A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Hír TV és az RTL Klub szolgáltatójára szabálytalan korhatár-besorolás, illetve termékmegjelenítés miatt szabott ki pénzbírságot, a TV2-t pedig a kiegyensúlyozottsági követelmények megsértése miatt szankcionálta.

Három tévécsatornát büntetett meg a Médiatanács
Fotó: tv2.hu

Az NMHH kommunikációs igazgatóságának hétfői közleményében azt írták: a médiatanács állampolgári bejelentés alapján vizsgálta a Hír TV Riasztás című április 30-ai adását és annak előzeteseit, ami alapján a csatorna szolgáltatójára 152 ezer forintos bírságot szabott ki

helytelen korhatár-besorolás miatt.

Az RTL Klub szolgáltatójára 150 ezer forintos bírságot rótt ki a tanács, mert

az Édes Otthon című műsorszámának egyik áprilisi adásában egy építőanyag-márkát szabálytalanul népszerűsítettek.

Beszámoltak arról is, hogy a Fővárosi Munkaügyi és Közigazgatási Bíróság határozata alapján indult eljárásban a grémium megállapította, hogy

a TV2 nem tartotta be a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményét a Tények című műsorában 2018. szeptember 12-én a Sargentini-jelentéssel kapcsolatban.

A médiatanács kötelezte a csatorna szolgáltatóját, hogy a Tényekkel egy időben – értékelő magyarázat nélkül – öt napon belül tegye közzé a Médiatanács erről szóló döntését vagy a döntésben megfogalmazott közleményt, vagy ugyanott tizenöt napon belül adjon lehetőséget a hiányzó álláspont megjelenítésére.

A tanács megvizsgálta a múlt évre vonatkozó beszámolási kötelezettség teljesítését az arra kötelezett helyi, körzeti és kisközösségi rádiók, illetve televíziók körében. A testület 29 szolgáltató esetében állapított meg jogsértést, 16 szolgáltató néhány tízezer forintos bírságot kapott, 13-at pedig felhívásban szólított fel a testület a jogkövető magatartásra – derült ki a közleményből.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.