rohad az egészségügy, folytatódik a fiatalok elvándorlása, viszont gazdagodnak a keresztény egyházak (már van lehetőség bankkártyával is perselypénzt fizetni), de legfőképpen sok-sok milliárddal gyarapodnak az állami maffia kegyeltjei.
Klubtag
A szakembereknek jobban hiszek, mint a hurrá optimizmust szajkózó pártkatonáknak.
444.hu/2019/02/27/hiaba-a-gazdasagi-novekedes-meg-mindig-lelegeztetogepen-van-az-orszag

A haszonelvű réteg (a népesség bőven kisebb hányada), mely ugyan jobban él, de országban, hazában gondolkodni képtelen csak számolgassa nyugodtan forintocskáit - szavazataival megszolgálta, hálálkodhat és járulhat kézcsókra, a többi 4-5 millió meg...

Ez a mentalitás a múlt század hetvenes éveiben sem váltott ki tiszteletet. .
brick
"A statisztika olyan, mint a bikini: sok mindent megmutat, de a lényeget eltakarja."
/Aaron Levenstein/
evacica
Meg nőnek az árak, egyre drágább a megélhetés, de ez vajmi keveset érdekli a fidesz kormányt élen Orbánnal! Eleget összegründolnak nekik semmi sem drága! A nyugdíjakat is van képük 2,8% emelni, egy kiló kelkáposzta 48o,. a krumpli kilója 300 Ft körül jár a kenyér, a húsára is mászik szépen fel 1400,.Ft alatt már nincs disznóhús! Soroljam zöldbab kilóját 800,-Ft alatt nem lehetett venni! Gratulálok a fidesznek, meg szavazóinak ezt kapjuk tőlük, hogy verné meg az Isten midőjüket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.