Nem valószínű, hogy létezik a világon még egy olyan adónem, amely közel egy éves fennállása alatt egyetlen peták bevételt sem termelt. Igaz, olyan se sok, amelyet kifejezetten politikai céllal, mondhatni, azért vezettek be, hogy legyen.

Egy éve létezik ez az adó, de még egy fillért sem fizettek be

A kormánypropagandában csak Soros-adóként emlegetett bevándorlási különadónak van nyomtatványa és bevallási határideje, mint egy "rendes" köztehernek, a bevezetése óta csak az nem derült ki még, hogy pontosan kinek, és mi után kell fizetnie.

Egy nap híján egy évvel ezelőtt fogadta el az országgyűlés a bevándorlási különadóról (BEVKA) szóló törvényjavaslatot. Az új, 25 százalékos adónem 2018. augusztus 25-én lépett hatályba, az azóta eltelt 11 hónap alatt azonban egyetlen fillér sem folyt be ilyen címen a költségvetésbe: a Magyar Államkincstár havonta közzétett államháztartási mérleg-táblázatában minden egyes hónapban üresen árválkodik a vonatkozó sor.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nyugi azért pár tucat csókos nagyon jól elvan ennek a felügyeletével! =))
terlasz
Nem is a bevétel miatt találták ki ezt az adót, hanem az akkor éppen aktuális néphülyítés része volt.
Lepényleső
Amely kormány ezt az adótörvényt megszavazta,bevétele elköltése is legyen az ő dolga,
minden egyéb elsíbolt közvagyont viszont a közösbe tegyen vissza?
teuton
A fidesz es csokosai altal PENZERT behozott migransok utani bevetelert miert nem kell adot fizetni, hanem az allamnak kell a leteteket magas kamattal visszafizetni, ami a banki kamat ÖTSZÖRÖSE? Az eladasbol befolyt penzek persze jo helyen vannak külföldön, offshore cegeknel...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.