Vasárnap lett 100 éves Bálint György, azaz Bálint gazda, Prima Primissima-díjas kertészmérnök, újságíró, a mezőgazdasági tudományok kandidátusa, volt országgyűlési képviselő. Orbán Viktor is levelet írt neki.

Ezt a XVI. kerület országgyűlési képviselője, a fideszes Szatmáry Kristóf tette közzé Facebook-oldalán:

Bálint Gyuri bácsit, vagy ahogy az egész ország ismeri, Bálint gazdát köszöntöttük!

Gyuri bácsi, aki kerületünk lakosa, július 28-án töltötte be 100. évét. A köszöntést Kovács Péter polgármester úr kezdte, akit Gyuri bácsi otthonában fogadott. A torta, a bonsai fa és Orbán Viktor miniszterelnök úr köszöntő levele mellett más meglepetéssel is készültünk. Ezt már a Rákosmente Mezei Őrszolgálat Sarjú utcai központjában adtuk át, ahol Bálint gazdát és polgármester urat vártam. Itt egy őshonos fákból álló kert került kialakításra, amely ezentúl a Bálint Gazda Gyümölcsöse nevet viseli. A kertet a későbbiekben bővítjük, hogy majd ismeretterjesztő, oktatási célokat is szolgálhasson.

Isten éltesse Gyuri bácsit!

Forrás: HVG

Címlapi kép: Facebook/Szatmáry Kristóf

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Rájöttek, hogy Gyuri bácsit pártállástól függetlenül szeretik az emberek, és ha a fidesz ellenséges vele, az inkább visz a konyháról, mint hoz. Ezért úgy döntöttek, hogy szeretik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Rájöttek, hogy Gyuri bácsit pártállástól függetlenül szeretik az emberek, és ha a fidesz ellenséges vele, az inkább visz a konyháról, mint hoz. Ezért úgy döntöttek, hogy szeretik.
luiz
Én meg viktorkának szoktam írni, de vagy törlik vagy bannolnak :D
Eladott Ország
A 100 éves Bálint György díszpolgári címének meghekkelése nem egyedülálló, viszont több mint szimbolikus jelentőségű abban a tekintetben, hogy magában hordozza azt a bizonyosságot, amitől fekve kellene hánynia egy egész országnak. Azoknak is, akik szerint az ember színe a narancssárga (nem az, ez a másik), a vallása pedig csakafidesz. A hír, miszerint a XVI. kerületi képviselőtestület egy emberként kaszálta el Bálint György kertészmérnök díszpolgárságát, önmagában is felkavaró. És nem csak azért, mert a narancsdroidok szemszögéből, azaz a potenciális lopás tekintetében semmi tétje nem volt számukra a dolognak. Hanem azért, mert valamiért azt gondoltam, hogy arra még a fideszfogyatékosság (nem baj, ha nincs ilyen szó) sem vetemedhet, hogy egy ilyen országosan ismert, pártpolitikai elköteleződéstől függetlenül elismert, köztiszteletben álló, kivételes és szerethető ember szimbolikus kitüntetését is képesek lesznek megakadályozni.
Abban, hogy az emberséget, a szakmai elhivatottságot, az életszeretetet, a szó legszorosabb értelmében vett köz szolgálatában eltöltött hosszú évtizedeket felülírja az egypártrendszer primitív logikája. Ez nem Bálint gazdáról szól, akinek a neve generációk számára fogalom, hanem arról, hogy ez itt egy fertő, amiben élünk. Ahol a talpnyalásért elismerés, a példamutató életútért megvetés jár. És ebből a fertőből állandóan fröccsen a fekália, és egyszerűen nem lehet kimaradni belőle. A ballibezésből, a kommunistázásból és annak a reménytelenségéből, hogy itt még valaha lesz párbeszéd az ország egyik meg a másik fele között, hogy egyszer nem az lesz az emberi minőség mértékegysége, hogy valaki melyik politikai garnitúrát szolgálja, hogy miben hisz és kit szeret. Ássák azokat az istentelenül mély árkokat, köpködnek szanaszét és miközben piedesztálra állítják a silányságot, csúfot űznek az emberi értékekből.
Jozefina
Szegény Bálint Györgynek ez biztosan nem hiányzott!!!
Isten éltesse őt egészségben!!!
evacica
@Macskaszem: A kérdés csak az, hogy Gyuri bácsi kér e az ilyen szeretettből,mert szerintem nem! De ő egy bölcs szeretni való okos ember!!! I Isten éltesse, és még sokáig legyen közöttünk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.