Ősszel indulnak a konkrét viták az igazságügyi alkalmazotti és a bírói bérek rendezésének részleteiről, jövőre pedig remélhetőleg megkezdődik a folyamat – közölte az igazságügyi miniszter az M1 hétfő esti műsorában.

Béremelést ígért az igazságszolgátatásban dolgozóknak Varga Judit
Fotó: Kovács Tamás/MTI

Varga Judit azt mondta, a kormányfő megígérte neki, hogy számíthat a támogatására a fizetések rendezésének ügyében, mert

méltatlan az igazságszolgáltatásban dolgozók bére.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy tiszteli elődjét, és folytatni akarja az általa megkezdett munkát, óhatatlanul megjelentek azonban új célkitűzések is, mivel mostantól az Igazságügyi Minisztérium segíti majd az Európai Unióval (EU) kapcsolatos magyar politikát.

A magyar jogalkotást érő brüsszeli kifogásokról Varga Judit úgy vélekedett: "boszorkányüldözés" zajlik. Noha bevett gyakorlat, hogy a tagállamok időnként színtiszta jogi vitába keverednek az EU-val, Magyarország esetében nem erről van szó, hanem politikáról – közölte, a Sargentini-jelentést is ebbe a kategóriába sorolva.

Azt mondta, miniszterként folytatja államtitkárként megkezdett munkáját, a hetedik cikkely szerinti eljárás ügyében képviseli a magyar érdekeket. A tagállamok kölcsönös tiszteletére épülő Európát kell szorgalmazni – hangoztatta.

Varga Judit úgy értékelte, hogy a visegrádi négyek (V4 – Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) együttműködése hihetetlenül sikeres.

"Sikerült megakadályoznunk", hogy Manfred Weber vagy Frans Timmermans legyen az Európai Bizottság (EB) elnöke. Ursula von der Leyennek, a poszt várományosának személyiségéből, múltjából arra lehet következtetni, hogy nyitottabb lesz Közép-Európa problémáira

- vélekedett a miniszter. Ugyanakkor hozzátette: ha az EB új elnöke a magyar nemzeti érdekeket sértő lépésre készülne majd, azt hárítani fogják.

Varga Judit a migráció ügyére is kitért. Azt mondta, az a cél, hogy hosszú távon olyan megoldás szülessen, amely minden állam érdekeit figyelembe veszi. Hozzáfűzte: nem fogják hagyni, hogy a döntéshozatal során megkerüljék Közép-Európát.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Már elfogadták a 2020-as költségvetést.Abban egy árva peták sincs erre betervezve.Hiteget, /hazudik/, ahogyan a többi teszi.Na haladjunk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gauntlet
Mi van? Eddig azt mondták: közép Európa az új motor, a gazdaság szárnyal! Most problémákról beszél? Mik azok? Kit jelöljön Orbán másnap reggel?
kereső
Már elfogadták a 2020-as költségvetést.Abban egy árva peták sincs erre betervezve.Hiteget, /hazudik/, ahogyan a többi teszi.Na haladjunk.
justhpeter
Judit asszony kezd beilleszkedni egy hazug rendszerbe. Igyekezetét látva gyorsan fog ez menni neki.
Desischado
@kereső: Az ápolási díj egyforma emelésére sem.
szép új világ
Talán az elődöd ilyen irányú ígéreteit kéne előbb teljesíteni!
kereső
"Ősszel indulnak a konkrét viták az igazságügyi alkalmazotti és a bírói bérek rendezésének részleteiről, jövőre pedig remélhetőleg ..."- milyen viták!! madame. Erről nem tárgyalni szoktak az érintett felek képviselői? Má' ez is harcol!
papa.49
Hát pont ott folytatja ahol az elődje abbahagyta, MAJD, JÖVŐRE, a KÖVETKEZŐ ÖTÉVES TERVBEN, ez eddig is így volt a spiné jó pártkatona !!!
kereső
@Desischado: sok minden másra sem, csak az igéretek/hazugságok vannak.A fidess "életpálya modelljei" igy működnek- a rendőröknél, a pedagógusoknál, a mentősöknél, a szociális ágazat dolgozóinál, az ápolóknál...és lehet folytatni a sort. Amikor már érzik, hogy egy-egy helyen túlfeszült a cérna, akkor löknek valamit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.