Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta a 15. Maccabi Európa Játékok küldöttségét, Motti Tichauert, az Európai Maccabi Szövetség elnökét és Jack Terpinst, a Maccabi World Union alelnökét.

Ezt üzente Orbán a zsidó sportolóknak

A hétfőn kezdődő és augusztus 7-ig zajló budapesti Maccabi Európa Játékok minden idők legnagyobb magyarországi multisport rendezvénye, amelyre 42 országból 3000 résztvevő érkezik, köztük 2300 versenyző. Ez rekordrészvételnek számít az esemény kilencvenéves történetében.

A Karmelita kolostorban folytatott megbeszélésen – amelyen részt vett Deutsch Tamás, az MTK elnöke, Deutsch Péter, az MTK ügyvezető elnöke, Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetség elnöke és Jusztin Ádám, a Maccabi VAC Hungary elnöke is – elhangzott: a Maccabi Európa Játékok több mint egy sportesemény, Európa legnagyobb zsidó kulturális, közösségi és vallási rendezvénye is egyben.

Orbán Viktor örömét fejezte ki, hogy a budapesti rendezéssel a verseny 90 év után visszatér közép-európai gyökereihez, hiszen először Prágában tartották meg 1929-ben, azóta ez a régió nem volt házigazdája ennek az eseménynek. A miniszterelnök emlékeztetett: Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa, kész és képes arra, hogy ilyen nagy volumenű eseményeket is megrendezzen. Hozzátette: kormánya védelmet és komoly támogatást ad a hazai zsidó közösségnek identitása megőrzéséhez, a magyarországi zsidó élet reneszánszához. Ebben fontos szerepet tölt be a zsidó sportolóknak biztosított támogatás is.

A 15. Maccabi Európa Játékok hivatalos megnyitóját kedden az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezik. A sporteseményt Áder János köztársasági elnök, a játékok fővédnöke nyitja meg, míg a lángot Polgár Judit volt világelső sakkozó gyújtja meg.

A versenyzők 24 sportág 82 versenyszámában mérik össze tudásukat, a központi helyszín a Ludovika Campus lesz. A szervezők az Orczy-kertben kialakítanak egy "Maccabi falut", ahol minden nap a díjátadást rendezik, de lesznek ott kiállítások, koncertek és filmvetítések is.

A játékokra érkező versenyzők és a további csapattagok összesen 27 ezer vendégéjszakát töltenek Magyarországon. A kormány mintegy ötmilliárd forint költségvetési támogatást biztosított a játékok előkészítésére és lebonyolítására.

Kép és szöveg: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Őrüljünk együtt annak, hogy lassan már a HONFOGLALÁS is annak köszönhető, aki megcsinált egy RENDSZERVÁLTÁST tusványosi beismerése szerint ŐKELME hadicseles eszközeivel.
.
Egy pár FEKVŐTÁMASZ ráférne azok után, hogy ELHASALTATTA az országot!
Cincinntatus
"A miniszterelnök emlékeztetett: Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa, kész és képes arra, hogy ilyen nagy volumenű eseményeket is megrendezzen."
Miért nem Németországban rendezik a Makkabi játékokat?
Talán azért, mert a Németországi Zsidók Központi Tanácsának elnöke nem javasolja a hagyományos zsidó fejfedő viselését Németország nagyvárosaiban? Kockázatos lenne!
nemfideszes
@Cincinntatus: Azért azt is megnézném, hogy a folyamatosan zsidózó fidesz hívek mit tennének veled ha kipával a fejeden jelennél meg egy csuti beszéden.
www.youtube.com/watch?v=ghZTp4WRpFc&has_verified=1
teuton
@Cincinntatus: Nagytudasu nagyokoskam, akkor aruldd el nekem azt, ha a zsidok olyan nagy kockazattal elnek nemetorszagban, akkor miert emelkedett 20 ev alatt a HUSZSZOROSARA a zsidok szama, es mennyivel emelkedett MO-on??? En arra is emlekszem, hogy egy MAGYAR parlamenti kepviselö a zsidok összeirasara adott be törvenyjavaslatot, söt az interneten leteznek MAGYAR oldalak, ahol zsidolistakat vezenek! Ez ugye a vallasi tolerncia, a nagy biztonsag???
Vagy inkabb ugy nez ki a dolog, hogy az egyik tolvaj (Netanjahu ellen korrupcios eljarars folyik, a feleseget mar el is iteltek!) a masik tolvajjal haverkodik???
CsipkeRózsa
@teuton: Azért a két kormányfő között óriási a különbség, ami a tolvajlást illeti. Netanyahu inkább csak kis összegű visszaélést mutatott, Orbán pedig egy országot rabolt, rabol ki.
teuton
@CsipkeRózsa: Nem tudhatod mennyit lopott netanjahu meg a felesege. De annyi bizonyitott, hogy Bibi felesege igen kisstilu, pl. felliteres betetes flakonokat rendelt közpenzen, hogy aztan a betetet a leadaskor ö tegye zsebre. Persze nem ö vitte vissza a boltba, hanem allami alkalmazott allami autoval (közpenzböl fizetve!) es nem nehany 100 ft-rol, hanem milliokrol van szo!
Netanjahu pedig cegektöl hagyta magat megvesztegetni...
man at work
Orbán képmutató.
A fele sem igaz, amit mond, hülye zsidók.

Én viszont kurvára őszinte vagyok képmutatás nélkül.

Megöltétek Isten fiát.
De azután, hogy már vagy ötszáz éve elhagyott titeket Isten.
Nem hisztek a saját Istenetekben, ti állatok!
Csak egy dolgotok volt, hogy megőriztétek az utókor számára Isten nevét - DE TI ÁLLATOK, BÜDÖS ZSIDÓK, MÉG ERRE SEM VOLTATOK KÉPESEK, A KURVA ANYÁTOK !!!

Mi Isten neve, te hulladék büdös zsidó???
man at work
Zsidó, mond ki Isten nevét.
Csak ez az egy dolgod van az egész világon, csak ez az egy dolog ad értelmet a létezésednek.
Mond ki Isten nevét, zsidó.
Tudod?
Ki tudod mondani?
Eriksson
Nem is értem, mire fel rendezik itt a Maccabi játékokat, hiszen Magyarországon nincs is zsidó. Mind magyarnak mondja magát. És szidja a rendezést, a rendezőket.
man at work
Egy kurva légió tagja vagyok - mindig is az voltam (de egy ideig máshol kamatoztattam a tudásom), csak még nem tudtam, de már tudom.

Ennek a világrendszernek vége lesz - csúnyán.
Ahogy az előzőnek is vége lett - csúnyán.
Szerinted, hogy lehet elpusztítani az emberek által épített defektes világ minden hozadékát - épületek, közüzem, közlekedés, stb?
Nevezzük, Armageddonnak - tűz által.
man at work
@Eriksson: Neked fogok írni egy történetet. Csak neked. Csak itt. Csak most.

De nem engedlek be a saját blogomba, mert ott csak jó vagyok.
Semmilyen szín alatt nem hozom be a rosszat a saját blogomba.
Nem te vagy feltétlenül rossz, hanem én. Ezt a kockázatot nem vállalom.
Bocs!
Eriksson
@man at work: Jogos. Különböző ideológiák taszítják egymást.
CsipkeRózsa
@teuton: ma, 17:37

Örülnék, ha Orbán és bármelyik társa, egyenként, csak ennyit lopott volna.
CsipkeRózsa
@Eriksson: ma, 18:07

Ne zavarjon, hogy a magyarországi zsidók magyarok és zsidó vallásúak. Úgy, mint ahogy te magyar vagy, és gondolom, keresztény.

Milyen rendezőket és milyen rendezést szidnak a zsidók, és csak a zsidók? Honnan tudod mások vallását?
man at work
Csak azért nem öllek meg titeket zsidók, mert a ti Istenetek nem engedi.
Én simán megölnélek titeket - fejet levágva -, de Isten nem engedi.

Durva!!, mi?

Vagyunk mi.
Vagytok ti.
A többit meglátjuk.
Ennyi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.