Második világháborús robbanótestek kerültek elő Budapest belvárosában, az Erzsébet téren – tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje szerda délelőtt az MTI-vel.

Gajdos Milán elmondta: az V. kerületben, az óriáskerék közelében dolgoznak a tűzszerészek.

Eddig egy 152 milliméteres szovjet repeszromboló gránátot és egy német csőrobbantó töltetet találtak a katonák.

A területen jelenleg is zajlik a műszeres keresés. Emiatt csak a gyalogosforgalmat korlátozza 50 méteres sugarú körben a rendőrség – közölte a kommunikációs tiszt.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
de! ezt hogy? több mint 60 év után !
tudode
A II. világháború árnyékában szégyen "támadásról", "csatáról", meg ki tudja még még háborús kifejezéseket használni, mert az volt az igazi, amikor az ELKÖVETŐ a kommunikációs gépezetével bebújt a bombabiztos fedezékébe, a lakosságra pedig szórták, mint az őrültek az un. "szőnyegbombázást", aztán jöttek, láttak győztek az IKERTESÓ katyussái, amelyek okádták magukból a robbanó izéket!!
.
Aztán mi lett a NÓTA VÉGE, amelyet a lakosság megkoplalt az ÚJKORI cseneVÉSZ bagázs visz mindent, mint a cukrot, elfoglalta a budai várat, mintha egy téglát is belefeccőltek volna a cuccolásukba, legyőzve a SAJÁT ORSZÁGUKAT!
namihami
@tudode: Az az "" elkövető"" nem idejött, hanem innen is elzavarta, több áldozatot hozó nemzettársával, azokat, akik ODAmentek.
Ezek nem jöttek volna ide, ha mi (is) nem mentünk volna oda. Mikor voltak a határaink 3.000 km-re a Kárpátok büszke bérceitől, Verecke híres szorosától. Ezek az amerikai bombázók se kezdték a háborút, pusztán folytatták.
A bombázást annak köszönhetjük, hogy (szokott módon) a rossz oldalra álltunk.
tudode
@namihami: .
Az "elkövető"-nek nem írtam ki a nevét, Adolfra asszociáltam.
.
Gyermekkoromban nem hittem el azt, hogy az egyik rokonom túlélte az orosz frontot, megtanultam tőle oroszúl köszönni, aztán mikor megjelentek a házban draszt vutye tovarissal köszöntöttem őket. Őssze, vissza pusziltak, és minden odaadtak nekem a zsebükből amit összegyűjtögettek a lakásban. még anyukám harisnyáját is..
namihami
@tudode: Akkor csak annyi::Közös nevező, De ezzel ne akarjunk Ő Hazájuk tagok lenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.