Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője szerint reménykeltőek Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság új elnökének kijelentései.

Hidvéghi Balázs a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában felidézte, hogy a német politikus azt mondta:

bár régebben a föderális Európai Egyesült Államok híve volt, ma már azt gondolja, hogy a sokszínűségben kell erősnek lennie az Európai Uniónak.

A Fidesz-KDNP-s EP-képviselő kemény csatákra számít ősszel.

"Várjuk meg persze azt, hogy milyen bizottság áll össze" – fogalmazott.

Megjegyezte, hogy

az összes fideszes szavazatra szükség volt Ursula von der Leyen megválasztásához.

Az EB új elnöke világosan beszélt arról, hogy akkor lehet erőssé tenni az uniót, ha minden tagállammal szemben egyenlő mércét alkalmaznak, ha egységet hoznak létre – hangoztatta a képviselő. Úgy vélekedett, Ursula von der Leyen jól érzi, hogy gesztusokat kell tennie azok felé, akiket igaztalan vádakkal illettek az elmúlt években.

A magyar EP-képviselő azt mondta, nyilvánvalóan változásra van szükség.

A migráció ügyében az EB erőltetett megoldást szorgalmazott: kvóta szerint akarta szétosztani az Európába érkezetteket, menedzselni és szervezni kívánta a bevándorlást a kontinensen. Ezek a törekvések még mindig elő-előkerülnek, azonban meg kell érteni, hogy a migrációval kapcsolatos döntéseknek nemzetállami szinten a helyük – jelentette ki.

Hidvéghi Balázs kiemelte azt is, hogy a segítségnyújtásnak több formája lehetséges. Úgy is lehet szolidaritást mutatni, ha egy tagállam megvédi a közös európai határt, vagy éppen a bajba jutott térségeket támogatja, ahogyan azt Magyarország teszi.

A Fidesz-KDNP EP-képviselője azt hangoztatta, hogy az elmúlt években komoly megosztottság alakult ki az EU-ban.

A közép-európai államokat "pécézte ki", leckéztette egy baloldali, liberális koalíció- mondta. Ez Hidvéghi Balázs szerint "halálos veszély", ha ugyanis ez a helyzet állandósulna, az előbb-utóbb az unió jelenlegi formájának végét jelentené.

Azt mondta, sokakat megdöbbentett, hogy a Demokratikus Koalíció és a Momentum Mozgalom megtagadta a támogatást a kormánypárti magyar EP-bizottsági jelöltektől.

Szavai szerint több baloldali európai parlamenti képviselő is gyakorlatilag elnézést kért, ilyesmi ugyanis eddig nem volt szokás.

Olyan pozíciókról van szó, amelyek a választási eredmény alapján járnak az egyes pártcsoportoknak. Az Európai Néppárt a Fidesz-KDNP-ből is jelölt, és alapvető normákat rúg fel a magyar ellenzék – vélekedett.

Azt mondta, hogy a politikai nyomásgyakorlás nem ismeretlen az EP-ben. Azonban árulkodó, hogy azok a civil szervezetek, amelyek levelet írtak a néppártnak, hogy cseréljen le jelölteket, besorolhatóak a "Soros-birodalomba", abba a baloldali, liberális, bevándorláspárti, multikulturalizmust erőltető csoportba, amellyel a kormánynak a legfőbb vitája van – fogalmazott.

Közölte:

nem csodálkozik, hogy "rátámadtak" az EP belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságában, de nyugodtan állnak a viták elébe, mert a magyarok elsöprő többséggel döntöttek a választásokon és megüzenték, hogy mit akarnak.

Bárhogy is "hisztizik", "áskálódik" a másik oldal, ragaszkodnak a kapott felhatalmazáshoz – mondta.

Forrás: MTI

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Nem azt mondta balázs! Azt mondta, hogy arról az álmáról nem mondott le, és az EP szavazás csak megerősitette ebben a hitében.Amúgy tudsz róla, hogy az EP munkaügyi... szakbizottsága nem választotta meg elnökének Beate Sydlot (Pis), a volt lengyel miniszterelnököt- mert Európa EP képviselőinek többsége nem kér a szélsőjobból. És ne örülj, a fidess egy padon ül a pis-sel.Rezeg a léc, neked is, meg trócsányinak is- aki jogászprofesszor létére igazán sokat tett azért, hogy a magyar jogállam mára sehol sincs.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@papa.49: Mérleg nyelve?- akkor számoljunk. von Leyen asszonyt 383 igen,és 322 nnem szavazattal választották meg az EB elnökének. Ez akárhogy számolom- a lábaimat is igénybe vettem- 56 fős többség. Ha ehhez hozzáveszem a zöldek 67 szavaztát- bár ők ellene szavaztak, de azt mondták/mondják, ha Leyen betartja az igéretét klima ügyben, és ajogállami normák ügyében,akkor támogatni fogják- akkor 133 fős többsége van minimum ebben a két kérdésben. A "zöldek" mindkét témában kérlelhetetlenek. A zavart ( szándékos!!!) az okozza, hogy a von Leyen többségét a fidess a küszöbhöz mérten kommunikálja( 50%+1 fő= 374).
kokopelli
Mindíg csodálkoztam,hogy az ilyen látnokok mindent olvasni tudnak "írottak" nélkül is! Ők a "hátsó-
pados szaGértők"? Pár hónapja még azt sem tudta,hogy ki ez a hölgy! ("Már minden meg lett mondva,
de még nem mindenki által!"...hogy egy germanizmussal éljek.. Most ő volt a soron!
Cincinntatus
Az Európai Bizottság leendő elnöke a minap válaszolt a Guardian kérdéseire, anélkül, hogy előzőleg megkapta volna Újhelyi jóváhagyását arról, hogy mit mondhat és mit nem.
Nem csoda, hogy Újhelyi berágott Ursula von der Leyenre.
tulipan
Igy van ez, ha ez a narancsos Dagadék hisztérika, valakit a szájára vesz!!!
Eladott Ország
@Cincinntatus: július 22., 09:57; Lényeg az, hogy győztünk...azóta megérkezett a gratuláció Ursula von der Leyenretől a Karmelita kolostorba.
uploads.disquscdn.com/images/80ded6ab6ff30d00ea409679cb57c045b9616dc17f00806bb700b3d4cbe5fac5.jpg?w=600&h=396
tulipan
@Eladott Ország: Igen,valóban ekkora ez a "győzelem", kizárólag a narancsos birkáknak való! :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.