A svájci anyacég kálváriája és az osztrák érdekeltség bedőlése a magyar működést is lehetetlenné tette.

Befejezi magyarországi tevékenységét és legkésőbb augusztus végéig minden itthoni üzletét bezárja a Charles Vögele Hungaria Kereskedelmi Kft. – írja a Világgazdaság, amelynek a svájci hátterű cég megerősítette az információt.

Kiss Judit HR-menedzser a vezetőségre hivatkozva azt közölte a lappal, hogy a Charles Vögele minden más európai országban már korábban bezárta a boltjait, a közelmúltban bekövetkezett ausztriai csőd, valamint az osztrák szervezettel való operatív összefonódás pedig ellehetetlenítette a további magyarországi működést.

Az üzleti tevékenység lezárása nagyon rövid időn belül megvalósul, a Charles Vögele Magyarország megpróbálja a lehető legtöbb helyen új bérlőknek átadni a területeit és a munkavállalóit – mondta, további részletekről azonban nem tudott tájékoztatni. A lap szerint a boltokat nem egyszerre, hanem lépcsőzetesen számolják fel.

A ruházati cikkek értékesítésében érdekelt társaságnak egyelőre nincs nyilvánosan elérhető beszámolója a tavalyi gazdasági évről, 2017 végén viszont a cég 27 üzletet működtetett Magyarországon, az átlagos munkavállalói létszáma pedig 194 fő volt.

A 2005-ös alapítású magyar leány eredményei ugyan nem kedvezők, de a megszüntetéshez ez csak kisebb részben járult hozzá. A fő gond az volt, hogy a svájci anyavállalat, a Sempione Fashion tavaly május óta fizetési moratórium alatt állt, mivel a svájci helyi bíróság kimondta az átmeneti csődeljárás megindítását. Ennek lefolytatására legfeljebb négy hónap állt rendelkezésére, amelynek a végén felszámolási eljárást helyeztek kilátásba.

Cikk- és címlapkép: Facebook/Charles Vögele Hungária Kft.

(vg.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.