Nem alkotmányellenes a lakástakarék-támogatás megszüntetése.

Az Alkotmánybíróság visszadobta 51 ellenzéki képviselő panaszát a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának 2018 októberi megvonása miatt

– írta meg a HVG. A képviselők korábban eljárási, közjogi szempontból kérték a törvény megsemmisítését. 

Az Alkotmánybíróság szerint a kifogások nem alkotmányjogi, hanem politikai természetűek, így az AB nem szólhat bele a kérdésbe. Azt is elutasították, hogy alkotmányos jogok sérültek volna, szerintük az Országgyűlés „egyértelmű és megfelelő súlyú, alkotmányosan is értékelhető indokát adta a lakás-takarékpénztárakra vonatkozó szabályozás megváltoztatásának."

2018. október 15-én derült ki, hogy a kormány megszünteti a lakás-takarékpénztári konstrukciók állami támogatását. A Bánki Erik fideszes képviselő által benyújtott egyéni indítvány kivételes eljárásban ment át a parlamenten. A javaslatot másnap el is fogadták.

Forrás: HVG, Index

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Mindeközben a pórnépnek meg jut, ami marad. Örül a csok-nak, az adókedvezménynek, aztán majd csodálkozik, hogy mire elkészül a pöpec kis kecó, miért drágult mégis 40%-kal. Aztán örül, mert négygyerekes anyaként életre szóló adómentességet ígért neki a vezér. Csakhogy a vezér hiába ért mindenhez, nem adószakértő. Az okleveles adószakértő kicsit másképp látja a dolgot, és azt javasolja, ne éljék bele nagyon magukat, ez a támogatási forma annyira idegen az adórendszertől, hogy majd amikor valóban alkalmazni kell, az élet felülírja a propagandát.mivel a magyar alkotmány Európa egyik, ha nem a legcsodálatosabb alkotmánya, azt közkincsé kellene tenni. Tudják meg Svédországban és Franciaországban is, milyen egy igazi, jól működő, az emberek érdekeit szem előtt tartó alkotmány. Ez alatt persze azt értem, hogy tudják meg tőlünk nyugatra is, milyen az ha nincs szabad sajtó, ha az emberek alapvető jogait megcsorbítják és betiltják a hajléktalanságot. Ezeket mindenképpen érdemes lenne megosztani európai testvéreinkkel. Magyar alkotmányt minden európai országba! Dicsértessék az örök sötétség!
uploads.disquscdn.com/images/b844587eac06b807da09562c40b813fbd38cbc45852985cbb89dbd169eeff9b9.jpg
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cincinntatus
@kereső: Nem pitiáner tétel, ahhoz képest, hogy aki akinek nem jutott eszébe, hogy így is lehet trükközni, annak betétje után kamatadót kellett fizetni és elesett évi 72000 forint állami ajándéktól.
kereső
@Cincinntatus: Bocsi, de nem tudom miért lovagolsz ezen. Volt egy kettő, aki nem a saját-vagy a gyermeke lakására takarékoskodott- ezéért aztán xar volt az egész rendszer?Ne már! Ezzel szemben áll az, hogy ennek segitségével sok-sok fiatal ,középkorú és idősebb pár fel tudta újitani, korszerűsiteni tudta a lerobbant lakását.
Nem tudom, hogy miért nem azokon lovagolsz, akik valóban-és tömegesen nyerészkedtek a kamattámogatásos lakáshitelen.És mind-mind olyanok, akik nem a lerobbant lakást rakták rendbe, nem a gyerekének segitett be lakást venni, hanem megvette a harmadik-negyedik ,tizedik ingatlan- ők ma a lakásbérbeadók, az arbn-sek.Évi sok-sok milliót kaszálnak azokon az ingatlanokon, amelyekhez gyakorlatilag ingyen jutottak.Nem egy, nem két jelenlegi miniszter van közöttük.Miközben esetleg még mindig törleszti a támogatott hitelt amit a tizedik ingatlana miatt vett fel, te, meg én meg a többiek fizetjük ennek a kamat támogatását jelenleg is. Miért fáj az ltp? Megnézted, hogy ezek az ltpk a működésük alatt mennyi osztalékot fizettek? Érdemes lenne innen folytatni.
kereső
@Eladott Ország: 10:53 pontositanék- orbán és áder nem szavazta meg anno a 13. havi nyugdij bevezetését.
csak úgy....
sokaknál, csak a múlt határozza meg a tudatot?
kereső
@Eladott Ország: akkor nem is vagyunk Eu tagok- mert a "mimagyarok" nem is csatlakozott.Mondjuk úgy is viselkedik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.