Fotókampányt indított a Facebookon a Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozata, hogy megmutassák, milyen kevés pénzből élnek hónapról hónapra – írja a 444.hu.

Döbbenetes nettó bérükkel fotózkodnak és üzennek a kormánynak a magyar tanárok

A tanárok táblán tartják maguk elé a havi nettó fizetésüket, és azt, hogy ezért mennyi évet kellett érte tanulniuk.

A kormány hangzatos számokat közöl az oktatásban dolgozók anyagi megbecsülésével kapcsolatban. A pedagógusok hatodik éve nem kapnak béremelést, ezenkívül a nevelést, oktatást segítő kollégáink bérei még ennél is megalázóbbak.

Mi most kitesszük azt, amit hazaviszünk, ezért hány évet tanultunk és hány év gyakorlat áll mögöttünk. Mi készülünk a tanévre. Hosszú küzdelemre készülünk, de küzdeni azt tudunk, most épp a bérünkért fogunk.

- olvasható a felhívásban.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
@reagens: Ezerszer leírtam már, de nem lehet elégszer.
Kádár alatt nem volt jó - de ami ma van, az nagyon rossz.
Igen, régen kevés volt a fizetés, de abból mindent meg lehetett venni, ami alapvető.
Emlékszem, annak idején a lakbérünk az önkormányzati lakásban havi hatvan forint volt. A többi árról ne is beszéljek. Volt létbiztonság, kiszámítható volt az élet, lehetett tervezni évtizedekre előre. A forint értéke, az árak nem változtak.
Annak idején nem volt sok pénze az embereknek, de az üzletek tele voltak. az utcák tele voltak üzletekkel.
Nem folytatom, aki emlékszik, tudja, aki nem akar emlékezni, annak hiába mondjuk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
@görbetükör: Fiatal lányként szerettem a belvárosban, a Rákóczi úton sétálgatni, a kirakatokat nézegetni. Nemrég arra jártam - hát, hogy ott mi van...
vacsi
@tudode: Hoffmann Rózsa kezdte el az oktatás tönkretételét - nagyon remélem, hogy egyszer megbűnhődik érte!
Macskaszem
Csak gratulálni tudok a bátor kiállásért. Minden állami alkalmazottnak, aki az elnyomottak sorába tartozik össze kéne fogni, és együtt kiállni magukért. Sajnos sokan vannak akik inkább meghunyászkodnak, behódolnak a hatalomnak, mert féltik azt a kicsit is.
Eladott Ország
@Csizmás Kond: július 23., 14:18; Hát akkor dicsértessék a Jézus Krisztus meg a Negro-sötét nemzeti pusztaság! Végre megpihent az Úr, csak a hülyék anyja várandós folyamatosan. Mert ez a valóság semennyire nem látszik a Karmelita Dunára néző, panorámás puritánságából, és a szabadságharcos, győztes csatakiáltások zajában sem hallatszanak a nyomorúság halálhörgései. Meg a világszívonalú, 2,2 milliárdból épülő kisvárdai termálvizes lórehabilitációs központ is köszöni szépen, jól van. Mert lovas nemzet vagyunk, vagy mi a jóisten! Adjuk meg a módját, merjünk nagyot álmodni!
Ló-péniszt a hátsójukba az idióta fidiótáknak. Kell egy új uralkodó osztály, voltak az Árpádháziak, Anjouk, Habsburgok! Ne hagyjuk, hogy a Szarházyak uralkodjanak!
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...van aki csak osztogatni szeret...persze a máséból...mert ugyan miből egyébből ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.