Karácsony épphogy elkerülte a csődbiztos kirendelését.

Karácsony Gergely zuglói polgármester elkerülte a csődbiztos kirendelését, fél év késéssel, az utolsó pillanatban kifizette az önkormányzat azt a vállalkozót, aki eljárást kezdeményezett a kerület ellen – írja a Magyar Nemzet.

Az MTI szemléje szerint Farkas Örs, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója még hétfőn az M1-en azt mondta: Zugló lehet az első olyan budapesti kerület, amely csődeljárás alá kerül. Farkas szerint Karácsony Gergely is felismerte, hogy nem jó a helyzet, ezért óriási ingatlaneladással próbálja betömni a költségvetési lyukakat.

Karácsony elrendezte a csődeljárást

Emlékeztetett arra is, hogy 2019-ben kétmilliárd forintra emelkedett a kerület hitelkerete. Egy Zuglóhoz hasonló nagyságú kerületnek 18-20 milliárd forint a költségvetése, jelenleg a Zuglóban ennek tíz százaléka hitelkeretként áll rendelkezésre, további tíz százalékát pedig olyan ingatlaneladásokból kívánja fedezni az önkormányzat, amelyek 2019-ben nyilvánvalóan nem fognak megvalósulni – fűzte hozzá.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy nem ez a főpolgármesteri széket megcélzó Karácsony Gergely egyetlen visszás ügye, hiszen csak a parkolási rendszer eddig 700 millió forint hiányt okozott a kerületnek.

Cikk- és címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

(MTI)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Valamelyik nap hallottam őt nyilatkozni a tv-ben, szerintem teljesen megváltozott. Az mellett, hogy nagyon tájékozott, kommunikációja is határozott, célratörővé vált...Most már én is azt mondom, van esélye Tarlós Istvánnal szemben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@reagens: 10:02
Pedig nagyon egyszerű, Fuidesz kormány alatt a gazdagok nem/alig fizetnek adót, egy baloldali polgármesternek pedig nincs olyan vastag bőr a képén, hogy a nem gazdagokat sújtsa további adókkal!
Minél gazdagabb vagy, alacsonyabb az adókulcsod, ami nálunk gazdagabb államokban nem képzelhető el!
Mennyi a helyi adók Zuglóban maradó része? És mennyi volt 2010 előtt?
bencemacska
@Nessy: ma, 10:57
Fidesz-KDNP: 9
MSZP-Összefogás: 8
Párbeszéd:1
LMP:1
Jobbikból lett független, (szerintem Mihazánkos):1
Civil-Zugló: 1
verőce21
Adja Isten, hogy vagy 20 évig a Fidesz legyen a kormányzó párt! Az elmúlt 30-35 évben soha nem voltak még ilyen jók a gazdasági eredmények Magyarországon, soha nem volt még ennyire fizetőképes az ország.
Ennek a fejlődésnek a konszolidációjához még 10-12 évre lenne szükség. Erre a kormánynak minden esélye megvan, tekintetbe véve a közel 3 millió fideszes szavazótábort!
reagens
@bencemacska: Nem tudom, mennyi marad a helyi adókból Zuglóban. Azt sem tudom, 2010 előtt mennyi volt.
reagens
@verőce21: Nagyon egyformán látjuk. Ha a Fidesz marad, stabil gazdaságot vezetnek továbbra is. Ha az ellenzék kerülne hatalomra, jönne a csőd ès a megszorítások.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.