Az ügyvéd szerint a YouTube-ra kerültek fel ezek a képsorok, de 12 óráig voltak csak elérhetők, utána törölték őket.

Gulyás Krisztián a hajótragédiában elhunyt magyar kapitány, L. László családjának jogi képviselője a Borsnak beszélt arról, hogy létezik egy, a nyilvánosság által nem ismert videofelvétel, amin tisztán és jól kivehetően látszik a baleset minden mozzanata.

Az ügyvéd azt mondja, az ismert videómegosztóra, a YouTube-ra kerültek fel ezek a képsorok, de 12 óráig voltak csak elérhetők, ugyanis törölték őket. Az ügyvéd indítványozta a rendőrségen, hogy láthassa ezeket a felvételeket, mert azok az ügyvéd szerint sok mindent tisztázhatnak az ügyben.

Közben nagy erőkkel, naponta nyolc-tíz hajóval pásztázza a Duna déli szakaszát a rendőrség, hogy megtalálja a tragédia utolsó áldozatának holttestét. Mint arról az Infostart is beszámolt, a keresés közben már hat holtteste találtak, de egyik sem a Hableány turistahajón utazott koreai áldozaté.

Ujjnyomatáról azonosítják a Hableány-tragédia utolsó áldozatot

Szeles Géza igazságügyi or­vos szakértő arról beszélt a lapnak, hogy a baleset óta eltelt két hónap ugyan rengeteg idő, de a Duna hőmérséklete konzerválhatja a testet, könnyebb az azonosítás is. A szakember szerint boncolásra is szükség lesz, de sokat segít az azonosításban egy tetoválás, egy anyajegy, és a fogazat. Szeles Géza megjegyezte, lehet, hogy a holttest beleakadt egy uszály kötelébe, ami ki tudja, merre húzza magával, előfordulhat, hogy Szerbiában vagy Bulgáriában van már.

A Hableány 35 emberrel a fedélzetén május 29-én süllyedt el Budapesten, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A tragédiát heten élték túl.

Cikk- és címlapkép. MTI/Mónus Márton

(borsonline.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.