Egy éve kellene különadót fizetniük a „bevándorlást segítő” szervezetek támogatóinak. A NAV-hoz még egyetlen bevallás sem érkezett, ennek ellenére egyetlen ellenőrzést sem rendeltek el.

Hidegen hagyja a NAV-ot, hogy senki nem fizeti a bevándorlási adót

2019. június 15-ig „a NAV nem rendelt el adóellenőrzést bevándorlásikülönadó-köteles tevékenységet folytató szervezetek bevallási kötelezettségeinek teljesítése vonatkozásában” – közölte az adóhatóság a hvg.hu-val.

A bevándorlási különadó országgyűlési elfogadásának első évfordulója alkalmából írtuk meg a Magyar Államkincstár adatai alapján, hogy életbe lépése óta egyetlen fillér sem folyt be belőle. A NAV ezt is megerősítette:

a különadó bevallására szolgáló nyomtatványt június 15-ig nem nyújtotta be egyetlen adózó sem.

Mindez nem meglepő, a különadót bevezető jogszabály értelmezését mind a mai napig nem tisztázták, így nem világos, pontosan mely tevékenységek és szervezetek támogatása után kellene fizetni. A jogszabály minősége alapján megjelenése után több jogász arra gyanakodott, hogy nem is a Pénzügyminisztériumban készült, célja pedig leginkább politikai, nem pedig költségvetési.

(hvg.hu)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
tehát akkor ez porhintés a pleb's szemébe..kamu a törvény, a függöny mögött már előre megegyeztek az "ügyfelekkel", hogy senki nem köp a másik levesébe.
desir62
Mert senki nem támogatja azt a porhintést.
namihami
A cél nem a pénz volt, hanem a megfélemlítés és a fenyegetés állandósítása.
A gumitörvényeik célja csak annyi, hogy akkor vehessék elő, amikor az érdekeik azt kívánják. Ez ugyanaz a látszat, mint az egyes embereknek a megfelelő időben történő, mindenhol bemutatható, vezetőszáron való vezetgetése. Majd az ügy elhalasztása, ha már nem aktuálus. És időben jöhet újra és újra. Néha még a szereplő se cserélődik.
Eriksson
Nem kellene ezt a témát feszegetni, mert jöhet még kutyára úthenger. A törvény meg van rá.
kereső
Mivel a NAV se tudja "értelmezni" a törvényt- sőt azok sem akik benyujtották / akik megszavazták azokról ne is beszéljünk/- igy aztán ez egy teljesithetetlen törvény, ami a bevallási-és fizetési kötelezettséget -annak megállapitást illeti.Amúgy tényleg bármikor élesbe vethető- bárki ellen, akár magánszemélyek ellen is- és akkor sem a fizetési kötelezettség a veszélyes, hanem a törvényben foglalt egyéb retorziók- kitiltás, utazási korlátozás...etc.
nezelodo
Az ilyesmire szokta a vidéki ember mondani, amikor a nadrágos emberek értelmetlen dolgot beszélnek, hogy "Bolond likból bolond szél (propaganda) fúj".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.