Tarlós István főpolgármester által vezetett budapesti közgyűlés elfogadta a főváros 2030-ig szóló közlekedési fejlesztéseit összefoglaló Budapesti Mobilitási Tervet.

A szentendrei HÉV föld alá süllyesztése, villamos a Bécsi úton Aranyvölgyig és a Pacsirtamező úton, Aquincumi híd – ezek a legfontosabb óbudai fejlesztések a főváros által nemrég elfogadott Budapesti Mobilitási Tervben 

– írja az index.hu.

A 2030-ig szóló tervben szó esik a szentendrei HÉV föld alá süllyesztésérő, a Bécsi úton közlekedő villamosforgalom meghosszabbításáról, továbbá egy Aquincumi hídról is.

Gyökeres változásokra készülhet Budapest

A dokumentum szerint az önkormányzat a H5-ös HÉV vonal fejlesztését érintő kormányhatározatok módosítását kezdeményezi annak érdekében, hogy metróüzemre alakítsák át a vonal Békásmegyer és a belváros közötti szakaszát; amit elsősorban a vasút utasforgalmának jelentősége indokol. És hogy ennek a jelentőségnek nyomatékot adjanak, Budapest döntött arról is, hogy ezt a vonalat

tekintettel annak fontosságára, utasforgalmának nagyságára, 2019. szeptember elsejétől a főváros M5-ös metróvonalaként hivatkozza, és felkéri a BKK-t a szükséges módosítások átvezetésére.

Ami a további innovációk részleteit illeti: az 1-es villamost meghosszabbítják a Vörösvári út–Aranyvölgy szakaszon, és külvárosi végállomásánál P+R parkolót alakítanak majd ki (valamikor 2021 és 2025 között), továbbá villamosvonalat létesítenek a Pacsirtamező utcán is, és tervben van az Aquincum Duna-híd építése is, ami a Körvasút-menti körút kiépítésének része lesz.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(index.hu)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Igen, kellene már egy tényleges gyökeres változás...
Jozefina
Tarlós megint csak ígérget!!! Ezeknek a beruházásoknak már meg kellett volna valósulniuk!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.