A magyar miniszterelnök, ahogyan tavaly, most is Németh Zsolt és Tőkés László társaságában lép a színpadra.

Az a jó, hogy ez a 30 év mögöttünk van és nem előttünk

– mondta Viktor Orbán Viktor a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján.

Ha megfelelő magaslatról nézünk vissza erre a 30 évre, csoda, ami történt. Az első feladat a szabadság kiharcolása volt – erre mentek rá a diákévek, majd a tőkés piacgazdaságot és a demokratikus jogi és politikai intézményrendszert kellett építeni. Ez volt 1990-94 között, nevezzük ezt liberális rendszerváltásnak

 – tette hozzá.

Orbán szerint  nagyon nehéz idők jönnek

Orbán szerint ekkor jött a liberális rendszerváltás négy éve, 1994-2010 között. Ennek kapcsán az SZDSZ drámájáról beszélt.

Mint mondta, a rendszerváltáskor, a liberális 1990-es rendszerváltáskor, ez a nemzedék nem kapta meg a kormányzást, 10 évvel később megint nem kapták meg a lehetőséget, mert Horn Gyuláék visszajöttek, majd jött a Fidesz, később pedig elfogyott a tér az ő politikai nemzedékük elől.

Igazi drámája ez ennek a 68-as nemzedéknek, adjunk hálát a Jóistennek, hogy ez nem Fidesszel történt

– mondta Orbán Viktor. A nemzeti rendszer nemzetközi elfogadottságával is meg kellett küzdeni, folyamatos küzdelem, harc volt ez – fogalmazott a kormányfő.

A visszaemlékező összegzést egy személyes történettel zárta le.

A 30. házassági évfordulóján megkérdezte a feleségét, újra megkérje-e a kezét, azt a választ kapta – Ne kockáztass!

Orbán szerint

nagyon nehéz idők jönnek a gazdaságra, mert az tovább lassul. Fel kell készülni arra, hogy a legfontosabb nyugat-európai partnerek nem úgy növekednek majd, ahogy kellene, ezért új útvonalat kell tervezni a következő két évre. Orbán Viktor szerint,

ha igaz a helyzetértékelés, jövő tavasszal kell egy második akcióterv, 2020 őszén pedig egy harmadik gazdaságvédelmi akcióterv is jöhet, hogy javítsák a versenyképességet, ezeket még ki kell dolgozni.

Cikk- és címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

(infostart.hu)

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Ebben biztosak vagyunk. Amikor elkezdik zárni a (eu) pénccsapokat akkor először nekünk leszrosz, aztán egymásnak esnek a harácsoló gazemberek is ha már csak egymástól tudnak lopni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Nehéz idők jönnek bizony a csutkányra. Ursula már rapportra rendelte...
Macskaszem
Hú basszus, ha ez nem Tündérországot vizionálja, hanem a nehéz időket, akkor nagy sz@rban vagyunk.
tudode
Vajon a hallgatóság mit értett meg abból, amelyet össze, vissza ketyegett az illiberális keresztény izéjáról, miközben folyik a RABLÓGARÁZDÁLKODÁS ezerrel::
.
Bernarad Levi fogalmazta meg az ŐFÉNYESSÉGE csupasz valóját:
.
---- Bernard Henri Leví: Orbán a legfelháborítóbb gazember
.
hvg.hu/itthon/20190411_BernardHenri_Levy_Orban_a_legfelhaboritobb_gazember
.
E.gy ilyen duma lenyomásához rionocérosz pofalemeznek kell lennie!!!
.
Az EU megnyithatja NEVELDÉJÉT!
Peller Anikó
Ebben biztosak vagyunk. Amikor elkezdik zárni a (eu) pénccsapokat akkor először nekünk leszrosz, aztán egymásnak esnek a harácsoló gazemberek is ha már csak egymástól tudnak lopni.
karma1
Most jon az a duma, hogy "az a mocskos Brusszel, aki bunteti a magyarokat"... Holott Brusszel senkit sem buntet, - sajnos azt sem, aki nagyon is megerdemelne, mert nincsen ra apparatusa , jogositvanya - viszont mar a belepesunkkor lehetett tudni, hogy 2020-tol MINDENKEPPEN csokkenek a Ma.o.-ra iranyulo penzek. Akkor meg mi a rinya targya? Hogy nem tud olyan utemben lopni, ahogy azt eltervezte?
Csak arra volnek kivancsi, hogy a rabszolgatorveny es meg jonehany megszoritas utan mit tud meg csavarni a csoro magyarokon?
RonaGyuri
nagyon remélem, hogy mihamarabb NEKED!!! =))
silber13
A teljesen megzakkant vezír patológikus és összefüggéstelen szózuhataga.
tudode
A NEHÉZ IDŐK "csak" azért nem gyüttek, mert nyolcadik éve ha a klf. rusnya jogÁSZOK kinyitnák a szájukat, ha egyszer elkezdenének beszégetnyi arrú, hogy ALKOTMÁNYOS VÁLSÁGBAN folyik a rabló MUZSIK szájából a melléktermék:
.
----- A felcsúti tolvajbálon
.
www.youtube.com/watch?v=xdCVt-otAdA&t=129s
.
JogÁSZOK nem kell félni, nem fog fájni, csak nyissák már ki az etetőjüket, miközben a HOKIZSEBÜKÖN ÖKÖRködnek!
papa.49
Ő valahogy kibekkeli a rossz időket, abból kb. 700 milliárdnyi vagyonból, de mi rábaszunk rendesen ha elzárják a pénzcsapot Brüsszelben !!!
simmering73
Ilyen rablógazdálkodás mellett, amit ti csináltok, már rég nagyon nehéz idők járnak felettünk.
Ludmilla
ez a félkegyelmű végigrabolta az országot,nekünk meg rossz időket vízionál... na akkor majd előkerül kasza,lapát,és megtudja,mi a magyarok istene
Commenter
Amíg él és hatalmon lehet, biztosan további nagyon nehéz idők jönnek.
Commenter
@simmering73: ez a posványosi bálványosi önbálványozás- önfényezés is sokba kerül. Gondolom nem az ottani, hazát kapott magyar kisebbség állja a banzájt és nem is a románok.
CsipkeRózsa
Orbán: "nagyon nehéz idők jönnek a gazdaságra"

Ezt elég, ha itthon hangoztatja, a külhoni magyarok megkapják a "nehéz idők" alatt is, ami jár nekik.
justhpeter
Szerintem már megérett egy hosszabb grazi generálra. Ma is eldobott egy összefüggéstelen hablatyot. A megmagyarázóknak minimum egy hónapra lesz mondandójuk.
papa.49
Nézzétek meg a forint árfolyamát, mindent elmond !!!
Gauntlet
Az ő fejében biztosan! Ott szólnak a "liberális ágyúk"! (Idézet Tusványosról). Hallgattam ezt az ordibálást, a sok hülyeséget... Te! Ennyi zöldség az arborétumban sincs!
papa.49
Ennek a HÁRMASNAK ki kéne osztani 1000 évet a harmadolás LEHETŐSÉGE NÉLKÜL !!!
Jozefina
Malomkővel a nyakatokban az lenne nehéz!!!
Commenter
@papa.49: Humánus vagy. Ennek nem büntetés a lét,mégis, milyen nemzetközi bíróság elé kerülhetne? Az Európa Tanács bírósága elé? Vagy itthon ha lesz bármilyen akár vértelen akár véres fordulat, egy új kormány ne pazaroljon már időt jogi formaságokra egy olyan hitvány góc esetében aki szemrebbenés nélkül felszámolta a jogállamot és folyamatosan a nép és az EU arcába röhög. Együtt, őket is victort és "ne kockáztass" anikót...
papa.49
@Commenter: Igen ,,nehéz idők jönnek,, ha nyaka értesül a segge súlyáról ))))))))))))))))
Commenter
@papa.49: ezért tettek új lámpavasakat a Jászai térre...Bárhol bármilyen eliosos fényben úszó lámpavasak megteszik.

www.atv.hu/belfold/20190727-jobbik-orban-viktor-szo-szerint-a-nemzet-meszarosa-lett/hirkereso
jesz
Orbán szerint nagyon nehéz idők jönnek...

...mi lesz ebből? Kaszára-kapára, vagy térdre, imára?

Lehet fogadni. Az én véleményem, hogy semmi nem lesz...talán annyi, hogy Tóbiás felszólal, ha lesz ideje hazajönni...mertugye a gyerek az első, és nélküle nem gyógyul.
Lepényleső
...ami nélkülük soha el nem jött volna,hiszen mindennek ő,s kegyeltjei az okozója?
Cincinntatus
Mózes könyvében (41 Hungarian Bible) olvasható, hogy Mózes korában is jöttek nagyon nehéz idők a gazdaságra, de voltak akkor is bölcs emberek, akik nem a semmittevést választották, hanem próbálták a nehéz idők károkozását minimalizálni.

Álmában (a fáraó) a Nílus partján állt, és látta, hogy a folyóból hét szép, kövér tehén jön ki, és legelésznek a parton. Utánuk másik hét tehén jött fel a vízből, de ezek csúnyák és nagyon soványak voltak. Oda álltak az előző kövér tehenek mellé. Azután a hét csúnya és sovány tehén kezdte fölfalni a másik hét szép és kövér tehenet, s végül egészen megették őket...

A fáraó megparancsolta, hogy Józsefet hozzák elébe a börtönből...
József azt mondta a fáraónak:
...A hét szép tehén hét (bőtermésű) esztendőt jelent...
...A hét sovány tehén az éhínség hét esztendejét...

Most tehát jelöljön ki felséged egy értelmes és bölcs férfit, és adjon neki felhatalmazást egész Egyiptomban! Egyúttal rendeljen felséged felügyelőket, akik a bőség hét esztendeje alatt begyűjtik az egész országból a termés ötödrészét! Gyűjtsenek össze minden tárolható élelmet és gabonát a bőséges években a fáraó raktáraiba, és őrizzék azt a városokban! Legyen ez a raktározott élelem az ország tartaléka az éhség hét esztendejében, amely eljön Egyiptomra! Így a szűk esztendők miatt nem pusztul el az ország.”
Commenter
@karma1: Jön a TIBEK a TEK után. Kitekeri a nyakunkat. A demokráciáét, a jogállamét, már kitekerte. Van még előtte akár 30 év is...ne adja az ég. Pártállam, rendőrállam, átmenet az autokráciából a diktatúrába, ez Tusványos valódi értelme. A népen múlik, hogy engedi-e végső elégtételt venni. Sorsunk a sors kezében van, ami mindenkinél nagyobb rendező.
human
"új útvonalat kell tervezni a következő két évre"
= Még jobban erősödni fog a kínai gazdasági befolyás
Csizmás Kond
Az, hogy minden évben kielemzik a tusványosi beszédeket még nem jelenti azt hogy meg is értik őket.
nevemnick
Jó előjel, hogy ezek azok az idős székely emberek, akik csaunak is tapsoltak...
Commenter
@justhpeter: a grazi kezelései eredménytelenek. Csernus doktor verbális pofonjai eredményesebbek lennének talán, hiszen mindkét ember csak az erőszak és az agresszió nyelvén ért.
advocat
És előbb-utóbb jön a férfi klimax? Az lesz nehéz. Nekünk! Mert a kétharmad garantált. A 48 %-os! Ugye erre gondolt. Valóban?
Lepényleső
A képen látható sötét szemüveges előéletét sem ismerem behatóan,de a másik kettő
emlékei szerint nagyon ágált a diktatúra ellen korábban. Most mégis milyen szépen
mutatnak ugyanabban a pózban,ha a trón már ő seggük alatt van?
Desischado
Két undormány féreg. A nehéz idők nekik is jöhetne már!
balos
A nehéz idők addig tartanak "CSAK",míg téged a szarjankuk hatalomban tartanak!
evacica
Remélem rájuk jönnek a nehéz idők és el kell számolniuk a lopott pénzel és az ország tönkretételével!n De szép idő is lesz az!
terlasz
@evacica: Ezek sosem fognak elszámolni a pénzünkkel. Kritikus helyzetben egy polgárháború kirobbantása sem túl nagy ár számukra.
terlasz
@balos: Sajnos utánuk is nehéz idők jönnek, mert a hatalmas lopott vagyont felhasználják arra, hogy mindenben keresztbe tegyenek a jobbító szándéknak.
Sámannus
Sok szart akarnak még kavarni. Mondjuk lehetőségük van rá bőven, mert sok köcsög áll még ki mellettük.
evacica
@terlasz: Remélem, hogy azonnal zárolják a vagyonukat, és elszámoltatják, hogy miből és hogyan került hozzájuk!Vissza a jogos tulajdonösnak azaz a Magyar Államnak!
tulipan
Milyen színdarabot mutatttak ott be, ott Posványoson, ezek gyatra POJÁCÁK???
desir62
Sajnos most igazat mondott, mert már mindent elloptak, jön a padlás söprés orbán módszere.
Van rá példa a manyup. @tulipan: Ali Baba és a 400 rabló.
kereső
@tulipan: nem kéne álmodozni ezeknek a fiataloknak. Mit mondott orbán Tusványoson? Értelmezzék, aztán úgy készüljenek a jövőjükre:
"A liberális felfogásban az egyéni teljesítmény magánügy, nem eshet erkölcsi megítélés alá. Egy nemzeti rendszerben az az egyéni teljesítmény érdemel elismerést, ami a közösség érdekét szolgálja. Példaként a sportsikereket említette, melyek egyéni teljesítmények, de a közösség magáénak érzi azokat.

Öngondoskodás, munka, saját egzisztencia megteremtésére való képesség, adófizetés, tanulás, családalapítás, gyermeknevelés, nemzeti önreflexióban való részvétel, amit támogatnak, erkölcsileg magasabb rendűnek tartanak. Ez egész más, mint ami 90-ben létrejött.

Egy liberális rendszerben mindent szabad, ami mást nem sért, a magyar erkölcsi iránytű szerint azonban amit nem akarsz, hogy neked cselekedjenek, te se tedd a másikkal. Amit magadnak kívánsz, azt tedd a másikkal.

A liberális demokrácia szerinte addig volt életképes, míg megvoltak a keresztény értékei, az elmúlt húsz évben azonban radikálisan megváltozott a tartalma, létrejött egy illiberális állam és egy valódi politikaelméleti modell, egy sajátos kereszténydemokrata állam."

A lényeg a második bekezdésben van!
Commenter
@kereső: "Öngondoskodás, munka, saját egzisztencia megteremtésére való képesség, adófizetés, tanulás, családalapítás, gyermeknevelés, nemzeti önreflexióban való részvétel, amit támogatnak, erkölcsileg magasabb rendűnek tartanak. Ez egész más, mint ami 90-ben létrejött." Egész más mert előbb zárójelbe tett mindent, aztán most ki is töröl(ne) mindent ami őelőtte volt. Öngondoskodást hogyan amikor magáról gondoskodott 3000 milliárd forint "megvédésével"? Munka=közmunka, külföldi munka,családalapítás=csok,gyermeknevelés=iskola, óvoda,(hogy megkapják a hazafias neveléstértsd nem lehet elég korán kezdeni a nemzeti önreflexiót. Kit érdekel a boldog, gyerekkor? Ez amit művel agymosás és posztkommunista neofasizmus. Ez egy őrült megalomán.Jól írta azt Lengyel László, a politológia negatív Cassandrája hogy vagy az utolsó utáni pillanatban többek között a tusványosi agymenéssel betelt a pohár és beavatkozik az EU, vagy a távoli kivezetéssel az EU-ból hagyja, hogy magunktól hulljunk ismét darabokra a nemzetleépítő keze nyomán.
kereső
@Commenter: Dühös vagyok, mert jönnek az "értelmezők"- és pont a lényeget nem sikerül megfogni a sok körités mellett az orbáni beszédekből. Pedig világos- amig hasznot hajtasz (nekem), addig lehetsz, amint nem - rokkantak, nyugdijasok, betegek- gondoskodj magadról. Mert csak terhére vagy az "egészséges" társadalomnak- azaz nekem.
Mi ez ha nem vegytisztán náci beszéd? irtam máshol, hogy orbán szintet lépett. Nyiltan megtámadta az itthoni vele egyet nem értőket, az eu-t ( liberalizmus elleni harc), és magára hagyni, kirekeszteni az állami gondoskodásból mindazokat akik már nem hajtanak hasznot.Szóval túllépett a már létrehozott "keresztény szabdságon"=fasizmus, és teljesen elment nyilta a lehető legszélsőbb jobbra. És az ellenzék még mindig bent ül a orbán parlamentjében. Hiába mondja, hogy "nincs együttműködés orbánnal", ha a legmagasabb szintű együttműködést fenntarja.
Commenter
@kereső: nem te vagy egyedül dühös. Miért tűrjük és meddig még? Mindenkit támad, csak a sleppjét nem. Az ellenzék nem fog nekünk segíteni. Tele van orbán tégláival. Aki nem az közülük az, ahogy írod most vonuljon ki a parlamentből és vonuljon az utcára. Nem elég ha csak annyit mondanak, hogy orbán a saját tébolyát magyarázza.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.