Másodfokú riasztásokat adtak ki.

Zivatar és felhőszakadás veszélye miatt is több járásra másodfokú riasztásokat adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délután.

A figyelmeztetés szerint Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vannak, illetve lehetnek érvényben másodfokú riasztások mind a zivatar, mind a felhőszakadás veszélye miatt.

Az ország többi területén elsőfokú riasztások vannak, illetve lehetnek még érvényben.

Azt írták:

szerdán szórványosan lehetnek zivatarok viharos szél, helyenként felhőszakadás és jégeső kíséretében.

A Dunától keletre (ezen belül nagyobb eséllyel az Alföldön) kora este a zivatarokat néhol 90 kilométer/óra feletti széllökés, és nagyobb méretű jég is kísérheti, továbbá a keleti országrészben lokálisan 50 millimétert meghaladó csapadékra is van esély.

Éjjel a zivatarok nagy része megszűnik, főleg keleten azonban még hajnalban is lehet villámlás, ott néhol felhőszakadás is előfordulhat.

Csütörtökön elsősorban a keleti, északkeleti országrészben lesznek kedvezőek a feltételek zivatarok kialakulásához, amelyeket az intenzív csapadékhullás mellett viharos szél és néhol nagyobb szemű jég is kísérhet. Az esti, késő esti órákban a nyugati tájak fölé is besodródhat egy-két zivatar.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
a felhő azér szakad, mer a fidesz nem varrattatta meg rendesen, ráadásul ellopta a tűt meg a cérnát is.
bhagavad-gítá

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.