Immár hetek óta gyenge a forint, és valahányszor megpróbál erőre kapni, kudarcba fullad a kísérlet, és mindig újabb gyengülés következik. Ami igazán aggasztó, hogy mindez a tavaly elért örökös mélypont közelében történik, miközben elvileg semmi nem indokolja a folyamatot. A tavalyi év elejéig a forint nagyjából négy éven át stabil volt, egy jól meghatározható sávban tartózkodott az árfolyam, eurónként 300 és 320 között, de ezen belül is többnyire 305 és 315 között. Ez a stabil sáv tavaly felborult, amikor hirtelen gyengülés után új örökös mélypontot ért el a hazai valuta, ekkor több mint 330 forintot kellett adni egy euróért. A gyengeség tartósnak bizonyult, az árfolyam immár trendszerűen elhagyta gyenge irányban a korábbi sávot, jelenleg 327 az euróval szemben, miközben most már nehéz lehet racionális magyarázatot találni a gyengélkedésre. Ha mégis magyarázatot akarunk találni, azt lehet elképzelni, hogy a MÁP Pluszból beérkező forintösszeget az állam rögtön devizára váltja, és ebből...

Forrás: privatbankar.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A fidesz éra alatt még sosem volt erős!!! Most is valószínűleg besegített a tusványosi hablatyolás!!!
Jozefina
A fidesz éra alatt még sosem volt erős!!! Most is valószínűleg besegített a tusványosi hablatyolás!!!
simmering73
Őszintén. Mitől lenne erős? Ettől a harmatgyenge magyar gazdaságtól?
papa.49
@Jozefina: Azzal is meg az Uniós elnökválasztás körüli kavarással, meg úgy minden cselekedetével ennek a BÉNA SZARJANCSIKBÓL ÁLLÓ KORMÁNNYAL !!!
volvós
Kuszaszem elvtárs és " rokonsága " meggazdagodása érdekében meg van a magyarázat !!!
Yoda69
Az MNB pedig jusztis nem emel kamatot. Pedig mar az inflacio is 5-6% folott van.
Gondolom megvarjak amig 340-ig gyengul a forint az Euroval szemben, aztan majd rafogjak hogy Soros manipulalja az arfolyamot.
desir62
Szagértői a ormányzás, nem is beszélve a kusza szeműről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.