A Magyar Narancs legfrissebb száma hosszan foglalkozik a Nemzeti Színház működésével. Pontosabban azzal, hogy milyen folyamatok, hibák és tendenciák húzódnak meg a katasztrófális nézőtéri adatok mögött. A hvg.hu hozta nyilvánosságra a Nemzeti Színház nézőtéri adatait, amelyek finoman fogalmazva is rosszak. Jelenleg ugyanis a nagyszínpadon csak minden második néző fizet a jegyért, ami teljesen unikum a hazai színházak körében, írja a Magyar Narancs.

Forrás: contextus.hu
Feltöltő: Commenter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Amikor még az Alföldi volt az igazgató hónapokra előre lehetett csak jegyet kapni, mióta ez a hájpacni ukrán van meg a nézőtér fele ÜRES, mert az ingyenjegyet az ország állja !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Nessy: Otthon (talán és ritkábban).
Az ő korában és állagában már marad az otthoni ""koptatás"". És annak is örül, nem vár 20-30 évet, hogy eszébe jusson, micsoda gyalázatot tettek vele.
Nessy
@namihami: Pedig akkor már úgy lenne, mint az anyóka, aki minden héten meggyónja, hogy megcsalta az urát. "olyan jó rá visszaemlékezni".
Jó, tudom, gonosz vagyok! De méltóztatott volna ott és akkor orrba vágni a rendező urat, és vállalni a retorziót.
papa.49
@Nessy: A ,,művésznő,, szégyen de én nem emlékszem erre a libára, érdekes akik igazán tehetséges színésznők voltak soha nem takaróztak ilyen mesékkel !!!
Lepényleső
Na ugye milyen jó az ukrán vendégmunka? Mindezt ő magyar nemzeti színekben tudja?
Nessy
@Lepényleső: Még hozzá nem is rossz fizetésért. Viszont a fia tehetséges. és nem olyan nép-nemzethy. Lehet, hogy az anyjára ütött?
Eladott Ország
A jegyeladásból tehát pontosan leszűrhető az, hogy jól megy-e a színháznak, vagy sem. Márpedig ha ez utóbbi alapján formálunk véleményt, Vidnyánszky elég nagy gondban van. kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/08/1.jpg
A kormány által szidott és már-már gyűlölt Alföldi vezetésével a Nemzeti Színház sikeres volt, 200 millió forint fölötti jegybevételeket tudott elérni. A legtöbb előadásra minden jegy elkelt, Alföldi utolsó rendezésekor pedig ezrek várakoztak az épület előtt, hogy bejuthassanak. Ameddig egy sor hazai színházban hosszú várólisták vannak, addig a Nemzetibe gond nélkül lehet jegyet vásárolni, akár még az előadás előtt pár órával is. Ez nem azt mutatja, hogy a magyar emberek nem nemzeti érzelműek, hanem azt, hogy nem igénytelenek. A kormány alábecsülte az embereket, amikor azt hitte, Alföldit követően bárki képes lehet hozni a hasonló számokat. Vidnyánszky rendezéseire fele annyian sem kíváncsiak, ezért sokszor kénytelenek ingyenjegyes diákokkal feltölteni a nézőteret.Az állami támogatások persze ezt követően is ömleni fognak a Nemzetibe, miközben a kisebb, jóval sikeresebb színházakat a tao-támogatás megvonásával jóformán lassú halálra ítélték. Talán abban bíznak, hogy ha csak a Nemzeti marad, akkor majd elkezdenek özönleni az emberek a nemzeti előadásokra, és végre lehet majd mivel büszkélkedni. Nem akarom elkeseríteni a magyar kormányt, de ilyen nem lesz, mivel a színházba járó közönség igen nagy része nem hülye. Már csak azt nem tudom, ezt mikor fogják végre felismerni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.