Magyarországon egy papírlap még mindig csodákra képes – legalábbis a bürokraták szerint.

Így oldotta meg az Onkológiai Intézet, hogy a rákos betegek ne álljanak sorba

Tájékoztatjuk kedves betegeinket, hogy az Intézet bejáratainak a nyitása 2019. 08. 01-től reggel 6 óra

– olvasható az Országos Onkológiai Intézet Kékgolyó utcai bejáratára kiragasztott papíron. A Polgár Csaba főigazgató főorvos által aláírt kétmondatos közleményben szerepel az is, hogy az intézetben a „betegellátás reggel 7 órakor, illetve a szakrendelő ajtaján feltüntetett rendelési idő szerint történik”.

A tájékoztató üzenetet nemcsak a főbejárat ajtajára, hanem annak az ambulanciának a bejáratára is kiragasztották, ahol a sajtóbeszámolók szerint a betegek hajnal öttől várakoztak a lépcsőházban a kulcsra zárt váróterem ajtaja előtt, hogy időben megkapják a kemoterápiás kezelést.

Az Országos Onkológiai Intézet korábban közölte: már dolgoznak a számítógépes előjegyzési rendszeren, amit augusztus 1-jén vezetnek be. Ezt azt jelenti majd, hogy a betegek a számítógépes rendszerben rögzített előjegyzés alapján, pontosan meghatározott időre érkeznek a kemoterápiás ellátásra. Kiderült, az új rendszer része lesz az is, hogy a korán érkező betegeket nem engedik várakozni az intézetben.

Azt, hogy a gyakorlatban ez hogyan valósul meg augusztus 1-től, a betegek sem tudják. A hétfőn az ambulanciára érkezők mindenesetre meglepődve és kétkedve fogadták az új szabályt, jelentős javulásban nem bíznak. 

Forrás: 24.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Az ,,új módi,, nem fog változást eredményezni a PC. senkinek nem fogja a kemót beadni !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szegfue
Valóban "egyetlen kezelés sem marad el"... csak az nem mindegy: ma elmegyek, de aznap már nem kerül rám sor, esetleg csak holnap, vagy az után... Egyébként is szinte "reménytvesztett" emberekről van szó, tehát még jobban oda kellene figyelni az ő ellátásukra. Nem is értem ugy általában ezt a kezelési rendszert! 1x jelentkezem a konzultációra, ahol az orvos meghatározza miből, mennyit és milyen időszakonként kaphatok... ezek után elő kellene máris jegyezni az 1. kezelést, majd az 1. kezelés végeztével be kellene irni a 2. kezelést és igy tovább. Akkor nem lenne sorbanállás, időpontra várás, tülekedés. Viszonylag könnyen ki lehet számolni, ha pl. van 50 ágy ahol fekhetnek a betegek a kezelés időtartama alatt, 1 adag "lefolyik" mondjuk 3 óra alatt, akkor napi akár 24 órában hány beteget lehet ellátni. De akkor lehet, hogy kiderülne: nem lehet ellátni ennyi beteget csak ugy, ha szeptemberre kapna időpontot. És sajnos nem "igaztalan" a betegellátás körülménye még rendelési időben sem!! Próbálj meg elmenni WC-re, máris megy a harc az ülőhelyedért... már a beteget kisérők is alig állnak a lábukon, hát még a betegek?!
Eladott Ország
@szegfue: A betegszállító mentősök is igyekeznek, hogy az általuk szállított betegek is hamar sorra kerüljenek, illetve nekik se keljen sokat várakozniuk, továbbá akit a kórteremből visznek oda azok is elsőbbséget élveznek.
vacsi
@szegfue: Valamikor, még az átkosban, jártam fizikoterápiás kezelésre, ott pontosan így csinálták, ahogy leírtad: minden kezelésnél beírták a következő időpontját. Egyébként nem nagy kunszt - és sokkal emberségesebb, mint amit éppen az a kórház tesz, amelynek a feladata az ilyen súlyos betegek kezelése...
szegfue
@Eladott Ország: 6:24 Igen, még ezt is elfelejtettem!!
szegfue
@vacsi: Pontosan "nem nagy kunszt" lenne!! Mi ugyan nem a Kékgolyó utcába jártunk, hanem egy kórházba kezelésre, tehát ott "szabadon" jöhettünk-mehettünk, akár hajnalban is... de a kezelések "menetrendje" u.olyan kaotikus volt... aki jóval utánunk jött, mégis előbb bekerült. A lényeg, hogy jó esetben reggeltől késő délutánig megkaptuk a kezelést, rosszabbik esetben mehettünk másnap ujra... A betegnek és a hozzátartozóknak lelkileg, fizikailag is megterhelő már maga a betegség, annak tudata, ezt tetézi még a reménytkeltő kezelések embertelen körülményei...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.