Szanyi korábban több nyílt levélben is élesen bírálta a szocialista pártvezetést.

Visszahívták az MSZP-ben viselt tisztségeiről Szanyi Tibort – értesült az Index. A visszahívást az MSZP sajtóosztálya meg is erősítette az Indexnek, a részletekről azonban a párt csupán annyit közölt a lappal, hogy:

a döntés jogerős.

A szocialisták politikusa korábban többször is nyilvánosan bírálta pártját és kritizálta a vezetőség döntéseit, főként az európai parlamenti (EP) választásokat követően. A voksoláson ugyanis az MSZP-P listája történelmi mélypontot jelentő eredményt ért el, így Szanyi is lemaradt, és a második helyről sem jutott be az uniós parlamentbe.

Ahogy azt korábban megírtuk az MSZP országos elnöksége június végén függesztette fel Szanyi Tibor párttagságát.

Az Index emlékeztet, bár a múlt héten még úgy tűnt, Szanyi egy egyszerű megrovással megúszta az ellene indított fegyelmi eljárást, az MSZP elnöksége fellebbezett az országos etikai és egyeztető bizottságnál a döntés ellen, súlyosabb szankciót követelve.

Mindennek nyomán hétfőn visszahívták az alelnököt a pártban viselt tisztségéről.

Forrás: Index

Címlapi kép: MTI/Balogh Zoltán

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
akkor el lehet sétálni( behúzott farokkal)
36
@jesz: Pedig nem fog. Inkább kicsinyes bosszúvágyból alapít egy új pártot. Ezzel még inkább rontva az ellenzék helyzetét.
terlasz
@36: Nem jósolok neki nagy esélyt. Szegény Szanyi-kapitánynak vége, ha még sokat ugrál és kirakják az MSZP-ből is.
36
@terlasz: A mai mszp-ben, nem gondolnám hogy nagy dicsőség egyáltalán tagnak is lenni. Politikai közösségből átalakult bolondok egyletévé.
Eriksson
@36: Ő lehet az új Gyurcsány a baloldalon. :)))
Eriksson
@terlasz: Szanyi viszont megismertette a külvilággal, hogy miként működik az MSZP. Innentől kezdve nem lesz erkölcsi alapjuk más pártokat bírálni olyasmivel, amiben titokban ők is vastagon benne vannak.
Eriksson
Régi szép idők, amikor még Horn Gyula mellett ült: www.youtube.com/watch?v=58Zyfx3D99A
Van ma ilyen a szocik között?
Eriksson
@36: Szanyi az utolsó mohikán. A "nagyok" elmentek, mára csak szürke epigonok maradtak jókora becsvággyal.
36
És ha ősszel Tarlós lesz ismét a főpolgármester, vidéken pedig sikeres a fidesz-kdnp, majd óbégatnak, hogy mert nem volt elég média megjelenési alkalmuk. Az már csak az ő bajuk lesz ismét, mert lehet hogy én nézek kevés TV-t, de Karácsonyon kívül nem igazán látom Kálmán Olgát, stb. miközben Tarlós gyakran megnyilatkozik a dolgok állásáról. Világosan beszél.-Én nagyon szeretem Tarlós retorikáját. Ebben szerintem egy zseni.-
Most elmentek az ellenzékiek nyaralni, vagy mi van? Ezt nem engedhetnék meg maguknak.
nezelodo
Jó ideje állítom, az MSZP-nek nem kell külső ellenség önmaga elpusztításához, el tudják ők maguk is végezni ezt a munkát, és a fidesszel való kollaborációt semmi sem veszélyezteti már a párton belül.
Eriksson
@36: Volt elég média megjelenési alkalmuk. Éppen elég arra, hogy lássa mindenki, hogy ez már nem ideológián működő párt. Ha az lenne, nem a legnagyobb sírásójukat küldték volna Brüsszelbe.
A tehetetlenség, a kapzsiság, saját hibáikért másokat ócsároló kampány megteszi negatív hatását.
jesz
@36: 17.32: erre nem gondoltam, de nagyon valószínű. Pedig a nyugállományban kussolni sokkal kellemesebb volna. Nem aprópénz lenne a nyugdíja. A nagyobbat meg már összespórolta.
Eriksson
@durbincs: Aki a pártját, befolyását a saját maga hasznára?
36
@jesz: Az tuti. Ha én, azzal a nyugdíjjal amit a politikusok kapnak-ráadásul Szanyi az EP-ben töltött idejéért is kapni fog, szerintem nem kis juttatást-én, állandóan a könyvesboltban lennék, színházba járnék és sokat gondolkodnék. Engem ez teljesen kielégítene.
maci0427
A balodal önmagát pusztíja el és az összes ! És alakulnak a kis kamupátok ! Nem is csodálom , hogy a FIDESZ. 2030. -ig tervez ilyen nevetséges - bohóckodó balodali ellenzékeknek nevezett mellett ! Ebben a DK: nevü összejövetel is benne van a vezetőkükkel együtt ! Így valószínű, hogy még tovább is tervezhet a FIDESZ !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.