Az ország nagy részére elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarveszély miatt csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Jégeső és felhőszakadás miatt adtak ki veszélyjelzést 17 megyére
Fotó: Varga György/MTI

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye kivételével az egész országra kiadták a figyelmeztetést.

Azt írták: csütörtök reggelig a Dunántúlon, elsősorban a nyugati felében helyenként kialakulhat zivatar. Ezt követően csütörtök éjfélig a Dunántúlon több alkalommal valószínű zivatar, kelet, északkelet felé haladva a zivatarok várható száma és erőssége csökken.

A Dunántúlon a zivatarokat elsősorban csütörtök délután

viharos (60-80 kilométer/órás) szél, általában kis méretű jég, délnyugaton, délen helyenként jelentős mennyiségű csapadék, esetleg felhőszakadás kísérheti.

A meteorológiai szolgálat a csütörtökön kezdődő Kékszalag verseny előrejelzésére külön aloldalt nyitott. Itt azt írják, összességében gyengén szeles versenyre lehet számítani.

Az országos előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 10-17 Celsius-fok között alakul, de az északi völgyekben néhol 8, 9 fok is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 24-29 fok között valószínű.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.