Szanyi korábban több nyílt levélben is élesen bírálta a szocialista pártvezetést.

Visszahívták az MSZP-ben viselt tisztségeiről Szanyi Tibort – értesült az Index. A visszahívást az MSZP sajtóosztálya meg is erősítette az Indexnek, a részletekről azonban a párt csupán annyit közölt a lappal, hogy:

a döntés jogerős.

A szocialisták politikusa korábban többször is nyilvánosan bírálta pártját és kritizálta a vezetőség döntéseit, főként az európai parlamenti (EP) választásokat követően. A voksoláson ugyanis az MSZP-P listája történelmi mélypontot jelentő eredményt ért el, így Szanyi is lemaradt, és a második helyről sem jutott be az uniós parlamentbe.

Ahogy azt korábban megírtuk az MSZP országos elnöksége június végén függesztette fel Szanyi Tibor párttagságát.

Az Index emlékeztet, bár a múlt héten még úgy tűnt, Szanyi egy egyszerű megrovással megúszta az ellene indított fegyelmi eljárást, az MSZP elnöksége fellebbezett az országos etikai és egyeztető bizottságnál a döntés ellen, súlyosabb szankciót követelve.

Mindennek nyomán hétfőn visszahívták az alelnököt a pártban viselt tisztségéről.

Forrás: Index

Címlapi kép: MTI/Balogh Zoltán

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Jó ideje állítom, az MSZP-nek nem kell külső ellenség önmaga elpusztításához, el tudják ők maguk is végezni ezt a munkát, és a fidesszel való kollaborációt semmi sem veszélyezteti már a párton belül.
Eriksson
@36: Volt elég média megjelenési alkalmuk. Éppen elég arra, hogy lássa mindenki, hogy ez már nem ideológián működő párt. Ha az lenne, nem a legnagyobb sírásójukat küldték volna Brüsszelbe.
A tehetetlenség, a kapzsiság, saját hibáikért másokat ócsároló kampány megteszi negatív hatását.
jesz
@36: 17.32: erre nem gondoltam, de nagyon valószínű. Pedig a nyugállományban kussolni sokkal kellemesebb volna. Nem aprópénz lenne a nyugdíja. A nagyobbat meg már összespórolta.
Eriksson
@durbincs: Aki a pártját, befolyását a saját maga hasznára?
36
@jesz: Az tuti. Ha én, azzal a nyugdíjjal amit a politikusok kapnak-ráadásul Szanyi az EP-ben töltött idejéért is kapni fog, szerintem nem kis juttatást-én, állandóan a könyvesboltban lennék, színházba járnék és sokat gondolkodnék. Engem ez teljesen kielégítene.
maci0427
A balodal önmagát pusztíja el és az összes ! És alakulnak a kis kamupátok ! Nem is csodálom , hogy a FIDESZ. 2030. -ig tervez ilyen nevetséges - bohóckodó balodali ellenzékeknek nevezett mellett ! Ebben a DK: nevü összejövetel is benne van a vezetőkükkel együtt ! Így valószínű, hogy még tovább is tervezhet a FIDESZ !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.