Bár a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) azt kommunikálja, hogy mindent kézben tart, a börtönöket látogató ügyvédek mást tapasztalnak.

Ügyvéd: rettenetes állapotok uralkodnak a magyar börtönökben

Az én tapasztalataim szerint nem igaz, amit a BVOP állít. Vannak bv-intézetek, ahol egy-egy szintet már csak „Jurassic Parknak” vagy „Mordornak” hívnak a fogvatartottak, annyira borzalmas a helyzet

– mondta lapunknak a Magyar Kriminológiai Társaság főtitkára.

Kadlót Erzsébet ügyvédként maga is rendszeresen jár börtönökben, így nem csak hallomásból ismeri az ottani állapotokat. Szerinte a problémák nagy része a túlzsúfoltságra és a börtönőrök létszámhiányára vezethető vissza.

Noha a kormány 2015-ben megígérte, hogy nyolc új börtönt épít, eddig még szinte semmi sem történt. Olyan helyeken, ahol eddig hat fő volt az általános, elkezdték kialakítani a hét-nyolc fős zárkákat. Közben folyamatosak a bántalmazások, zsarolások, élősködések, sok fogvatartott fél, mert a cellájában sincs biztonságban. Bármi megtörténhet, és az őr nem szegül szembe a rabokkal. Én sem tenném 160 ezer nettóért

– mondta Kadlót Erzsébet.

Az ország valamennyi börtönében biztosítottak a biztonságos fogvatartás személyi feltételei

– jelentette a Népszava érdeklődésére a BVOP. Álláspontjuk szerint a bv-intézetekben a hazai munkaerőpiaci tendenciák ismeretében normális mértékű a kilépő-belépő dolgozók számának változása. A börtönök zsúfoltságának megszüntetése mellett is elkötelezettek, idén februárban Kiskunhalason 472 fő befogadására alkalmas börtönt is átadtak.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Rettenetes állapotban, mint minden, ami az állam tulajdonában van.
Vajon egy bátor szabadságharcos mennyi ideig bírná ki ott élve?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr plágium
Nagyon egyszerű a megoldás. Nem kell bűncselekményt elkövetni és akkor a saját putrijukban élvezhetik az összkomfortot,.
Csizmás Kond
...szerintem minden második ügyvédet be kéne zárni.
1magyar
Luxslakosztályt mégsem kellene a gyilkosoknak biztosítani, de az biztos, hogy aki lopás vagy kisebb vétség miatt van bent nem szabadna egybezárni a kemény gyilkosokkal.
Pintérnek erre kellene hangsúlyt fektetni mert egyébként is továbbtanulási lehetőséget is nyújt a börtön még azoknak is akik nem akarnak.
A kemény gyilkosok,rablók nem hagynak más lehetőséget a jobb életre a kisebbeknek.
papa.49
@Csizmás Kond: Pontosítok MINDEN ÜGYVÉDET !!!
csipetke
Legalább lenne valami kis visszatartó ereje a rossz állapotoknak, de nincs. A legszomorúbb, hogy a rab, aki ezért perel, sokmilliót kap. A börtönben igenis sínylődjenek, mert mi a fenét akarnak, wellness szállót? Aszongyák, az emberi jogok így meg úgy. Akit megöltek, megerőszakoltak, kiraboltak, stb., azoknak mihez volt joguk?
Dr plágium
@csipetke: Ahogy mondod, milliós kártérítést kapnak. Na ezért nincs visszatartó erő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.