Július 27-én és augusztus 3-án rövidített útvonalon közlekedik a 3-as és a 69-es villamos.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint két szombaton sem fog közlekedni a 3-as és a 69-es villamos, mert garanciális javítási munkálatokat végeznek a sínhálózaton az Erzsébet királyné útján.

Két szombaton is rövidítve jár a 3-as és a 69-es villamos karbantartás miatt

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/LaSza

Közleményük szerint

"pótlóbusz jár a 3-as és a 69-es villamos helyett két szombaton, július 27-én és augusztus 3-án, a Mexikói út és a Nagy Lajos király útja között, mert az Erzsébet királyné útján a villamospálya garanciális javítási munkáit végzik. A 3-as villamos a Határ út felől az Erzsébet királyné útjáig, míg a 69-es villamos Újpalota felől a Bosnyák térig közlekedik. A felújítás miatt az Erzsébet királyné útja érintett szakaszán korlátozásokra kell számítani: július 27-én, szombattól 30-ig, keddig a Nagy Lajos király útja, augusztus 3-án, szombattól 6-ig, keddig pedig a Mexikói út irányú forgalmat korlátozzák. Mindkét alkalommal szombattól keddig az 5-ös és a 973-as autóbusz az Erzsébet királyné útját egyik irányban elkerülve, módosított útvonalon közlekedik.

Változások a közösségi közlekedésben július 27-től 30-ig

Július 27-én, szombaton az Erzsébet királyné útja érintett szakaszán a Nagy Lajos király útja irányú forgalom korlátozása miatt

- a 3-as villamos a Gubacsi út / Határ út végállomástól a Nagy Lajos király útja – Erzsébet királyné útja csomópontig menetrend szerinti útvonalán, majd innen a Tóth István utca megállóhelyig a 62-es villamos útvonalán közlekedik.

- a 69-es villamos Újpalota, Erdőkerülő utca végállomástól a Nagy Lajos király útja – Erzsébet királyné útja csomópontig menetrend szerinti útvonalán, majd innen a Bosnyák tér megállóhelyig a 62-es villamos útvonalán közlekedik.

- pótlóbusz jár 3-69 jelzéssel a Mexikói út M és a Nagy Lajos király útja / Czobor utca között.A Nagy Lajos király útja felé tartó buszok nem az Erzsébet királyné útján közlekednek, ezért nem érintik a Laky Adolf utca megállóhelyet. A Mexikói úton a villamosvégállomás mellől indulnak, majd – a terelő útvonalon – a Kassai téren a 32-es busz megállójában állnak meg.

- A Mexikói út M felé tartó buszokra a 32-es busz Örs vezér tere irányú Nagy Lajos király útja / Czobor utca megállójában lehet felszállni. Ezt követően a pótlóbusz az Erzsébet királyné útján a Róna utca kereszteződése előtt, a 3-as villamos Laky Adolf utca megállójában, valamint a Mexikói út kereszteződése előtt. áll meg.

A villamos és a pótlóbusz között a Nagy Lajos király útja / Czobor utca megállóhelyen érdemes átszállni.

Emellett július 27-től, szombattól 30-ig, keddig módosul az 5-ös és a 973-as busz közlekedése is: a 5-ös busz Rákospalota, a 973-as busz pedig Újpalota felé az Erzsébet királyné útját elkerülve közlekedik, ezért nem érinti a Laky Adolf utca megállóhelyet. Az Erzsébet királyné útja, aluljáró megállóhelye a Mexikói úton lesz az Erzsébet királyné útja előtt. A buszok a terelő útvonalon megállnak a Mexikói úton a villamosvégállomás mellett, majd a 32-es busz Kassai tér megállójában. Az ellenkező irányú buszok útvonala ezeken a napokon nem változik.

Változások a közösségi közlekedésben augusztus 3-tól 6-ig

Augusztus 3-án, szombaton az Erzsébet királyné útja érintett szakaszán a Mexikói út irányú forgalom korlátozása miatt

- a 3-as villamos a Gubacsi út / Határ út végállomástól a Nagy Lajos király útja – Erzsébet királyné útja csomópontig menetrend szerinti útvonalán, majd innen a Tóth István utca megállóhelyig a 62-es villamos útvonalán közlekedik.

- a 69-es villamos Újpalota, Erdőkerülő utca végállomástól a Nagy Lajos király útja – Erzsébet királyné útja csomópontig menetrend szerinti útvonalán, majd innen a Bosnyák tér megállóhelyig a 62-es villamos útvonalán közlekedik.

- pótlóbusz jár 3-69 jelzéssel a Mexikói út M és a Nagy Lajos király útja / Czobor utca között.A Nagy Lajos király útja felé tartó buszokra a Mexikói úti végállomáson a Horvát Boldizsár utcában a Mexikói út kereszteződése előtt a metrópótló megállójában lehet felszállni, majd az 5-ös busz Erzsébet királyné útja, aluljáró, ezt követően pedig a 3-as villamos Laky Adolf utca megállójában áll meg.

A Mexikói út M felé tartó buszok nem az Erzsébet királyné útján közlekednek, ezért nem érintik a Laky Adolf utca megállóhelyet. A buszokra a 32-es busz Örs vezér tere irányú Nagy Lajos király útja / Czobor utca megállójában lehet felszállni, majd a terelő útvonalon a 32-es busz Árpád híd irányú Nagy Lajos király útja / Czobor utca és Kassai tér megállójában állnak meg.

Emellett augusztus 3-tól, szombattól 6-ig, keddig módosul az 5-ös és a 973-as busz közlekedése is: az 5-ös busz a Pasaréti tér, a 973-as busz pedig Nagytétény felé az Erzsébet királyné útját elkerülve közlekedik, ezért nem érinti a Laky Adolf utca megállóhelyét. A buszokra a 32-es buszjárat Nagy Lajos király útja / Czobor utca, majd Kassai tér megállójában, ezt követően pedig a Mexikói úton a felüljáró alatt lehet felszállni. Az ellenkező irányú buszok útvonala ezeken a napokon nem változik.

Változások a közúti közlekedésben

Egyirányúsítják az Erzsébet királyné útját július 27-től, szombattól 30-ig, keddig a Mexikói út és a Róna utca közötti szakaszon a városközpont felé. A városközpontból kifelé tartók a Kacsóh Pongrác út (az M3-as autópálya szervizútja) felé tudnak kerülni a Mexikói út–Horváth Boldizsár utca–Amerikai út–Kacsóh Pongrác út–Rákospatak utca–Erzsébet királyné útja útvonalon.

Augusztus 3-tól, szombattól 6-án, keddig az Erzsébet királyné útja a Mexikói út és a Róna utca között kifelé lesz egyirányú. A Mexikói út felé az Erzsébet királyné útja–Nagy Lajos király útja–Thököly út vagy az Erzsébet királyné útja–Nagy Lajos király útja–M3-as autópálya bevezető szakasza útvonalon lehet kerülni"

- áll a közleményben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.