A Fővárosi Főügyészség felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat.

A vádirat szerint a vádlott az 1990-es évek meghatározó jelentőségű médiavállalkozója volt, akárcsak Fenyő János sértett, aki egy videókazetta terjesztő és egy napilapot kiadó gazdasági társaságnak is vezérigazgatója volt. A vádlott és a sértett között az 1990-es évek közepétől üzleti vita, hatalmi harc, és ezekből fakadóan erős személyes ellentét alakult ki.

A vádlott 1997-ben elhatározta, hogy a játszma végleges lezárása érdekében megöleti a sértettet. Emiatt 1997 szeptemberében megbízott egy, az éjszakai életből közismert személyt az ölési cselekménnyel, aki azt 12 millió forintért vállalta, azonban miután átvett 6 millió forint előleget, nem teljesítette a megbízást. Emiatt a terhelt megbízta Portik Tamást, akit 1994 óta ismert, hogy ölesse meg Fenyő Jánost.

Vádat emeltek Gyárfás ellen

A vád szerint Portik a megbízást elfogadta, és rávette – az emiatt időközben jogerősen elítélt – Josef Rohácot a sértett megölésére. Rohác 1998. február 11-én a késő délutáni órákban a II. kerület, Margit utcán a piros lámpánál, a gépkocsijában várakozó sértetthez lépett, és egy gépfegyverrel kivégezte.

A Fővárosi Főügyészség Gyárfás ellen felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Portik Tamással kapcsolatban – a megfelelő eljárási rend alapján – a Fővárosi Főügyészség korábban perújítási indítvány előterjesztésére tett javaslatot a Fellebbviteli Főügyészségnek.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(hvg.hu)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

maci0427
És mire fogják ítélni most ? Van válasz ?
namihami
Itt az újabb beégés?
Vagy ezt már feltétlenül el kell itéltetni, már csak a látszat és a "" sikeres nyomozás"" demonstrálása miatt is?
Esetleg itt az újabb és sokadik felmentés és a közpénzből fizetendő "" sajnálkozás""?
Nessy
Tessen mondani hanyadszor futnak neki a ennek a témának, húsz év után?
Eladott Ország
Gyárfás azt kapja, amit érdemel. Kár, hogy ez most csak azért kell, hogy don Pintér gengszter válthasson. Nekem olyan érzésem van, hogy Gyárfásnak és Pintérnek már régen ülnie kellene... Hogy pont ezért az ügyért vagy száz másikért, azon lehet lamentálni! Szerintem itt most pont az van, hogy eltakarítják a régi maffiózókat, mert kell a hely don Pintérnek és a sleppjének.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.