A magyarok szabadságszerető nép, az egyenes beszéd és adott szó betartásának hívei, akik nem lebontják, hanem védik Európa értékeit – hangoztatta Varga Judit igazságügyi miniszter pénteken Tusnádfürdőn, a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) Országkép, nemzetkép című pódiumbeszélgetésén.

Varga Judit: a magyarok nem lebontják, hanem védik Európa értékeit
Fotó: MTI/Kovács Tamás

"Amikor jönnek ezzel a mantrával, hogy szétverjük Európát, meg az európai értékeket lebontjuk, akkor mindig erre figyelmeztetem őket, hogy számunkra annyira fontosak az európai értékek, hogy nemcsak évszázadokon át vérünket, életünket adtuk érte, hanem még büszkék is vagyunk arra, hogy ezt beírhatjuk a nemzeti hitvallásunkba. Ez mindent elmond arról, hogyan állunk mi az európai projekthez"

- mondta brüsszeli tapasztalatait felidézve az európai uniós kapcsolatokért is felelős kormánytag.

A nemzeti sztereotípiákról, önbecsülésről és külföldi megítélésről szóló beszélgetés során Varga Judit elmondta: tárgyalásai során többször érzékelte, hogy Magyarország őszinte, bátor kiállása félelmetes az európai fősodor számára, amely fél a precedens erejétől.

Brüsszelben sokaknak ugyanakkor megkönnyebbülést is jelent az, hogy a magyarok a kemény döntéseket is vállalják

- mondta.

A migrációval kapcsolatos határozott magyar álláspontra utalva elmondta, sok olyan európai politikust ismer, aki a tények szintjén "észnél van", csak nem mer nyíltan szembemenni az árral, viszont örül a magyarok határozottságának.

Hozzátette: szerinte sokkal jobb nevén nevezni a valóságot, mint megtanulni a "nagyon furcsa, álságos európai nyelvezetet".

Elismerte, hogy a magyaroknak sok csalódás forrása is az, hogy tárgyalópartnereikről is őszinteséget feltételeznek, és abban bíznak, hogy a barátságok tartósak. Varga Judit szerint az EU-val kapcsolatos nézeteltérések is oda vezethetők vissza, hogy Magyarország ragaszkodik az uniós szerződésben foglaltakhoz, ahhoz, hogy egymást kölcsönösen tisztelő tagországok Európájához csatlakozott.

"Minket már ezért támadnak, mert nem akarunk csatlakozni ahhoz, hogy Európa egy folyamatos változásban van, és a végcél majd valami nagy feloldódás valami Európai Egyesült Államokban, egy multikulturális, arcát vesztett társadalomban"

- közölte a miniszter.

A pódiumbeszélgetés másik résztvevője, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerint a magyar kormány narratívaküzdelembe került az EU-val.

"A Fidesz-KDNP pártszövetség narratívája az elmúlt 8-9 évben nagyon egyszerű: sokkal egyszerűbb lenne, ha valóban odafigyelnének arra, amit mondunk, mert azt mondjuk, amit teszünk, és azt teszünk, amit mondunk"

- szögezte le az államtitkár, hozzátéve: ez biztos meglepő, mert Nyugat-Európában ez egyáltalán nem jellemző.

Kovács Zoltán kifejtette: Nyugat-Európában a politikai közösségek egyre szabadabban dobják el a saját identitásukat, ami értelmezése szerint nem azt jelenti, hogy mássá válnak, hanem azt hogy megszűnnek létezni.

"Mi viszont ragaszkodunk azokhoz az identitáselemekhez, hagyományokhoz, amelyektől azzá lettünk, amik vagyunk, ezt szeretnénk megőrizni"

- szögezte le az államtitkár.

A nyugat-európai képmutatás példájaként az előadók kitértek a Magyarország elleni hetes cikk szerinti eljárásra és a Sargentini-jelentés megszavazása körüli szabálytalanságokra. Varga Judit beszámolt arról, hogy az EU bírósága elé vitte az ügyet.

Kovács Zoltán szerint a nyugat-európai elit politikai eszközként használja a Magyarország elleni jogállamiság-eljárást, amely éppen a jogállamiság elvét, a jogbiztonságot sérti.

"Megerőszakolják az intézményi és jogrendszert annak érdekében, hogy a saját politikai felfogásuk érvényesüljön"

- összegezte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
szaros repedt sarkú paraszt-luvnya, milyen értékekre gondoltál??? Csak nem Zsóti kultúrájára gondoltál???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
szaros repedt sarkú paraszt-luvnya, milyen értékekre gondoltál??? Csak nem Zsóti kultúrájára gondoltál???
RonaGyuri
@RonaGyuri: Posványosi anzix

Az új seprű (i)gazsága, meg az régi-motoros 5-öske pas de deuxa

Bár az igazat megvallva a legszebb az egyébként valamiért nem jelenlévő AK-s vezér mélyen szánthó gondolatai sokat nagyon sokat mondanak el az egészről, pontosabban az egész bornírt voltáról: „Orbán Viktor modellformáló, modelladó stratégiát nyújt, amely röviden az Isten, haza, család, munka címszavakkal szimbolizálható”. Azonban az igazi önleleplező az repedtsarkú paraszt-luvnya és nemzeti lovagi pribékje okadatolása az olyannyira féltett kultúráról.
Elsőbb Zsóti eresztette el nagy-ívű intellektusát és a tőle megszokott stílusban (sőt még talán a szokásos önmagát is felülmúlva ) tette helyre Jorgen Randers norvég klímastratégia-professzor –t .
Elsőbb finom eleganciájával propagálta, hogy „Ideje lenne akkor, hogy Jorgen elvtárs Norvégiából – hogy eresztenék rá édesanyjára a bikát – is távozzon az élők sorából, és így csökkentse az ökológiai lábnyomát.”, majd jelezvén az általuk képviselt féltett kultúrát, elmesélte, hogy „abban bízik, 10-30 év alatt leáldozik ezeknek a küldetéstudatos, idióta elmebetegeknek, és a keresztény európai fehér ember újra hajlandó lesz szaporodni”!
Ez igazán jól kvadrál, pontosabban ezzel igazán jól kvadrál, hisz a derék új (i)gazságügyérünk pattant a rőzse-seprűjére. Kijelentette, hogy szerinte „A magyarok szabadságszerető nép, az egyenes beszéd és adott szó betartásának hívei, akik nem lebontják, hanem védik Európa értékeit ”, ami akkor is éktelem nagy hazugság lenne, ha nem tudnánk, hogy náluk a „magyarok” kifejezés alatt saját magukat, sőt kizárólag saját magukat értik.
A repedtsarkú buta liba még olyat is tudott rittyenteni úgy oda az asztal közepére, hogy „mindent elmond arról, hogyan állunk mi az európai projekthez” az, hogy „számunkra annyira fontosak az európai értékek, hogy még büszkék is vagyunk arra, hogy ezt beírhatjuk a nemzeti hitvallásunkba.”!
Nos aki nem tudná, ez a hőstett nem más mint a kidobott alkotmány és Köztársaság...
justhpeter
Varga Judit nem a "magyar embereknek" akar megfelelni, csak Orbánnak. Ezen mi nevetünk és mindkettőjükre pottyantunk.
Commenter
Az összes női miniszter és női államtitkár legalább annyira visszataszító mint a gazdaállatuk.Vas és edényorrú bábák.
Ludmilla
undorító egy nő... fiatalon ilyen cinikus...
verőce21
"A nyugat-európai képmutatás példájaként az előadók kitértek... a Sargentini-jelentés megszavazása körüli szabálytalanságokra. Varga Judit beszámolt arról, hogy az EU bírósága elé vitte az ügyet."
Eladott Ország
"Mi viszont ragaszkodunk azokhoz az identitáselemekhez, hagyományokhoz, amelyektől azzá lettünk, amik vagyunk, ezt szeretnénk megőrizni."
Valóban indentitásunk forog kockán:
cdn.blog.hu/te/tenytar/image/tumblr_nx1w2cxo5u1qbgoyio1_500.gif?width=500
kereső
Ennyi hazudozás után kiváncsi vagyok milyen "nemzetstratégiát" hirdet meg orbán román földön Magyarország számára. Mert az "igét" mindig ott hirdeti meg, nem itthon. Varga csodacsatár is szükségét érezte annak, hogy OTT mondja el, mi lesz a stratégiája- és hogy hogyan fogják átirni Magyarország közelmúlt történelmét a "nemzeti hitvallás" jegyében, ami nem más -mint, " a múltat végképp eltörölni" narrativája/ nagyon tetszik ez a szó- vargának/.Egy valami biztosan állandó orbánnál a fidessnél- a harc, a megosztás, a gyűlöletkeltés- a demokrácia,és a jogállam tagadása-és ezzel együtt megsemmisitése. Ez megy 2002 óta- " a haza nem lehet ellenzékben"! Magyarország már elesett, orbanisztánná vált- Európa következik- " Isten mentse meg Magyarországot, de Európát is"- mondta volt Vaclav Havel. Milyen igaza volt/ igaza van.A mi immunrendszerünk nem állta ki a próbát- teremtettünk magunknak egy "új államalapitót"- aki saját képére formálja ezt az országot. Lehet, hogy egyedül vagyok/maradok vele- de nekem ez a kép nem tetszik.
kereső
Európa "értékei"-értsd orbán értékei= orbán kereszténysége,orbán jogállama,orbán demokráciája.Európa dns-e, és nem tényleg nem viccelt- csak érteni kell. Sajnos, amikor 2002-ben meghirdette a "haza nem lehet ellenzékben" politikáját, senki nem vette komolyan- és senki meg sem próbálta felhivni a figyelmet arra, hogy mit is eredményez ez valójában. ördögi volt a terv, ördögi ami lett belőle.És még nincs vége.
Commenter
@kereső: ha vége lesz ezt most már szinte naponta mondják véres vége lesz. A népharag csak úgy győzhet ha a karhatalom is átáll, ennek kevés esélyét látom. Európa csak értünk nem fogja kinyújtani a kezét. Nincs olajunk,csak olajszőkítőink törpe diktátorunk és történele hamisítóink vannak. Tusványoson összefújta az emberi-szellemi-lelki szemetet a szél. Ott is maradhatnának.
Václav Hávelre és Ranscburg Jenőre amikor kellett volna csak kevesen figyeltek.Elborzadva láthatják onnan fentről mivé lett az ország, mivé tették. Orbán kitörte a szabadság, a jogállam és a köztársaság nyakát. Ezt a narancsbagázst fel kellene lógatni az EU-s pénzből felépített kerítésre.Hátha az EU is észrevenné és nem tűrné mindezt. Nem lesz forró ősz, jön Putyin és ez jelzésértékű abból a szempontból hogy itt mi van. Marad a tél, és a várakozás hogy besrófolja-e az utolsó csavart is a gépezetbe, vagy még megállítja valaki és a nép a birkatürelmű, az a hallgatag többség akinek fát vág a hátán...
Qqberci
@Horizont: Pedig már a főnöke is megmondta: ne azt nézzék, amit mondok, hanem amit csinálok...
Vastagon bőrözött pofája van ennek a libának, dehát végül is fidesznyica...
namihami
Ha lett volna bárkinek kételye a kinevezés jogosságát illetően, azt ez a nyilatkozat végképp meg kell hogy győzze.
Úgy a szakmai, mind az emberi oldalát fényesen igazolta és jelzi ez a néhány mondat.
tudode
Csoda, hogy a román kormány eltüri ezeket a POLITIKAI SZÉLHÁMOSOK ide, oda nyalogatását, üzenetését, tobzódását, akkor, amikor az EU nélkül már rég kitört volna a román-magyar ellentét azok miatt a bunkók miatt, akik SORBA KIÁLLÍTJÁK alkalmatlanságuk bizonyítványát:
.
----- román-magyar háború 2019
.
Nagyjából 617 000 találat (0,46 másodperc)
.
www.google.com/search?q=rom%C3%A1n-magyar+h%C3%A1bor%C3%BA+2019&oq=Rom%C3%A1n&aqs=chrome.2.69i57j0j35i39l2j0l2.5785j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
------------------------
.
Karaktergyílkolásból, nyalásból, uszításból JELES!
Nessy
Jól megtanulta a fidesz leckét, és szemrebbenés fel is mondja! Elvek, gerinc zaciba csapva! Lehet, hogy jogi egyetemre járt, kapott diplomát is, csak nem tudom mit tanult. Akinek a jogállam egy halvány fogalom, és az a (i)gazságügyi miniszter, annak a kinevezőjéről ez mindent elmond!
papa.49
@Horizont: Jól látod sajnos !!!
De kérdezem ha végül is csak kibasznak bennünket az Unióból akkor mit fog mondani ez a szütyő ???
Gauntlet
Milyen kultúra? Lousi vutton kézitáska? csilliárdos házikók? eltitkolt számlák? jachtok? lefoglalt szállodaláncok? lefoglalt média?
papa.49
@Nessy: Szerintem tanult, de a karrier miatt félre tesz minden egyebet, csak a ,,feltétlen hűség a fürerhez,,
és amit az kitalál annak a végrehajtása !!!
Fogadnék van Orbán kép a szobájában ))))))))))))
kereső
Ezzel él vissza az orbán csapat- ez valahogy kimaradt a "szemléből".Varga mondta ezt is!!!-pedig nem orbánnak kéne ezt a "hálát" bezsebelni, hiába erre játszik az egész csapat.
"És még a beszélgetés legutolsó kérdésére is jutott érdekesség. A rendszerváltás harmincadik évfordulójára utalva Varga elmondta, a németeknek még mindig komoly érzelmi viszonyulásuk van ahhoz, milyen szerepet játszottak 1989-ban a magyarok a német újraegyesítésben – most viszont a jogállami vitákban a németek ellenünk fordulnak. Ezért Varga minden fórumon azon fog dolgozni, hogy

felkeltse a németek rossz lelkiismeretét."
Nessy
@papa.49: Azt mondja, amit elvárnak tőle, és leírnak neki! Van az a pénz, és beosztás! A körülmény, a tény számára irreleváns! ( remélem erre a kifejezésre még emlékszik a tanulmányaiból)
kereső
@Horizont: Bizony félelmetesebbek, és veszélyesebbek. Ezek a fiatal gerincnélküliek- tanultak, nyelveket beszélnek, pragmatikusak, elvek nélküliek. Ezért aztán nem számit semmi számukra- csakis a pénz és a karrier.Hogy ezért eladjál a lelküket? Nincs nekik olyanjuk- nincsenek skrupulusaik, lelkiismeretük.A legrosszabb kombináció, ami csak létezik- a tudásuk felhasználása egy ember/orbán lázálmainak megvalósitására. Ezért aztán nem esik nehezükre hazudni a tudásuk álarca möggé bújva. És ez nem lojalitás, hanem tisztán számitó és aljas magatartás.
tulipan
@papa.49: Sőt, a narancsos görögdinnye hasú führer képe alatt, álszent kereszt!!
kokopelli
@kereső: a csaj nem tudja ill. nem akarja tudni,hoggy az NDK-ban már a Prágai Követségen történtek és a "Montagsdemonstracio"-k a "nyitás" kényszerísztették a Honeckerékat!... nem érdemes vitázni velük!Ne véd-
jen a csaj értékeket,amikor a németeknél uszít az ottani demokráciának köszönhetően! Az én értékeimet meg-
védem én!
kereső
@kokopelli: lehet, hogy szükséged is lesz rá, hogy védd az érdekeidet. Nagyon úgy tűnik, hogy orbán zsarolásra készül- a célpont von Leyen, Merkel kancellár. Figyeld a mai posványosi előadást.
kokopelli
@kereső: nem félek,mert ha jól olvastam,akkor "Posványoson" ugattak a tesók!A kutyaugatás nem hallik az égig,
és ők abban bíznak!Mondják el ezt a Balog kiséretekeként Baden-Württenbergben vagy Bajorországban!Foschná-
nak,mint a lakodalmas kutyák! Nem ugyanaz lesz az idei mint tavalyi?
bencemacska
@Eladott Ország: ma, 07:02
Ezt a mondatát elhiszem, mert értem is: Ragaszkodik az összes lopott holmijához!
bencemacska
@kereső: ma, 07:06
Nem maradsz egyedül, többen vagyunk! De remélem leszünk még elegen is.
Egy dologban kiigazítanálak: nem 2002 óta megy O1G ilyen politikája, hanem kb 1992. óta. Az 1994--es választási vereség egy kissé lecsillapította az étvágyát, de az 1998-as választáson már - a kisgizdák segítségével - már átverte a jónépet, mint sz..t a palánkon. És az akkori ellenzékből csak kevesen vették észre a JELLEMTELENSÉGET!
Commenter
@papa.49: tapsolni fog, nem beszélni. Erre játszanak.
Commenter
@bencemacska: torgyán primás józsef dr. a "királycsináló". Isten ne nyugosztalja. Őt se.
papa.49
@Commenter: Nekem még a képe is unszimpi, akkor is ha nem vigyorog !!!
Commenter
@papa.49: kényszeredett mosoly, hazug vigyor. Harmincnyolc éves, a remélem a gazságügyi miniszternél magasabbra már nem jut a ranglétrán ez sem.
bencemacska
@Commenter: ma,15:30
Lehet onnan is nagyot esni! Főleg POFÁRA.
bencemacska
@Horizont: ma, 07:31
Vesd össze:
www.youtube.com/watch?v=jM-CDKO4EOM
Most kinek higgyünk? Ez a skizofrénia tipikus esete!
Commenter
@bencemacska: fokról fokra, míg ki nem töri a nyakát. Már az eddigi kijelentései is bicskanyitogatóak voltak.
human
Ne tévesszen meg senkit a külső. Belülről romlott, mint a többi maffiatag.
bencemacska
@human: ma, 17:14
Az arcára van írva: CSAK A FIDESZ.
Nőies és szép ettől már nem lehet!
Macskaszem
Aszondja a rüfke, hogy ők megvédik Európát. A védés fideszül lopást jelent, úgyhogy ez egy nyilvános fenyegetés.
bencemacska
@Mirabilis: ma, 17:27
Te sem akarod tudomásul venni, hogy magyar = fidesz, kormány = Magyarország.
Aki ezzel nem ért egyet, az nincs is!
kereső
@bencemacska: az ellenzék még mindig nem érti mit csinál orbán.Ezt igazolja a mai napi semmitmondó nyilatkozataik. És még mindig ott vannak a "parlamentben". Érdekük-hogy orbán maradjon az ország nayakán- most megmondta, még 15 év. Ez összesen 25- ennyi idő alatt tökéletesen a maga képére formálhatja az országot- hiszen az agymosás már az iskolában elkezdődik.
bencemacska
@Mirabilis: ma, 18:14
Mi ebben a kétértelmű? Minden egyes tevékenységük ezt sugározza magából! Téged ember számba szoktak venni?! Engem sajnos nem!
Aki nem ért velük egyet az nincs is. Ha azt mondják:magyar, akkor az nem vonatkozik rám, én semmit nem akarok, amire ők kijelentik, hogy ez a magyarok érdeke, akarata, véleménye, stb.
bencemacska
@kereső: Iskolában? Már az óvodában. A bölcsődékben nem tudom, mert velük nem szoktam beszélgetni ( nincs oda járó ismerősöm!)
kissé felnőttem
hát attól függ kinek mi az érték Lady. ha a lopás lenyulás hazudozás akkor kurvára értéktelenek vagytok, de nem tart ám örökké tudd szar a börtönkoszt de már közeledtek hozzá
tulipan
@kissé felnőttem: Persze, ez beszívott, sötét banya összekeveri, a VALÓDI DEMOKRÁCIÁT, a vadkommunista és putyinivel! AZT VALÓABN NAGYBAN is "védik"!
volvós
@namihami: 08:10
Milyen " szakma " ez ??
Ja, hogy baßszak ma, vagy nebaßszak ma...
Sámannus
Mióta védelem a lopás? Fideszül ez csakis ezt jelenti.
bencemacska
@Mirabilis: Annyiban igazad van, hogy ha kérdőjelet teszek a végére, akkor akkor jobban kihangsúlyozom, hogy : "te sem..."
Eladott Ország
E a nő engem arra emlékeztet, amikor Párizs fasiszta megszállásának megszűnése után kopaszra nyírták azokat a nőket akik fasiszta gecik f@szát szopták le egy nylon harisnyáért...A NER-nél tenyésztik ezeket az idiótákat? Alap, hogy legyél elvakult, demokrácia ellenes autokrata, pénzéhes, karrierista geci?
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--Lgn7pLh2--/w_1160/7KSaDbZqcay37mAFs.png
Madácsi Pali
Egy buliban letett a nyilatkozat előtt Tomcsival, és egy néhány csíkkal több fogyott.
tulipan
@Eladott Ország: De sok lesz itt, hamarosan a kopaszra nyírt nyany!!!
kokopelli
A Kovács azt is "megaszondta",hogy nyugatabbra nem csak eldobják az emberek az "identitásukat" hanem
megszünnek létezni! Mond egy bajornak,egy franknak,egy szásznak...stb.-nek!A következő héten a pöcsödet
használhatod a homlokodon "bringalámpának! ..egy a pulikutya ülve egy fenevad mellette!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.