Az Egyesült Királyság Európai Unióból való kilépésének (Brexit) Magyarországot érintő külpolitikai és külgazdasági hatásai kezelésének összehangolásáért felelős miniszteri biztossá nevezték ki Takács Szabolcs Ferencet – olvasható a csütörtökön megjelent Hivatalos Értesítőben.

A külgazdasági és külügyminiszter utasítása szerint a miniszteri biztos gondoskodik az Egyesült Királysággal a kilépést követően kialakítandó szerződéses kapcsolatrendszerre vonatkozó magyar álláspont érintett kormányzati szervekkel együttműködésben történő kidolgozásáról.

Már Brexit-ügyi miniszteri biztosa is van Magyarországnak

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Továbbá kapcsolatot tart a feladatkörükben érintett brit és európai uniós szervezetekkel annak érdekében, hogy a kilépés Magyarországot érintő várható következményei összehangoltan, a magyar érdekeknek megfelelően, indokolt esetben a viszonosság elvének tiszteletben tartásával közösen legyen kezelve.

Emellett gondoskodik az Egyesült Királysággal kialakítandó jövőbeni kapcsolatrendszerre vonatkozóan kialakított magyar álláspont az európai uniós és más nemzetközi fórumokon történő képviseletéről, továbbá előmozdítja, hogy az Egyesült Királyságban élő magyar állampolgárok, valamint a hazánkban élő brit állampolgárok szerzett jogai ne sérüljenek a kilépés következményeként és feladatkörét érintően együttműködik a hazai kormányzati szervekkel.

Takács Szabolcs Ferenc kinevezése a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosaként július 15-től visszavonásáig, de legfeljebb egy évre szól – olvasható az utasításban.

Takács Szabolcs korábban a Miniszterelnökség Európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára volt.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Az vajon ŐFÉLESÉGE alárendeltségében FELFOKOZÁS, vagy lefokozás, hogy a GLOBÁLIS ÜGYEKÉRT FELELŐS államtitkárből BREXIT ÜGYI MINISZTERI BIZTOS lesz, netán megvédendő azon magyar emigrálók jogait, akiknek sikerült ebből a kupoldából jobb vizekre evezni!
.
Erről van nagyba szó:
.
------ Két államtitkárt is felmentettek Orbán Viktor javaslatára (2.)
.
www.portfolio.hu/unios-forrasok/uzletfejlesztes/ket-allamtitkart-is-felmentettek-orban-viktor-javaslatara--2.331375.html
.
Vajon melyik ALSZOLGA Smidt Pál unoka öcsikéje!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.